414 w ogóle teraz jest pomysłem wątpliwym ze względu na dodatkowe przystanki przy PKP, co znacznie zwolniło linię. No ale mimo wszystko 414 to 414. Szybki i wściekły.Bastian pisze:414 we wtorek ok. 16 nawet w wakacje jest pomysłem wątpliwym.
Jak dojechać szybko i sprawnie?
Moderatorzy: Wiliam, Szeregowy_Równoległy
414 w wakacje aż tak nie obrywa
Jazda z Beresteckiej na Malborską (178 + M2 + 527) wczoraj w popołudniowym szczycie zajęła godzinę i pięć minut.
Pierwotnie miałem jechać 517 + 527, ale że się 517 spóźniało, to wsiadłem w 178. Wydaje mi się, że całkiem sprawnie to poszło.
Pierwotnie miałem jechać 517 + 527, ale że się 517 spóźniało, to wsiadłem w 178. Wydaje mi się, że całkiem sprawnie to poszło.
Pozdrawiam
Czas rozsądny.
A długo stałeś na lewoskręcie przy RZS?rudy pisze:Jazda z Beresteckiej na Malborską (178 + M2 + 527) wczoraj w popołudniowym szczycie zajęła godzinę i pięć minut.
To był najmniej płynny fragment podróży - chyba na trzecich światłach przejechałem. Szybciej natomiast poszedł skręt w prawo w Kasprzaka.
Pozdrawiam
Pytałem, bo się zastanawiałem czy szybciej nie wyszłaby jazda 517 i 1.rudy pisze:To był najmniej płynny fragment podróży - chyba na trzecich światłach przejechałem. Szybciej natomiast poszedł skręt w prawo w Kasprzaka.
I z 1 później przesiadka na M2, czyli podróż z trzema przesiadkamiGeorg pisze:Pytałem, bo się zastanawiałem czy szybciej nie wyszłaby jazda 517 i 1.rudy pisze:To był najmniej płynny fragment podróży - chyba na trzecich światłach przejechałem. Szybciej natomiast poszedł skręt w prawo w Kasprzaka.
Może byłoby szybciej, tyle że 517 - jak już pisałem wcześniej - się spóźniało i nie wiedziałem, ile jeszcze bym musiał czekać.
Tego nie wiem, ale też nie rozglądałem się za bardzo...Emyl pisze:Ciekawe, czy gdy stałeś na światłach przed Rondem, górą przejechało sobie 517...
Pozdrawiam
Dlatego ja mam aplikację BusLive.pl i na żywo mam gdzie znajduje się jaka linia.rudy pisze:I z 1 później przesiadka na M2, czyli podróż z trzema przesiadkamiGeorg pisze: Pytałem, bo się zastanawiałem czy szybciej nie wyszłaby jazda 517 i 1.
Może byłoby szybciej, tyle że 517 - jak już pisałem wcześniej - się spóźniało i nie wiedziałem, ile jeszcze bym musiał czekać.
1069, 7722
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
OK, pytanie o komunikację miejską w kontekście połączenia Wilanów (okolice Sobieskiego/Instytut Neurologii)
Os. Górczewska i z powrotem. Czym, jak najszybciej? Najprościej z przesiadką na Centralnym tj. 519
109 (i z powrotem) ale czy nie dałoby rady jakoś wykombinować szybciej? Mowa o godzinach okołoszczytowych.
Spacer do Alei Wilanowskiej 317 do metra Służew, metro do Wilsona przesiadka w 122.
Pozdrawiam. Szerokiej drogi.
Ikarus
Ikarus