Zmiany obsługowe - wrzesień 2018
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
Nowe linie, nowe trasy
Zamiast zapowiadanego na forum uzwyklenia 306 widzę nowe 328 na trasie zbliżonej na środkowym odcinku 306.
Zamiast zapowiadanego na forum uzwyklenia 306 widzę nowe 328 na trasie zbliżonej na środkowym odcinku 306.
Już myślałem, że ZTM zapomniał o skierowaniu 334 na Żerań Wschodni. Raptem rok obsuwy, ale w końcu jest. 
W komunikacie jest, jak byk, o zmianie 306 w 228:lis93 pisze: ↑29 sie 2018, 12:16Nowe linie, nowe trasy
ztm pisze:Linia 306 zmieni się w linię stałą (kursującą we wszystkie dni tygodnia) 228 z zachowaniem dotychczasowej trasy.
Pozdrawiam
Ciekawe czemu Z-2 akurat w 308 się zmienia? 
-
Krzysiek_S
W komunikacie jest, jak byk, o zmianie 306 w 228:
Faktycznie, mój błąd. Ale, o czym zapomniałem, nie ma nic o prognozowanym na forum 249, a bardzo byłem ciekaw potencjalnej trasy - czy to zapowiadane od dawna P+R Krakowska - Nowe Bemowo przez Lazurową na wprost na rondzie Radia Wolna Europa przy os. Górczewska.ztm pisze:Linia 306 zmieni się w linię stałą (kursującą we wszystkie dni tygodnia) 228 z zachowaniem dotychczasowej trasy.
O zmianach na Targówku cisza. Czyżby już sam ZTM założył iż nie wejdą one w życie 03.09.18?
Tak, jeździ na trasie: Torwar - Metro Centrum Nauki Kopernik.
Nie samym Targówkiem człowiek żyje.
-
marcelng313
A w tej informacji od ZTM-u nie ma też nic o 110 do CH. Łomianki, oraz 195 do Pl. Trzech Krzyży to w końcu pojedą tam, czy nie?
Bo w założeniu tego komunikatu miały być zmiany od 1.09, a tutaj się trochę pośpieszyli i wrzucili trochę zmian, które będą od poniedziałku.
-
marcelng313
KMŁ ma za mało dobrego taboru (jeśli pominąć jelcze), może plany były takie, żeby obsługę 110 wspomogło MZA, a Łomianki nie chcą się na to zgodzić? Bo nadal nie ma info o wydłużeniu 110, co moim zdaniem jest dziwne.
A mnie nic nie dziwi, bo ZTM segreguje informacje. Bardziej to, że to Łomianki same o tym nic nie wspominają. Tylko co to znaczy "dobry tabor". Autobusy mają być sprawne i bezpieczne dla pasażerów - tyle. Naprawdę, żeby zrobić tylko kurs: Dziekanów Leśny - Metro Marymont - Pilcha czy Palmiry - Metro Młociny - Kiełpin to nie potrzeba nie wiadomo jakich nowoczesnych autobusów. 
Dziwna sprawa z tym 195. Niby w komunikacie jest, że wraca na ulice wraz z nową trasą (nie podaną jaką), a w objazdach związanych z Rakowiecką jest, że kursuję starą trasą. Na R-1 są już ponoć rozkłady. Bardziej ciekawe jest to, że miała powstać linia 130 częściowo zastępująca linie 195, ale póki co żadne rozkłady na Woronicza nie trafiły. Może ZTM się jednak z tych pomysłów wycofał, albo przekłada je w czasie.