To z czego zostanie wykrojone miejsce na zatoki, skoro według tych słów nie ma już na nie miejsca?reserved pisze:Całkiem dobry pomysł. Tylko najpierw bym zaorał trochę domów, wyciął trochę hektarów czyichś posesji i poszerzył chodnik, bo nawet na niego nie ma miejsca.
Poprawa komunikacji na Ochocie
Moderator: Wiliam
Gdzieś czytałem pomysł zrobienia z Włodarzewskiej ulicy jednokierunkowej. Co o tym myślicie? Ja wiem, że to nie jest zbyt optymistyczna opcja, ale... tam nadal się buduje... Nawet tam, gdzie nie przyszło mi nigdy do głowy, że może jeszcze coś powstać. To jest tragedia. Czy deweloperzy naprawdę nie widzą, że tam już występuje totalny paraliż? Ostatnio coraz częściej Włodarzewska stoi w korku...
Jeśli chodzi o światła - jestem za, ale tylko w ciągu dnia. Po godzinie 20 i przed 6 (w DS przed 9) mogłyby być wyłączone. W dzień ciężko przejść, ale w porze rannej lub wieczornej, gdy ruch jest mniejszy, absurdem byłyby światła przy małym ruchu, gdzie często ludzie by przy pustej ulicy stali i czekali na zezwolenie na przejście trzech metrów.
A na zatoczki - powtórzę - miejsca po prostu nie ma. Chyba że zburzymy płoty posesji. Tak to wygląda: Sami widzicie, że nawet nie ma gdzie chodnika położyć. A i po drugiej strony nie jest zbyt komfortowo.
Jeśli chodzi o światła - jestem za, ale tylko w ciągu dnia. Po godzinie 20 i przed 6 (w DS przed 9) mogłyby być wyłączone. W dzień ciężko przejść, ale w porze rannej lub wieczornej, gdy ruch jest mniejszy, absurdem byłyby światła przy małym ruchu, gdzie często ludzie by przy pustej ulicy stali i czekali na zezwolenie na przejście trzech metrów.
A na zatoczki - powtórzę - miejsca po prostu nie ma. Chyba że zburzymy płoty posesji. Tak to wygląda: Sami widzicie, że nawet nie ma gdzie chodnika położyć. A i po drugiej strony nie jest zbyt komfortowo.
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Nie wiem jak reszta, ale ja tu widzę sporo miejsca 
W którym miejscu?
Puścić te autobusy z tunelem w środku, a tak serio to zamiast autobusu mozna by ruchomy chodnik zrobic do Grojeckiej.
ŁK
Albo tramwaj wodny po jeziorku szczęśliwickim jako dowozówka (czy raczej dopływówka) do węzła Szczęśliwice. 
- Solaris U10
Projekt zakłada wykupy terenu, żeby zatoczki się zmieściły. O ile ciężko mi całkowicie potępiać zatoki, to jednak te tutaj mają sporo wad, takich jak brak możliwości ustawienia wiaty przystankowej czy zjazd do posesji na samym środku peronu, przez który nie będzie się dało krawężników prowadzących ustawić.reserved pisze: A na zatoczki - powtórzę - miejsca po prostu nie ma. Chyba że zburzymy płoty posesji. Tak to wygląda: włodarzewska.JPG Sami widzicie, że nawet nie ma gdzie chodnika położyć. A i po drugiej strony nie jest zbyt komfortowo.
Wysłałem swój głos w konsultacjach, do czego i Was zachęcam.
Pamiętajcie, że nie wystarczy zrobić zatoczki. Trzeba jeszcze zadbać o dojście do niej. A najlepiej wtedy o cały chodnik po drugiej stronie.
Przystanek Wiatraczna 03 też funkcjonuje. Tylko czy to coś może zmienić?Łukasz pisze:Zatoki z wiatami przed / za już bywały.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Mają.Łukasz pisze:Nowe wiaty i tak nie mają boków, więc może!
Zależy jak zdefiniujemy "nowe wiaty".