Komunikacja miejska na Żoliborzu
Moderator: Wiliam
Dokończę w tym wątku, skoro tu się dyskusja rozwinęła.
Zamiana końcówek 23 (na Bródno i Annopol) i 25 (na Czynszową) ze skróceniem tej ostatniej do solówek i/lub DP. W okolicach otwarcia stacji Stalowa, która na pewno podbierze pasażerów. Brzmi ok?
Zamiana końcówek 23 (na Bródno i Annopol) i 25 (na Czynszową) ze skróceniem tej ostatniej do solówek i/lub DP. W okolicach otwarcia stacji Stalowa, która na pewno podbierze pasażerów. Brzmi ok?
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Los 25 jest i tak niemal przesadzony po otwarciu metra na Brodno...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
To jest mit tak samo jak to, ze z Czynszowej coś musi jeździć na WZ. Wracam do tego, co mówiłem kiedyś. IMO 23 powinno jeździć z Czynszowej na Kaweczynską na krotkich tramwajach z dużą częstotliwością zachęcająca do przesiadek.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
ŁK
Z WZ też nie musi (nawet jedna próba była). Tylko w ten sposób zaraz dojdziemy do wniosku że tory tam możemy zaorać bo nic tam nie jest potrzebne.fik pisze:Dlatego na Czynszową powinno, IMVHO, pojechać 7. I nie, z Kawęczyńskiej nie musi nic jechać w Jerozolimskie, naprawdę.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- fik
- Naczelne Chamidło
Nie no, potrzebne jest coś, ale akurat to coś nie musi jechać nigdzie konkretnie. Z dwóch kierunków lepsza jest WZ, bo linia jadąca na Kawęczyńską z Jerozolimskich traci ważny węzeł na Wileńskim, a ta jadąca z WZ nie traci nic.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Ok, ale takie rzeczy pisać do prezydenta państwa?Glonojad pisze:Skarga swoją drogą słuszna, relacja miala potencjał na linię co 4'.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Rzeczywiście moja uwaga odnosiła się bardziej do stanu byłego, gdy na Wileniaku nie było jeszcze M2.pawcio pisze:Biorąc pod uwagę problemy z miejscem w M1 na Gdańskim oraz że na Trasie WZ od strony Pragi mamy trochę luzu, bo jednak M2 działa, to podbierania pasażerów z 1 bym się nie bał.
Tylko że relacja 26 na Bródno nie jest perspektywiczna wobec przedłużania metra.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Na razie tę zamianę 25 z 23 można zrobić - pisałem od metra na Nowej Pradze, ale można zrobić i od ręki.
Jak metro dojedzie na Bródno, to będziemy się martwić. Imo jeśli w ogóle mają być 3 sloty na 11 listopada, to może być to 3, 4, 23/26. Jeśli tylko dwa, to raczej 3 i 4, a to ze względu na grożącą nadpodaż na Andersa. Sprawdzić, czy 13+20+23+26 wystarczy na Solidarności, powinno. I w ogóle sprawdzić w Visumie.
Jak metro dojedzie na Bródno, to będziemy się martwić. Imo jeśli w ogóle mają być 3 sloty na 11 listopada, to może być to 3, 4, 23/26. Jeśli tylko dwa, to raczej 3 i 4, a to ze względu na grożącą nadpodaż na Andersa. Sprawdzić, czy 13+20+23+26 wystarczy na Solidarności, powinno. I w ogóle sprawdzić w Visumie.
Al. Jerozolimskie na solówkach?KwZ pisze:Dokończę w tym wątku, skoro tu się dyskusja rozwinęła.
Mogły jeździć po JPII, Marszałkowskiej, Solidarności, na 8, to czemu nie?
Ale nigdy podstawowo w szczycie.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Solówki na WZ są tak samo bez sensu jak na Jerozolimskich. To naprawdę pocieszne, że TW mają wagony solo i niskopodłogowe wagony o ujemnej pojemności, a ZTM głowi się gdzie to wysłać, żeby nikt w ramach podziękowań nie podłożył ognia na Żelaznej.
-
Stary Pingwin
Na 9 w szczycie i problem szczeniaków zniknie. Organizator chciał szczeniaki, to niech się martwi.
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
W postaci bisowanych kursów. To jest plan, pisz do Prezesa o nagrodę za innowacyjność. A potem ja napiszę, że ty to wymyśliłeś i że powinieneś dostać nagrodę. A jak dostaniesz, to zaproś do Szwejka
Ty pojedziesz pierwszy, ja za tobą, obaj obsłużymy jednocześnie każdy przystanek po trasie w jednym cyklu, bo dwa szczeniaki się zmieszczą na każdym przystanku. Nawet przy Wspólnej Drodze. I nie będzie potrzeby kwitnięcia na żebrze na Gocławku.