Postoje na krańcach
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Najbliższe skrzyżowanie w Markach?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
A które że tak zboczę z tematu? Chodzi o Wilanów?Glonojad pisze:Są w tym mieście malle, które się o tramwaj dobijają...

- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
Zawracać jest gdzie, to fakt, ale gdzie zrobisz postoje?Glonojad pisze:Najbliższe skrzyżowanie w Markach?
Dodano po 1 minucie 42 sekundach:
CH Targówek się dobija na przykład.Wiliam pisze:A które że tak zboczę z tematu? Chodzi o Wilanów?Glonojad pisze:Są w tym mieście malle, które się o tramwaj dobijają...
A co jest złego w reaktywowaniu przystanku CH Marki 05?Emyl pisze:Zawracać jest gdzie, to fakt, ale gdzie zrobisz postoje?
Czy postoje 112 wyglądają tak samo, jak 190?
Nie, bo są zdecydowanie dłuższe. 
I nie rozwiązuje to problemu 112, na które pasażerowie się co jakiś czas skarżą, że nie przyjechało kilka autobusów pod rząd w popołudniowym szczycie.ashir pisze:Nie, bo są zdecydowanie dłuższe.
Ten problem nadal występuje? Bo ostatnio jestem bardzo zadowolony z punktualności 112, aczkolwiek nieregularnie korzystam z tej linii. 
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Różne. I więcej niż jednej dzielnicy temat dotyczy, choc zaangażowanie różne. Wilanów, Ochota, Targówek chyba też, a nawet i Raszyn.Wiliam pisze:A które że tak zboczę z tematu? Chodzi o Wilanów?Glonojad pisze:Są w tym mieście malle, które się o tramwaj dobijają...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Gratuluję Organizatorowi zaplanowania postojów 523 na Olszynce w porannym szczycie. Planowe wyprzedzanie brygad i wtyczki z dodatkami nadjeżdżające z Ostrobramskiej, które nie mają gdzie poczekać na swój odjazd. Może wyjaśnię inaczej o co mi chodzi:
020/523 przyjeżdża na Olszynkę rozkładowo o 6:57. Odjeżdża dopiero o 7:30. Przez 33 minuty wóz stoi na Olszynce zastawiając pętlę. W czasie postoju tej brygady z pętli ma odjechać 5 brygad przyjeżdżających z zajezdni, a poza tym stojący Kleszcz ma być ominięty przez trzy brygady nadjeżdżające z Bemowa. Przy częstotliwości 523 nie ma cienia szansy, żeby nadjeżdżający z zajezdni wóz wbił się idealnie za brygadę, za którą ma się włączyć do ruchu, więc powinien gdzieś poczekać, ale nie ma gdzie. Dwa przeguby na Olszynce oznaczają zastawienie pętli lub zmuszają omijających do cięcia po trawniku na środku pętli, co jest ryzykowne. Można w błotku utknąć. Oberka też wykonać legalnie nie można, bo przy wyjeździe z zawrotki jest podwójna ciągła. Legalnie można wyjechać tylko w stronę Szaserów. Poza 523 na Olszynce jeżdżą też trzy inne linie, więc musi być zachowana możliwość przejazdu przez pętlę. Ale nie jest. I co? Nic. Liczę, że w pizdu się to wszystko zatka i wtedy może ktokolwiek problem zauważy.
020/523 przyjeżdża na Olszynkę rozkładowo o 6:57. Odjeżdża dopiero o 7:30. Przez 33 minuty wóz stoi na Olszynce zastawiając pętlę. W czasie postoju tej brygady z pętli ma odjechać 5 brygad przyjeżdżających z zajezdni, a poza tym stojący Kleszcz ma być ominięty przez trzy brygady nadjeżdżające z Bemowa. Przy częstotliwości 523 nie ma cienia szansy, żeby nadjeżdżający z zajezdni wóz wbił się idealnie za brygadę, za którą ma się włączyć do ruchu, więc powinien gdzieś poczekać, ale nie ma gdzie. Dwa przeguby na Olszynce oznaczają zastawienie pętli lub zmuszają omijających do cięcia po trawniku na środku pętli, co jest ryzykowne. Można w błotku utknąć. Oberka też wykonać legalnie nie można, bo przy wyjeździe z zawrotki jest podwójna ciągła. Legalnie można wyjechać tylko w stronę Szaserów. Poza 523 na Olszynce jeżdżą też trzy inne linie, więc musi być zachowana możliwość przejazdu przez pętlę. Ale nie jest. I co? Nic. Liczę, że w pizdu się to wszystko zatka i wtedy może ktokolwiek problem zauważy.
Hmm, od kiedy 527 w dni świąteczne stoi sobie na Derbach dobry kwadrans, jak nie więcej? 
Od 11 stycznia br.
Kosztem pauzy na Esperanto?
Nie, dorzucono jedną brygadę w DŚ i są na obu krańcach sensowne postoje.
W DP to chyba nie bardzo. 6 minut na Esperancie to jest kiepski postój nawet jak na międzyszczyt.Domas pisze:Nie, dorzucono jedną brygadę w DŚ i są na obu krańcach sensowne postoje.