Zaraz, moment. Bo na mapie z 1985(3) - w załączniku kilka postów wyżej - jest to oznaczone jako p. o. Co tam stawało? A skoro był p. o. to powinny być perony. Kiedy je zlikwidowano?Fikander pisze:To jest stacja Włoszczowa Płn. - tylko że jeszcze nie było peronu.Hieronim pisze:No to kolejne pytanie co to za przystanek Danków Mały i kiedy został zlikwidowany? Bo na zdjęciu satelitarnym go nie widać. Mapa z 1985 roku, stan aktualności 1983.
Włoszczowa Północ a postoje pociągów kwalifikowanych
Moderator: JacekM
-
Jožin z bažin
- Kontakt:
xxx
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Ależ ja tego nie neguję. Stwierdzam tylko, że w dużym mieście pociąg powinien na stacji stać dłużej niż na lokalnejjacek2357 pisze:15 minut, czy w Paryżu czy w Sryżu jest absurdalne, o ile nie jest to konieczne ze względu na łączenie z innym pociągiem etc.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
-
Jožin z bažin
- Kontakt:
a cóż toza zasada, pociąg powinien stac tyle... ile powinien, a ile tam ludzi mieszka to już mniejsza o to, różnice w czasie wyiany pasażerów nie są duże(no chyba, że to rzeźnia jakaś, albo Centralny
)
აბგდევზთიკლმნოპჟრსტუფქღყშჩცძწჭხჯჰ
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى
- fik
- Naczelne Chamidło
Tam od zawsze była stacja Włoszczowa Płn. - teraz tylko z technicznej (towarowej) stała się pasażerską.Hieronim pisze:Zaraz, moment. Bo na mapie z 1985(3) - w załączniku kilka postów wyżej - jest to oznaczone jako p. o. Co tam stawało? A skoro był p. o. to powinny być perony. Kiedy je zlikwidowano?Fikander pisze:To jest stacja Włoszczowa Płn. - tylko że jeszcze nie było peronu.
[ Dodano: 2006-10-18, 22:08 ]
Ale masz jakieś wsparcie?R-11 Kleszczowa pisze:Ależ ja tego nie neguję. Stwierdzam tylko, że w dużym mieście pociąg powinien na stacji stać dłużej niż na lokalnejjacek2357 pisze:15 minut, czy w Paryżu czy w Sryżu jest absurdalne, o ile nie jest to konieczne ze względu na łączenie z innym pociągiem etc.![]()
[ Dodano: 2006-10-18, 22:08 ]
Nie wiem, ale teraz nie uległ zmianie - dobudowano peron przy torze nr bodajże 4. Jak znajdę, to wrzucę.Hieronim pisze:A jaki jest/był układ torowy tej stacji?Fikander pisze:To jest stacja Włoszczowa Płn. - tylko że jeszcze nie było peronu.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Wspieram: Te wszystkie długie stania, na Centralnym czy w Kraku, dotykają przeważającej mniejszości pasażerów - większość już wysiadła.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nie twierdzę, że ma, ale twierdzę, że jest to mniej uciążliwe, niż zatrzymanie 99% pasażerów żeby wysiadł 1%.Dobrze, ale DLACZEGO nawet mniejszość pasażerów ma tracić 15 minut?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
RMF FM pisze:Jedzie pociąg z daleka i na wszystkich poczeka. Po Włoszczowie kolejne miejscowości zaczynają batalię o swoje przystanki na Centralnej Magistrali Kolejowej. A PKP dają im zielone światło!
Dziś z Krakowa do Warszawy jedzie się ok. 2.40h. Jakiś czas temu mówiło się, że podróż tą trasą może być krótsza nawet o godzinę. Teraz jednak trzeba przygotować się, że potrwa o kilkanaście minut dłużej.
Kolejarze mówią, że połączenia mają służyć mieszkańcom, dlatego prawdopodobnie nie będą protestować przed kolejnymi przystankami na CMK. A o swoje zaczęły upominać się Grodzisk Mazowiecki i Opoczno. Kto jeszcze?
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
Żyjemy w chorym krajuRMF FM pisze:Jedzie pociąg z daleka i na wszystkich poczeka. Po Włoszczowie kolejne miejscowości zaczynają batalię o swoje przystanki na Centralnej Magistrali Kolejowej. A PKP dają im zielone światło!
Dziś z Krakowa do Warszawy jedzie się ok. 2.40h. Jakiś czas temu mówiło się, że podróż tą trasą może być krótsza nawet o godzinę. Teraz jednak trzeba przygotować się, że potrwa o kilkanaście minut dłużej.
Kolejarze mówią, że połączenia mają służyć mieszkańcom, dlatego prawdopodobnie nie będą protestować przed kolejnymi przystankami na CMK. A o swoje zaczęły upominać się Grodzisk Mazowiecki i Opoczno. Kto jeszcze?
Opoczno jestem jeszcze w stanie zrozumieć, ale Grodzisk Mazowiecki? Do Warszawy będą w Ex się pchali? Jeśli chcemy nadal mówić o CMK, to stacje powinny być najczęściej co 50 km. Inaczej pociąg się rozpędzi i będzie musiał hamować, bo kolejna stacja...RMF FM pisze:A o swoje zaczęły upominać się Grodzisk Mazowiecki i Opoczno.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43