Silnik forum został zaktualizowany.
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Tarchomin i Nowodwory (III)
Moderator: Wiliam
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
A dałobysię chociaż zrobić tak, że zamiast trzymać wściekłych Tarchodworzan w pojeździe, dwójka - zobaczywszy, że nie da rady od razu podjechać na właściwy przystanek - wysadza ludzi na ten peronik przed zakrętem?
Nie wspominając o wjazdach na przerwe, kiedy wysadzała ludzi jak 6. No ale cieżko przejśc dodatkowo 50 metrów, gdy się biega jak sarenka na czerwonych do wagonu.Emyl pisze:A dałobysię chociaż zrobić tak, że zamiast trzymać wściekłych Tarchodworzan w pojeździe, dwójka - zobaczywszy, że nie da rady od razu podjechać na właściwy przystanek - wysadza ludzi na ten peronik przed zakrętem?
Siakaś awaria dzisiaj była, czy klęska urodzaju? Zdjęcie z dzisiaj.
https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=596BCD68
TuStolica w wersji białołęckiej to szmatławiec, o który nie ma się co przejmować.person pisze:Kolejny tytuł zajął się sytuacją na Młocinach. Faktycznie źle się dzieje tam rano, czy problemy występowały jedynie w czasie pierwszych dni?
http://tustolica.pl/tramwaj-na-nowodwor ... wada_74872
Po kiego grzmota??ashir pisze:A czy w przyszłości będzie można skleić 2 z 33, żeby powstała jedna linia na trasie: Winnica - Kielecka?
Chwilowe spiętrzenia to normalna rzecz. Dwa tramwaje bez problemu tą ilość zabierają.person pisze:Siakaś awaria dzisiaj była, czy klęska urodzaju? Zdjęcie z dzisiaj.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Są tacy co przepuszczają skrócone kursy i czekają na pełne?
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
Część pasażerów zostaje na peronie - ale niektórzy mogą poczekać te 2 minuty tylko po to, żeby np. usiąść 
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
A opcja 6+17 gwarantuje miejsce "leżące"?
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
Nie, ale większe prawdopodobieństwo miejsca siedzącego jest zawsze w przypadku trafienia na skład jednokierunkowy.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Wtyczki na 2 powodują bajzel. Zjazdy są z Młocin i są to wozy wysokopodłogowe z R-4, więc pojawia się konieczność przedekorowania składu, a to oznacza przynajmniej dwie minuty postoju. Plus wyganianie spryciarzy, którzy idą na przystanek dla wysiadających w celu rezerwacji miejsca siedzącego, a w efekcie blokowanie 11, 33 i kolejnych dwójek. To powinno na pusto zjeżdżać. Zrzut przedniego kwadratu i do obory.
Ale widziałeś czy piszesz o jakiejś teorii? Bo ja widziałem wczoraj i o żadnym przedekorowaniu składu nie było mowy, nawet w przypadku przedniego kwadratu, jedynie jedna wtyczka wjechała i poza podstawowym kwadratem z przodu miała jeszcze wsadzone dwa kwadraty zjazdowe za przednią i boczną szybą w kabinie i nawet w tym przypadku motorniczy zwracał uwagę pasażerom, natomiast w drugim przypadku ani motorniczy nie zmieniał dekoracji liniowej, ani też im nie zwracał uwagi, więc mieli niespodziankę pod Zajezdnią Żoliborz. I o jakim przystanku dla wysiadających mówisz? Przystankiem krańcowym jest Metro Młociny 28, a kurs o 7:56 i 8:12 z Tarchomina Kościelnego mógłby spokojnie kończyć na Metro Młociny 09. A czy na pusto może zjeżdżać to nie byłbym taki pewien. I w pełni poprawna dekoracja by była z bocznymi tablicami zjazdowymi, nawet jeśli ich ZTM nie wymaga i nigdy takowych nie przygotował.Szeregowy_Równoległy pisze:Wtyczki na 2 powodują bajzel. Zjazdy są z Młocin i są to wozy wysokopodłogowe z R-4, więc pojawia się konieczność przedekorowania składu, a to oznacza przynajmniej dwie minuty postoju. Plus wyganianie spryciarzy, którzy idą na przystanek dla wysiadających w celu rezerwacji miejsca siedzącego, a w efekcie blokowanie 11, 33 i kolejnych dwójek. To powinno na pusto zjeżdżać. Zrzut przedniego kwadratu i do obory.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Jeśli motorniczy nie zmienił tablic to była to niewłaściwa informacja pasażerska. Zapewne dlatego sobie darował, że przebranie składu trwa na tyle długo, że zablokowałby pętlę. A jeśli dech zjazdowych nie ma, to zjeżdża się bez tablic bocznych, więc motorniczy i tak powinien pospacerować po wagonach żeby zrzucić dechy boczne. Teoretycznie przebranie składu powinno nastąpić w momencie zakończenia półkursu, ale motorowi w tym przypadku czasem wypuszczają ludzi wcześniej żeby na przystanek na którym oczekują pasażerowie chcący na Tarchomin podjechać wozem udekorowanym do zjazdu.
Wczoraj nic takiego nie miało miejsca ani w przypadku D31 ani D32.Szeregowy_Równoległy pisze:Jeśli motorniczy nie zmienił tablic to była to niewłaściwa informacja pasażerska. Zapewne dlatego sobie darował, że przebranie składu trwa na tyle długo, że zablokowałby pętlę. A jeśli dech zjazdowych nie ma, to zjeżdża się bez tablic bocznych, więc motorniczy i tak powinien pospacerować po wagonach żeby zrzucić dechy boczne. Teoretycznie przebranie składu powinno nastąpić w momencie zakończenia półkursu, ale motorowi w tym przypadku czasem wypuszczają ludzi wcześniej żeby na przystanek na którym oczekują pasażerowie chcący na Tarchomin podjechać wozem udekorowanym do zjazdu.
Powinny wystawiać na przystanku jak dla postoju na przerwę i wyjeżdżać nieużywanym torem po ex 17. Chociaż ja bym je w diabły już zlikwidował.Szeregowy_Równoległy pisze:Wtyczki na 2 powodują bajzel. Zjazdy są z Młocin i są to wozy wysokopodłogowe z R-4, więc pojawia się konieczność przedekorowania składu, a to oznacza przynajmniej dwie minuty postoju. Plus wyganianie spryciarzy, którzy idą na przystanek dla wysiadających w celu rezerwacji miejsca siedzącego, a w efekcie blokowanie 11, 33 i kolejnych dwójek. To powinno na pusto zjeżdżać. Zrzut przedniego kwadratu i do obory.
Natomiast nieczytanie informacji na dechach/tablicach i późniejsze płacze lub wyzwiska to standard.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
Naprawdę coś by się stało gdyby przejechały kilkaset metrów z mlocin do zajezdni z dechami?
ŁK