A Ursus sobie poradzi z kontraktem?Flash8222 pisze:Zajezdnia powstaje już i coraz lepiej wygląda tylko nie wiem jak to będzie z ładowaniem 50 wozów, ale chyba sobie poradzą.
Autobusy dla Warszawy-plany, przetargi, zamówienia, dyskusje
ZTM w odpowiedziach do pytań oznajmił że ładowarki nijak nie są związane z tym przetargiem, sugerując że elektryki w tym przetargu to tylko kłopot dla przewoźnika.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Jednocześnie pocieszając, że będzie starał się iść na rękę w doborze brygad dla tego kontraktu. 
Rozkład 222 sugeruje, że nawet gdyby ZTM bardzo chciał pomóc, to na 50 elektryków zrealizować tego kontraktu nie będzie się dało.
No właśnie i nawet pomimo najlepszych chęci ze strony EEC to z produktami Ursusa może być różnie. 
To już nawet nie tyle kwestia przewoźnika czy autobusu, co braku podstawowej infrastruktury dla realizacji kontraktu.
No ja też bym chciał elektryków, ale... to się skończy tragedią. Chyba, że EEC postawi ładowarki. Ale niestety, do obsługi tego kontraktu trafi wąskie pasmo brygad i linii (Wilanów?). Bo tak czy inaczej, zdeterminuje to odległość od zajezdni. I teraz pytanie; skoro PKS obsługuje głównie wschód Warszawy, to co pojedzie na Targówek czy Białołękę? Stalowa ma tyle wozów więcej? W Wesołej i Wawrze też może być kłopot - choćby 119 jest obecnie w obsłudze PKS2. Ale tu raczej przypadnie Ostrobramska. Wyczuwam kłopoty taborowe. Totalną niewiadomą jest przydział linii z nowego PKS.
Reprezentacja: 213, 115, 142, 154, 521, 523, 509, S1, KM7, M1, M2
Przetasowania w obsłudze brygad to żaden problem...
Z tego, co kojarzę, to Stoen realizuje przyłącza w terminie 18 miesięcy. oni mogą mieć problem z ładowarkami na zajezdni, a nie na mieście.Jalerb pisze:To już nawet nie tyle kwestia przewoźnika czy autobusu, co braku podstawowej infrastruktury dla realizacji kontraktu.
Ale czy wysyłanie wozów z Woronicza na odległe miejscowości na północy Warszawy ma sens? Pewnie ZTM sobie z tym jakoś poradzi, ale obawiam się trochę.ashir pisze:Przetasowania w obsłudze brygad to żaden problem...
Reprezentacja: 213, 115, 142, 154, 521, 523, 509, S1, KM7, M1, M2
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
kiedyś za "Woroniczą" punkty rozdawano.zxcvbnm pisze:z Woroniczej
Ładowarki na mieście chyba mają być własnością MZA, a nie ZTM. Wątpię w dostęp dla ajentów skoro do tej pory nawet ekspedycje nie są udostępnianie kierowcom ajentów.
A no i same ładowarki MZA wcale nie muszą być kompatybilne z autobusami EEC.
A no i same ładowarki MZA wcale nie muszą być kompatybilne z autobusami EEC.

Bardzo mnie ciekawi, jak ustalą to z rejonem energetycznym. Rok się bawiłęm z przyłączem dla kolegi do domu, bo mu nie chcieli zrobić z odpowiednią rezerwą mocy, a tutaj rezerwa mocy musi być znaczna - tereny przemysłowe, dobrze i z wyprzedzeniem zaplanowane...Flash8222 pisze:Zajezdnia powstaje już i coraz lepiej wygląda tylko nie wiem jak to będzie z ładowaniem 50 wozów, ale chyba sobie poradzą.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Będą ładować na WoroniczejWolfchen pisze:Bardzo mnie ciekawi, jak ustalą to z rejonem energetycznym. Rok się bawiłęm z przyłączem dla kolegi do domu, bo mu nie chcieli zrobić z odpowiednią rezerwą mocy, a tutaj rezerwa mocy musi być znaczna - tereny przemysłowe, dobrze i z wyprzedzeniem zaplanowane...Flash8222 pisze:Zajezdnia powstaje już i coraz lepiej wygląda tylko nie wiem jak to będzie z ładowaniem 50 wozów, ale chyba sobie poradzą.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!