Tutaj raczej bym widział linie LRT - Light Rail Tram (czyli coś jak WKD) czyli linie obsługiwane taborem tramwajowym, ale o charakterystyce nieco zblizonej do kolei. Ale to już temat na inną dyskusje i z pewnością nie na tym podforumNordyk110 pisze:Janki ,Piaseczno ,Łomianki ,Babice
Tramwaje dla Warszawy-plany, przetargi, zamówienia, dyskusje
15/12/2005-12/7/2019
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Dokładniej, to mógł on stanowić najwyżej 50% kosztów dofinansowanych.MeWa pisze:na sam tabor składać było nie można...
Natomiast co do składania większej liczby projektów - to naprawdę nie takie proste taki proejkt przygotować w momencie, gdy te zasady były jakie były - ciągle zmienne, krótkie terminy, nacisk na infrastrukturę, wymóg opracowanych projektów budowlanych (! - nie wiadomo, czy w ogóle dofinansowanie będzie przyznane, ale wymaga się od beneficjenta złożenia projektu - kto u licha to wymyślił ?!)
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Wydaje mi się, że tak.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Bo nawet przyglądałem się jednemu zdjęciu i odnoszę wrażenie że nie ma tam piasecznicyinż. Glonojad pisze:Wydaje mi się, że tak.
http://tiny.pl/r5t9
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Wiesz, to prototypowy wózek, może jest jakoś sprytnie schowana? 
Na pewno 120N beda miały piasecznice, 123N raczej[/b] będą miały, może TLG albo mkm101 będzie wiedział?
Na pewno 120N beda miały piasecznice, 123N raczej[/b] będą miały, może TLG albo mkm101 będzie wiedział?
Wg oficjalnej informacji udzielonej przez producenta, wózki 14NN nie będą wyposażone w piasecznicę (choć FPS jest gotowy je wyposażyć w ten sprzęt).Flash8222 pisze:Chciałbym zapytać czy 123N miał mieć fabrycznie zamontowaną piasecznicę? Bo jak narazie koledzy z Poznania nie zauważyli Piasecznicy.
Prawdopodobnie TW nie było/nie jest pewne rezultatów prób z piasecznicą lub nie wybrało producenta tejże.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Hm. Ale do wiosny, gdy będą przychodzić następne, wyniki prób mają byc znane...  ](*,)](./images/smilies/eusa_wall.gif)
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Prezentuje się ciekawie, ale to malowanie jest koszmarne. Bulwa falista naprawdę wygląda w swoim lepiej.Flash8222 pisze:123N Czyż nie ładnie się prezentuje?
Ale ja mam dosyć tego b...ałaganu z malowaniem już osobiście.
Jeśli chodzi o Białoruś to nie sądze, ani Mińsk, ani Witebsk nie kupi takich wagonów. Z kolei na Ukrainie odpadają Jewpatoria (rozstaw 1000mm), Lwów (1000mm), Winnica (1000mm). Charków, Witebsk, Kijów, Konotopa, Krzywy Róg i Mikołajów też raczej ich nie wezmą, tam są warunki na KTM-y i RWZ-ty...chruscik pisze:fuj... nie lubie kaczorow... sprzedac na ukraine... albo bialorus...
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.