Komunikacja miejska na zielonej Białołęce
Moderator: Wiliam
Niewydajemisie.
Wprost na pewno nie. Ale mogą mieć niestandardową stawkę za swój odcinek.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Co to znaczy niewydajemisię? Informacja o opłacaniu przez Nieporęt dłuższej trasy autobusów Żerań FSO - Metro Marymont jest całkowicie oficjalna.
I gmina może finansować komunikację na nie swoim terenie?
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Jest to zapewne zapisane w porozumieniu dotyczącym uwspolnienia zadan - skoro Warszawa przejmuje dzialania wlasne gminy u niej (organizując transport) to o gmina może od Warszawy.KwZ pisze:I gmina może finansować komunikację na nie swoim terenie?
Ale to moja hipoteza.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
W ogóle to jakaś paranoja była z przedłużaniem 705 i 735 do marymontu. Linie podmiejskie dowożą do miejskich. 705 i 735 nigdy nie miały prawa trafić do marymontu bo zabrać je nie jest już tak łatwo. ZTM zmarnował dwie szanse. Na czas remontu Grota linie skrócono do żerania i powinny już tam zostać. Wtedy albo trzeba było zostawić i podbić 511 na starej trasie albo bez ceregieli skrócić do marymontu 518 i podbić pomimo jazgotu tych z Tarchomina. Mają 17 do centrum i to wszystko. Ewentualnie puścić coś całodziennego z Olesina z podbitą częstotliwością i 705 i 735 też można było zostawić na żeraniu.
Media o propozycji zmian - ZTM rodem z Barei
90% pasażerów tych linii jedzie do metra. Właśnie na odcinku Konwaliowa - Marymont te autobusy są najbardziej wypełnione, bo zabierają pasażerów z linii jadących na Żerań i z 509. Rozumiem, że postulujesz zorganizowanie specjalnej linii MIEJSKIEJ z Konwaliowej na Marymont ??marko80 pisze:W ogóle to jakaś paranoja była z przedłużaniem 705 i 735 do marymontu. Linie podmiejskie dowożą do miejskich.
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
I bardzo dobrze, że posłużono się argumentem o miejscu dla 518. Nie ma w tym nic barejowego. W pierwszej kolejności ZTM ma dbać o wygodny dojazd tysięcy pasażerów z Białołęki, a nie Nieporętu, choćby od tych drugich dostawał niewiadomojakie pieniądze. Takie jest prawo, jak na mój nos.
Zaproponuję krakowskim targiem zatokę na Sacharowa pomiędzy Kasprowicza a Marymoncką.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
No tak ale miejsce na Lux/Simple Express to już jest, bo to przecież arcyważne połączenie Marymontu z Wilnem i Berlinem  ](*,)](./images/smilies/eusa_wall.gif)
W ogóle to w czym problem - przez większą część doby na Marymoncie stoi max jedna brygada (z 4 obsługujących te linie, lub 6 w godzinach szczytu)? Z resztą można też pomyśleć o postojach zerowych, kosztem wydłużenia na przeciwnych krańcach
W ogóle to w czym problem - przez większą część doby na Marymoncie stoi max jedna brygada (z 4 obsługujących te linie, lub 6 w godzinach szczytu)? Z resztą można też pomyśleć o postojach zerowych, kosztem wydłużenia na przeciwnych krańcach
N64 DW.Centralny...-Płochocińska-Jana Kazimierza- PKP Nieporęt/Białobrzegi
526 BRÓDNO PODGRODZIE - SZCZĘŚLIWICE
Tak dla budowy parkingów Park & Ride
526 BRÓDNO PODGRODZIE - SZCZĘŚLIWICE
Tak dla budowy parkingów Park & Ride
-
Stary Pingwin
Zerowe postoje robi się w polu, na krańcach ekspediowanych powinny być dłuższe.
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
A na Pl. Wilsona nie może krańcować?