W pełni się zgadzam! Jak zaczynałem karierę jako kierowca to nieraz już z daleka spoglądałem na przystanek i jak nie miałem pewności to widziałem czy obsługuję go jako stały czy na żądanie. Teraz to nawet stojąc na przystanku nieraz trzeba się dobrze przyjrzeć żeby zwrócić na to uwagę. A wzrok mam bardzo dobry więc domyślam się że są ludzie, dla których jest to jeszcze trudniejsze. Nie rozumiem dlaczego to zmieniono. Poza chęcią utrudnienia pasażerom nie znajduję żadnego powodu.mb112 pisze: ↑11 sty 2025, 21:45A jeszcze jest jeden problem moim zdaniem - (chyba już ktoś zresztą pisał wcześniej) - kolor naklejek na przystankach. Kiedyś NŻ było wyraźnie innym kolorem i innym krojem czcionki, teraz jest wszystko tym samym kolorem i tylko słabo widoczny napis na dole. Moim zdaniem trzeba to zmienić, bo to jest w ogóle nieczytelne.
Nie rozumiem też dlaczego na niektórych przystankach część linii ma na żądanie a część stały. Czasem tak bywa, że linia zwykła ma stały a przyspieszona na żądanie i to jeszcze jestem w stanie zrozumieć. Ale dwa przykłady. Rondo Zesłańców Syberyjskich w stronę centrum. Część linii na żądanie, część stała. A jeszcze lepiej ma 717 - w stronę Zachodniego mam na żądanie, w stronę Piastowa stały.