Komunikacja miejska na zielonej Białołęce
Moderator: Wiliam
Do ścięcia to jest cała linia 512 (E-7, moim zdaniem, też).
A te kursy co 7,5 minuty od 4:33 to był świadomy zamiar, czy pomyłka rozkładowca?ashir pisze:Wcześniej z Rolanda był takt co 7,5 minut od 4:33 do 9:18, a teraz od 5:33 do 9:03. I żebyśmy się zrozumieli nie mówię, że to źle.
Świadomy zamiar, od razu mówiłem że to bez sensu, nawet na tym forum. 
Domas pisze:Do ścięcia to jest cała linia 512 (E-7, moim zdaniem, też).
To czemu na Święta E7 nie zostało zawieszone? Obecnie ta linia jest pierwszą z "E" do likwidacji.
Ciekawe czy na wakacje zostanie zawieszona?
E-7 pewnie poleci w kosmos jak przedłużą Skarbka do Jesiennych Liści. W ogóle jestem ciekawy, jak to wtedy będzie wyglądało. 
W piątek przed 16, E-7 na Trasie Toruńskiej z 5 osobami na pokładzie, tydzień temu w piątek też jechałem jakoś po 17 i zapełnienie podobne. Czy Białołęka nie ma już za dobrze z 527, E-7 a do tego jeszcze E-9?
Dodatkowo E-7 w obydwu tych przejazdach utknęło na dobre kilka minut na lewoskręcie Radzymińska
TT, o ile rano tędy może jest szybciej niż przez Młodzieńczą, to po południu w drugą stronę może jednak nie? A driver sam drogi nie może sobie wybrać, żeby nie odjeżdżać z różnych przystanków w ZP Młodzieńcza.
Dodatkowo E-7 w obydwu tych przejazdach utknęło na dobre kilka minut na lewoskręcie Radzymińska
Nie może też wybrać trasy, bo poza Młodzieńczą dodano również Geodezyjną. 
Białołęka to słoikowo, piątki nie są reprezentatywne. Korki w piątki na Radzymińska/TT też są wyjątkowe.
Bzdura.kveld pisze:Korki w piątki na Radzymińska/TT też są wyjątkowe.
Z braku wątku o komunikacji na Białołęce między Modlińską a Kanałem, wrzucam tu informację, że:
Jazdy próbne na Białołęce. Którędy pojedzie nowy autobus?
Którędy pojadą autobusy, mające połączyć Tarchomin ze wschodnią Białołęką? Trwają dyskusje i przejazdy testowe.
(...)
ZTM bierze pod uwagę dwa warianty. Pierwsza propozycja to nowa linia kursująca ulicami Modlińską, Płochocińską, Białołęcką i Juranda ze Spychowa. Druga koncepcja, uznawana za zdecydowanie lepszą i wprowadzająca komunikację miejską na Szamocin, zakłada poprowadzenie autobusu przez Cieślewskich i Hemara.
Całość: http://tustolica.pl/jazdy-probne-na-bia ... obus_73847
No, ta druga koncepcja zdecydowanie powinna zostać wybrana - zachodnie rejony Płochocińskiej są komunikacyjnie zaniedbane od lat.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Pierwszy wariant z tą "nową linią" wygląda jak przetrasowanie nielubianego przez ZTM 126 na Białołękę zamiast Bródno, oraz przetrasowanie z nielubianego przez ZTM południowego odcinka 176 na Bródno zamiast 126
.
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
152 już jest pocięte...fik pisze:Pewnie się skończy pocięciem 152, żeby uruchomić jakieś 252, jadące na Nowodwory, żeby poprawić bezpośredniość...