Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.

Komunikacja miejska na Woli

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 06 maja 2016, 20:48

Nie ubijesz go przez najbliższe 10 lat, więc może jednak niech nabierze trochę sensu.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 07 maja 2016, 10:52

Niech lepiej go nie nabiera. Nigdy nie wiesz, czy za dwa miesiące skarbnik miasta nie każe ci ciąć.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 07 maja 2016, 10:56

Jak skarbnik miasta każe ciąć, to się potnie 105f, szczytówki na 109 itd. - Bastian, to ja miałem być idealistą, Ty pragmatykiem! :p
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 07 maja 2016, 12:53

Ostatnich cięć nie przeżyło 202, 228, 505->210. A co szkodzi mieć nadzieję? :P
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

MatiOmlet

Post autor: MatiOmlet » 07 maja 2016, 23:09

Mnie z kolei nurtuje całkiem kwestia docelowego układu na Odolanach. Mamy perspektywę odległą (tramwaj w al. Prymasa i na Kasprzaka, dopieszczenie W-wy Kasprzaka, czy wiszące od wieków na SISKOMie pociągnięcie ul. Prądzyńskiego wzdłuż torów ku świetlanej przyszłości i Włochom), ale też bliższą (projektowana ulica na ulotce ws. konsultacji). Jak Wy to sobie w ogóle wyobrażacie i czym do jasnej ciasnej jest ta nowa uliczka zaczynająca się na Ordona?

Awatar użytkownika
person
(geograf)

Post autor: person » 26 sie 2016, 21:18

Linia 155 po wakacjach nie wróci do poprzedniego RJ. Tym samym dołączy(ła) do grona sikier dowozowych do metra - co 15 minut w szczycie, co 30 minut w DS. Przesiadałbym się.

Georg

Post autor: Georg » 26 sie 2016, 22:45

Zmiana trasy jak najbardziej na plus. Rozkładu już absolutnie nie. Od początku uważałem, że ogromnym błędem i marnotrawstwem jest pchanie 155 aż do Pl. Zawiszy. Natomiast częstotliwość pewnie wynika z tego, że tą linią jeździ mniej osób niż zakładano. Nie wiem, dlaczego.

Awatar użytkownika
TGM

Post autor: TGM » 26 sie 2016, 22:55

155 siekiera, 159 siekiera, 131 siekiera, 118 za 506 siekiera... Same zachwyty zawsze na tym forum były z tych zmian :P . A wszystko to kończy się tak jak zawsze. I pewnie dalej będą te frajerskie (inaczej tego się określić niestety nie da) zachwyty nad upraszczaniem układu i tworzeniem krótkich i częstych dowózek :P .
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.

osa

Post autor: osa » 26 sie 2016, 22:57

Będą, będą. Skąd w końcu trzeba wziąć na dodatkowe ulgi biletowe czy przyspieszenie o 2-3 lata budowy metra do końca, co wielu z tutaj komentujących przyjęło tak gromkim aplauzem. Dlatego teraz nie narzekać na dziadowe dowozówki.

Awatar użytkownika
Emyl
Podrzędne Chamidło
Kontakt:

Post autor: Emyl » 26 sie 2016, 23:23

Wyższa Szkoła Propagandy to jaki ma adres? Muszę napisać pismo w podzięce za produkowanie specjalistów od wybiórczych prawd.

ashir

Post autor: ashir » 27 sie 2016, 7:33

Gorzej, że już nawet częstotliwość metra na obydwu liniach się tnie. #-o

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 27 sie 2016, 9:04

osa pisze:Będą, będą. Skąd w końcu trzeba wziąć na dodatkowe ulgi biletowe czy przyspieszenie o 2-3 lata budowy metra do końca, co wielu z tutaj komentujących przyjęło tak gromkim aplauzem. Dlatego teraz nie narzekać na dziadowe dowozówki.
Akurat częstotliwość kursowania z budową metra czy ulgami biletowymi ma małe znaczenie. Decyduje pula brygad do dyspozycji. A kilka brygad na Z-1 Z17 i Z23 wisi. O dziadach typu 184 nie wspominając.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
PiotrekP

Post autor: PiotrekP » 27 sie 2016, 23:00

Nie zapomnijcie jak szybko padło 202. Rozumiem, że we wcześniejszej wersji nie należało do najpotrzebniejszych linii w mieście, ale bez przesady - to fatum chyba nie wisi nad nią z tego powodu. Gdyby popatrzeć na układ, to namnożyło się tego cholerstwa co 20' lub rzadziej od groma.

Asesino

Post autor: Asesino » 29 sie 2016, 12:26

TGM pisze:155 siekiera, 159 siekiera, 131 siekiera, 118 za 506 siekiera... Same zachwyty zawsze na tym forum były z tych zmian :P . A wszystko to kończy się tak jak zawsze. I pewnie dalej będą te frajerskie (inaczej tego się określić niestety nie da) zachwyty nad upraszczaniem układu i tworzeniem krótkich i częstych dowózek :P .
I słusznie się zachwycano. Gdyby doprowadzono robotę do końca i pozbyto się wszystkich dziadów, mielibyśmy dalej silne dowozówki. Niestety w połowie drogi koncepcja została zmieniona bo ktoś się przestraszył tym, co ludzie powiedzą i dalej trzeba brygady zamiast na te dowozówki wysyłać na kręcące się przez pół miasta dziady, często jeszcze dublujące szynę.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 31 sie 2016, 6:57

Jak wynika z odpowiedzi wysyłanych do mieszkańców, na Odolanach wybrano najgorszy wariant tj. rozbicie oferty na dwa ciągi.

ODPOWIEDZ