Tarchomin i Nowodwory (III)
Moderator: Wiliam
Mieszkanka, która lobbowała w zeszłym roku za linią tramwajową wzdłuż Modlińskiej, przekonywała mnie, że w okolicy (Żerań, Piekiełko) powstało ostatnio mnóstwo osiedli. Według niej dla ludzkości, która tam mieszka, linia 518 jest najwygodniejsza w dojazdach do Śródmieścia. Inne połączenia, nie dość, że wymagają przesiadek (nie zawsze wygodnych - tramwaje na pętli Żerań FSO, kiedy akurat tam kursują), to wypadają słabo, np. 509 tkwi w korkach i jest zatłoczone. Zamiast likwidować 510 kilka lat temu, należało je skrócić z Nowodworów do Metra Marymont i teraz byłby spokój.
Linia 518 też jest zatłoczona i też tkwi w takich samych korkach. Osobiście uważam, że i tak 518 w którymś momencie historii na M. Marymont wyląduje. Dać jednoperonową przesiadkę w 116 i na tym temat jest do zakończenia.osa pisze: ↑12 paź 2017, 18:29Mieszkanka, która lobbowała w zeszłym roku za linią tramwajową wzdłuż Modlińskiej, przekonywała mnie, że w okolicy (Żerań, Piekiełko) powstało ostatnio mnóstwo osiedli. Według niej dla ludzkości, która tam mieszka, linia 518 jest najwygodniejsza w dojazdach do Śródmieścia. Inne połączenia, nie dość, że wymagają przesiadek (nie zawsze wygodnych - tramwaje na pętli Żerań FSO, kiedy akurat tam kursują), to wypadają słabo, np. 509 tkwi w korkach i jest zatłoczone.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
A dlaczego jeździ 227? Zreszta o 227 już wszyscy zapomnieli, jeździ sobie co te pół godziny, nawet go nie widać specjalnie.Emyl pisze:Kontynuując dyskusję o 518 z wątku o M2 - czy ktoś może mi przypomnieć oficjalny powód, dla którego próba skrócenia tego potwora się nie powiodła?
Tu będzie kiedyś tak samo; dadzą gdzieś jakimiś opłotkami (na przykład Żelazną) i też będzie sobie jeździć. Ale kiedyś.
ŁK
Co za problem puścić 518 na Metro Słodowiec i by zawracało na rondzie Haliny Szywarc? Przesiadka w 116 w kierunku Chomików a następnie Wilanowa jest a potem wspólny z 186 w kierunku Wisły.
A gdzie kraniec na tym Pl. Wilsona?
Oberkiem dookoła bez postoju.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Niby gdzie? Byłeś tam w ostatnich miesiącach?