Jechałem 7 z Centrum na BW1920 (Swing) i na tym krótkim odcinku tylko w drugim kasowniku, który był nieopodal, bilety skasowały ze 3 osoby.MichalJ pisze:Gdzie kasowało? Ja nie widziałem czynnego kasownika.Solaris U10 pisze:Moim zdaniem informacja nie była najlepiej rozpropagowana. Dużo ludzi kasowało bilety, a co gorsza działały automaty sprzedające bilety pojazdowe! Czy nie dało się ich wyłączyć, żeby pasażerowie nie płacili za bezpłatne przejazdy?
DzieĹ Bez Samochodu kontra Warszawska Karta Miejska
Moderator: JacekM
DzieĹ Bez Samochodu kontra Warszawska Karta Miejska
- Autobus Czerwon
- Kontakt:
I oczywiście powiedziałeś, wie pan/pani że dzisiaj taki dzień że się biletów nie kasuje?

Jasne - nie mam co robić, tylko przerywać słuchanie muzyki i wyrywać do każdego, kto podejdzie do kasownika.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
- Kontakt:
Bo technicznie inaczej się nie da. Organizator wymyślił, żeby kasowniki były powiązane z Macrosystemem, więc jak ustawi się linię i brygadę, to włączają się automatycznie. Z wozów Mobilisu tylko stare U12 mają osobne sterowniki do kasowników.ashir pisze:A w jakimś SU18 z Mobilisu widziałem włączone kasowniki i pozaklejane kartkami. We wszystkich dziś tak było? Bo to nie jest pierwszy raz, kiedy tak robią.
6, 15, 18, 35, 111, 116, 157, 178, 180, 227, 503, 518, N41, N44
Nazywam się Major Bień
Wozy Europy są najlepsze na świecie
Inne autobusy to zwykłe śmiecie.
Nazywam się Major Bień
Jechałem do Radomia w sprawach uczelnianych, to w jedną stronę w ogóle nie było kontroli biletów, a w powrotnym o 13:43, kierpoć leniwie przeszedł po składzie (jak tylko zacząłem wyciągać telefon, to od razu "a, aplikacja, dziękuję" - nie wiem, jaka aplikacja, ja miałem zdjęcie kuponu) w okolicach Dobieszyna i tyle go widziałem.ashir pisze:Swoją drogą nie wiem czy to celowy zabieg, ale w pociągach jeżdżących na krótkich trasach daleko od Warszawy kierownicy pociągów w ogóle nie chodzili po składzie sprawdzać biletów, jedynie w tych pociągach na dłuższej trasie zaliczających Warszawę.
M2 S1 S2 7 9 22 24 25 102 111 117 118 127 158 162 185 318 385 N14 N22 N24 N64 N72 Prom PLISZKA
W okolicach Dobieszyna i tylko pan (bez pani), dziwne, czyżbyś jechał drugą jednostką? 

- Autobus Czerwon
- Kontakt:
Więc oczywiście tylko raz pofatygowałeś się do kierowcy aby powiedzieć że powinien kasowniki wyłączyć?Jasne - nie mam co robić, tylko przerywać słuchanie muzyki i wyrywać do każdego, kto podejdzie do kasownika.

Linia 522, Al. Rzeczpospolitej w kierunku centrum, godz. 13:15 wczoraj. Przez cały autobus do kierowcy przeciska się z wyraźnie zniecierpliwioną miną facet w średnim wieku. Puka do kierowcy i mówi "kasowniki panu nie działają". Kierowca odparł "dziś pan za darmo jedzie!". Facet się uśmiechnął i powiedział "o, dziękuję bardzo".
Jakby tak ZTM w każdy poniedziałek poprawiał humor pasażerom... 

Ogólnie z debilami nie rozmawiam, ale z tobą jest śmiesznie, więc pociągnę ten temat. Otóż tramwaj prowadził motorniczy. Obstawiam, że w Swingach - podobnie jak w części autobusów - nie ma możliwości włączenia informacji pasażerskiej bez włączania kasowników.Autobus Czerwon pisze:Więc oczywiście tylko raz pofatygowałeś się do kierowcy aby powiedzieć że powinien kasowniki wyłączyć?Jasne - nie mam co robić, tylko przerywać słuchanie muzyki i wyrywać do każdego, kto podejdzie do kasownika.
Jednak moje przypuszczenia co do działania kasowników w poszczególnych pojazdach i tak nie mają znaczenia, ponieważ - i tu uważaj, bo nadchodzi kluczowy moment - w żadnym wypadku bym się nie pofatygował ani do prowadzącego, ani do pasażera usiłującego skasować/kasującego bilet, gdyż mam to GŁĘBOKO w dupie

PS. Gdyby ktoś zapytał, czemu nie może skasować biletu - odpowiedziałbym.
Jeszcze jakieś pytania na temat mojego wczorajszego dnia?
- Autobus Czerwon
- Kontakt:
Skoro tak Ci to nie leży na sercu, czy też masz to głęboko w odwłoku, po wuj piszesz o tym na forum? 
No dobra, sam też miałbym to głęboko w dupie. Ale ostatnio kilka takich akcji na forum było, a chciałem zobaczyć jak zareagujesz

No dobra, sam też miałbym to głęboko w dupie. Ale ostatnio kilka takich akcji na forum było, a chciałem zobaczyć jak zareagujesz

Ashir to mój idol.
W jakiej kwestii to ma związek z tym tematem?BJ pisze:Ashir to mój idol.

- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
- Kontakt:
Ponieważ nie ma tematu "Komunikacyjni onaniści", to każdy będzie odpowiedni, żeby na twój temat pisać.ashir pisze:W jakiej kwestii to ma związek z tym tematem?BJ pisze:Ashir to mój idol.
6, 15, 18, 35, 111, 116, 157, 178, 180, 227, 503, 518, N41, N44
Nazywam się Major Bień
Nazywam się Major Bień
W takim razie po co pisać, jeszcze się ktoś zmęczy od tego pisania? 

Skończcie, bo zamiast dnia bez samochodu będziemy mieli dzień (a nawet dłużej) bez tego tematu.