Dwukierunkowo na Cienistej - tam strasznie ciasno jest, ale może dałoby radę, gdyby był zakaz parkowania wzdłuż parku.
Komunikacja miejska we Włochach
Moderator: Wiliam
A czy wiadomo, jak długo ma potrwać to zamknięcie
Dwukierunkowo na Cienistej - tam strasznie ciasno jest, ale może dałoby radę, gdyby był zakaz parkowania wzdłuż parku.
Pozdrawiam
Na Zdobniczej jeszcze ciaśniej, bo tam wystają z zatoczki parkingowej na jezdnię, trzeba by wprowadzić parkowanie równoległe i tego pilnować.
Około roku, stąd pytanie. W oryginalnym SIWZ było:
5. Termin realizacji zamówienia
5.1. Zamawiający wymaga, aby zamówienie zostało zrealizowane:
5.1.1. termin rozpoczęcia: od dnia zawarcia umowy,
5.1.2. zakończenie:
- termin zakończenia robót budowlanych: w ciągu 60 tygodni od dnia zawarcia umowy,
- termin zakończenia umowy: 3 tygodnie od dnia zakończenia robót budowlanych.
- fik
- Naczelne Chamidło
W projektach czasowej organizacji ruchu w załącznikach przetargowych są dwukierunkowe przystanki na Zdobniczej między Cienistą a Globusową, więc to raczej wskazuje jednoznacznie na intencje.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
No to jeśli tak, to musi być uporządkowane parkowanie na Cienistej i Zdobniczej, żeby przejechały tam autobusy w obu kierunkach.
Pozdrawiam
Faktycznie, dokopałem się do tych projektów czasowej organizacji ruchu i generalnie jest wszystko przez Zdobniczą-Cienistą, z całkowitym zakazem parkowania na obydwu. W miejscu jednej z zatoczek faktycznie ma być przystanek.
W początkowym etapie ma być zwężony do 1 pasa w każdą stronę przejazd dołem.
W początkowym etapie ma być zwężony do 1 pasa w każdą stronę przejazd dołem.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Najlepiej na terenie własnej nieruchomości. Następne cwaniaki jak na Saskiej Kępie - w garażu składzik złomu albo pokoik na wynajem, a wypasiona fura gratis na ulicy chce stać.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Na Grotach to też bardzo powszechne zjawisko, tam przynajmniej np. na Hubala-Dobrzańskiego są podjazdy, ale samochody też z nich wystają na ulicę.
- a/p TALENT
Znam szereg firm w okolicach Mordoru gdzie znaczącym biznesem jest wynajem miejsc postojowych na swoim terenie.
Idiokracja nas otacza
Niestety, tam nie każdy ma swoje miejsce parkingowe na terenie własnej wspólnoty mieszkaniowej (chodzi mi o bloki). Łatwo jest tak generalizować.
Pozdrawiam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nie masz miejsca, nie kupujesz auta. To naprawdę łatwe.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.