W związku z problemami technicznymi możliwe są utrudnienia w dostępie do forum w najbliższych dniach.
Komunikacja w Rembertowie
Moderator: Wiliam
Czy w związku z uruchomieniem przystanku Grawerska jest jeszcze sens utrzymywania podjazdu do przystanku PKP Rembertów 03 dla 115 i 183?
Pisałem o tym i podpisuję się pod tym. Oczywiście wtedy należałoby zmienić charakter zatrzymania na stały.
Czy obowiązująca trasa linii N24 mogłaby pozostać jako stała?
Właśnie, jak jest teraz? Czy musieli doliczyć czas przejazdu, wyszło na zero?
BWLe można zrobić może.
ŁK
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
13? O.o
Edit: ok, sprawdziłem. Coś mi się pokiełbasiło albo faktycznie dodano parę minut. Był okres, że bardzo często jeździłem N24 i pamiętam, że wtedy meldowało się na sabacie jako jedna z pierwszych linii.
Edit: ok, sprawdziłem. Coś mi się pokiełbasiło albo faktycznie dodano parę minut. Był okres, że bardzo często jeździłem N24 i pamiętam, że wtedy meldowało się na sabacie jako jedna z pierwszych linii.
Kursowanie N24 przez al. Sztandarów, Mokry Ług i Czwartaków to wariant najlepszy z możliwych. Warto dodać te 2 minuty dłużej, bo praktycznie cały Stary Rembertów jest dzięki temu nocnie obsłużony. Choćby tylko w wybranych wariantowych kursach.
A co myślicie o takiej korekcie trasy 143 w Rembertowie?
143 GUS (...) Żołnierska, Chruściela, Cyrulików, Szatkowników, Frontowa, Chruściela, Paderewskiego, Czwartaków, MOKRY ŁUG.
153, 196 i 225 - likwidacja
Obecnie część Starego Rembertowa ma solidną linię 143, którą może wyjechać daleko z dzielnicy, a druga część ma tylko 153 do stacji i znikome 225.
Dzięki zmianie cała dzielnica miałby dostęp do flagowego 143. Jednocześnie nadal utrzymany byłby dojazd do PKP Rembertów od Rembertowa Kolonii bezpośrednio przystanki pod stacją, a od strony Paderewskiego wysiadając na przystanku Katiuszy (przydałby się wówczas tylko też przystanek w drugim kierunku).
143 GUS (...) Żołnierska, Chruściela, Cyrulików, Szatkowników, Frontowa, Chruściela, Paderewskiego, Czwartaków, MOKRY ŁUG.
153, 196 i 225 - likwidacja
Obecnie część Starego Rembertowa ma solidną linię 143, którą może wyjechać daleko z dzielnicy, a druga część ma tylko 153 do stacji i znikome 225.
Dzięki zmianie cała dzielnica miałby dostęp do flagowego 143. Jednocześnie nadal utrzymany byłby dojazd do PKP Rembertów od Rembertowa Kolonii bezpośrednio przystanki pod stacją, a od strony Paderewskiego wysiadając na przystanku Katiuszy (przydałby się wówczas tylko też przystanek w drugim kierunku).
Żadnych wariantów - albo wszystkie, albo żadne. Budowa pokazała, że może jeździć tą trasą i najlepiej by było gdyby tak zostało.
Odnośnie powyższego pomysłu 143 jedno krótkie nie.
Odnośnie powyższego pomysłu 143 jedno krótkie nie.
Jak 143 można nazwać solidną linią z tą punktualnością? 
A czemu nie?
Oczywiście zakładając, że takie 143 zjadłoby kilka innych linii, to byłoby częściej.
Przykładowo 5*-10/10/10.
Zagęszczone co 5 minut w szczytach na trasie Mokry Ług - PKP Rembertów, a na dalszym odcinku co 10 minut.
Z tymże 2 z 6 kursów skierowałbym jako kurs skrócony do Wiatracznej przez Strażacką i Chełmżyńską.
Andrzej, nie jesteś pierwszy dzień na tym forum. Wydawało mi się, że mieszkając tu w pobliżu jesteś w stanie zaobserwować to co się dzieje każdego dnia i jakie zmiany byłyby korzystniejsze dla dzielnicy - mieszkańców - pasażerów.