Silnik forum został zaktualizowany.
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Zmagania z językiem polskim
Moderator: Szeregowy_Równoległy
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
W moim czy Flashowym?
A mnie zaskakuje, że i tak dalej mam to w dupie 
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
A możesz te błędy wskazać?
A mnie zaskakuje brak cudzysłowów w Twoim zdaniu!Łukasz pisze:A mnie zaskakuje ilość w tym zdaniu.Szeregowy_Równoległy pisze:Mnie natomiast zaskoczyła ilość błędów, które można popełnić w jednym zdaniu.
Ostatnio widziany 12.04.2018 w 522
A mnie zaskakuje brak rozwinięcia tej tezy.yavorius pisze:A mnie zaskakuje brak cudzysłowów w Twoim zdaniu!Łukasz pisze:
A mnie zaskakuje ilość w tym zdaniu.
ŁK
Ilość =/= liczba.Szeregowy_Równoległy pisze:A możesz te błędy wskazać?
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Fakt. Chociaż błędy Flasha są niepoliczalne 
Zaskakuje mnie to, bo powinieneś napisać:Łukasz pisze:A mnie zaskakuje brak rozwinięcia tej tezy.yavorius pisze: A mnie zaskakuje brak cudzysłowów w Twoim zdaniu!
A mnie zaskakuje "ilość" w tym zdaniu.
Już ja lepiej wiem, co powinienem (był) napisać. Pomijając kompletnie fakt, że wcale nie jest konieczny, to psułby gierkę.
ŁK
No nie, właśnie nie, bo skoro napisałeś, że zaskakuje Cię ilość, to powinieneś napisać, ilość czego Cię zaskakuje!
Ale ja wiem, co i jak chciałem napisać - a że Ty nie chcesz tego zrozumieć... Może ktoś inny zrozumie.
ŁK
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Ja załapałem. Po dłuższym namyśle, ale się udało. Yavoriusie, wypowiedź Łukasza naprawdę jest lepsza bez cudzysłowu 
- Bastian
- Sułtan Maroka
Mnie zaskakuje, że uważasz, że załapałeś, choć to Pawcio cię załapał 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow