Moim faworytem jest Poznań: 8:15-19:35. W sumie czemu nie 8:37-19:56?Nasze Centra Obsługi Klienta mieszczą się aktualnie w następujących lokalizacjach (stan na 19.02.2016 r.):
Dworzec Gdańsk Główny (ul. Podwale Grodzkie 1, 80-895 Gdańsk), czynny codziennie w godz. 08:25 - 20:00
Dworzec Poznań Główny (ul. Dworcowa 2, 61-801 Poznań), czynny codziennie w godz. 08:15 - 19:35
Dworzec Wrocław Główny (ul. Piłsudskiego 105, 50-085 Wrocław), czynny codziennie w godz. 07:50 - 19:10
Dworzec Warszawa Centralna (Al. Jerozolimskie 54, 00-024 Warszawa), czynny codziennie 09:10 - 20:30
Dworzec Katowice (Pl. Szewczyka 2 40-098 Katowice), czynny codziennie w godz. 07:30 - 18:50
Dworzec Kraków Główny (ul. Pawia 5a, 31-154 Kraków ), czynny codziennie w godz. 09:00 - 20:20
O spółce PKP Intercity
Moderator: JacekM
Czy ktoś z Was zna odpowiedź na następujące pytanie: dlaczego Centra Obsługi Klienta IC są czynne w różnych godzinach i dlaczego te godziny są tak "niecałe". Oto dowód (źródło: http://www.intercity.pl/pl/site/dla-pas ... azera.html ):
- fik
- Naczelne Chamidło
Nie wiem, ale biorąc pod uwagę, że kasa PKP IC w COP ZTM na Żelaznej działa 9.15-16.40, żeby kasjerka pracująca 8h mogła otworzyć i zamknąć zmianę bez nadgodzin, to spodziewałbym się podobnych względów.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Rozumiem że systemu równoważnego czasu pracy czy też zmianowego w InterCity nie znają i pociągi też mają godziny kursowania ustalane pod wymogi czasu pracy drużyn.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- fik
- Naczelne Chamidło
Czasami mają (bardziej dostosowywane, niż ustalane), w szczególności tam, gdzie pociągów nie ma wiele. Wożenie ludzi taksówkami po kraju jest drogie.
Chyba jednak bardziej osobówki na liniach z 3-4 kursami na dobę są układane pod obiegi personelu. Chociaż kwiatki typu mijanki układane pod wymianę drużyn PKP IC też mają.
Czas pracy kasy jest włączony w system koordynacji połączeń.
A konduktorzy w KM na linii Małkinia-Tłuszcz też znają z twarzy tych z miesięcznymi, nie tylko gdzieś na świecie.
A konduktorzy w KM na linii Małkinia-Tłuszcz też znają z twarzy tych z miesięcznymi, nie tylko gdzieś na świecie.
ŁK
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Czy komuś udało się kupić bilet krajowy za 49 zl w d. BWE?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- fik
- Naczelne Chamidło
To już, mam nadzieję, wyrugowano, Wipsowo śnić po nocach mi się będzie.MichalJ pisze:Chociaż kwiatki typu mijanki układane pod wymianę drużyn PKP IC też mają.
Nie liczyłbym na SuperPromo w pociągach powracających z zagranicyGlonojad pisze:Czy komuś udało się kupić bilet krajowy za 49 zl w d. BWE?
- Solaris U10
Ale za to w kierunku granicy jak najbardziej działa, nawet udało mi się skorzystać.fik pisze:Nie liczyłbym na SuperPromo w pociągach powracających z zagranicyGlonojad pisze:Czy komuś udało się kupić bilet krajowy za 49 zl w d. BWE?
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Tak, wiem, Polonią tak jeździłem, stąd zdziwił mnie problem z BWE.
Eh, sądziłem że to jakiś bug typu "sytem widzi tylko nry międzynarodowe, ale jak się w kasie wpisze krajowy to promocja zadziała".
Eh, sądziłem że to jakiś bug typu "sytem widzi tylko nry międzynarodowe, ale jak się w kasie wpisze krajowy to promocja zadziała".
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
To ciekawe jest co piszesz.Łukasz pisze:Na powrót też na pewno kupowałem w zeszłym roku.
Z Warszawy bez problemu, w stronę Warszawy chyba nigdy. Ale w ogóle mam wrażenie, że do Warszawy jakoś trudniej trafić w super promo (kogoś powinni powiesić za tę nazwę).Glonojad pisze:Tak, wiem, Polonią tak jeździłem, stąd zdziwił mnie problem z BWE.
- a/p TALENT
Znów jakiś pieprznik jest z promocyjnymi przejazdami do/z Wiednia. Ostatnio syn jechał do nas z Wiednia na święta łamaną komunikacją. REX-em z Wiednia do Bratysławy, a tam wsiadł w Chopina /do składu jadącego z Budapesztu do W-wy/. Promocja za 39 euro na kuszetkę. Co ciekawe bilet ten kupił w końcówce lutego w Warszawie. Wracał w środę EC Sobieskim "na" bilecie promocyjnym, bo ponoć na EC Polonia nie ma biletów w promocji. Historycznie rzecz biorąc nigdy nie miał syn problemu z nabyciem biletów w promocji kupując je z przeszło 30 dniowym wyprzedzeniem.
Idiokracja nas otacza