Ponieważ?
W Niemczech i Szwajcarii świetnie działa system opisany przez @Autobus Czerwon. Ktoś stoi na przystanku? Autobus/tramwaj się zatrzymuje. Nie? Jedzie dalej. Konfliktów jakoś nie zauważyłem, raczej się sprawdza.
Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam
Ponieważ?
Najlepiej to powinien stać na środku drogi, żeby go łaskawie ktoś raczył zauważyć.Pawel_ pisze:O to, to, to. I niech zrobi to tak z odległości 35-40 metrów, a nie 250.. i zadowolony, bo pomachał
fik pisze: ↑31 lip 2018, 10:22A to nie jest tak, że system, w którym pasażer musi warować na baczność, aby zamachać dokładnie w momencie, w którym pasuje to kierowcy, jest opresyjny, idiotyczny i przerzucający odpowiedzialność na klienta? I czy nie jest tak, że w cywilizowanym świecie przystanki na żądanie działają tak, że jak ktoś czeka, to pojazd się po prostu zatrzymuje?
Wiesz, zastanawianie się czy ten człek na przystanku czeka na mnie, czy nie... Czy machnął mi raz z odległości 200m, a ja przecierałem oczko... Dobra, nie ma co dyskutować. Kierowca zawsze będzie 'bleee'.
Znajome twarze.. Mając kilka razy 199 wiedziałem, że pewna Pani o tej i o tej jest na tym i na tym przystanku, że o tej i o tej wysiada na tym i na tym przystanku.
No to właśnie trwa rozmowa o systemie, który pozwoli ci przestać się zastanawiać.