Nie prorok, tylko 19 lat, 3 miesiące i 7 dni pracy dla jednostki miejskiej to jakieś doświadczenie jednak jest..,.
Komunikacja miejska we Włochach
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Jedyna pociecha to fakt, że pętlę remontują po to, żeby stawały tam autobusy, a nie, żeby stała pusta. Więc żadna petycja raczej tutaj nie pomoże.ConecteM pisze: ↑27 mar 2025, 10:13I właśnie niedawno stowarzyszenie Bezpieczny i Zielony Ursus stworzyło petycję o utrzymanie tymczasowej trasy 127![]()
Nie wiem też dla której "innej linii" mieszkańcy chcą zrobić miejsce na pętli, bo nie napisali. Powrót 206?
I dyżurny argument, że autobus ma jechać wzdłuż kolei, "bo jak pociąg się popsuje".
-
michael112
Niestety nie ma takiej możliwości. A szkoda, bo bardzo by się przydało.michael112 pisze: ↑28 mar 2025, 12:00206 to by mogło się przydać, gdyby ktoś zdecydował się na uruchomienie komunikacji na ulicy Gniewkowskiej.
-
michael112
Ciekawe co stoi na przeszkodzie?
Brak wozów i kierowców?
Przejazd kolejowy na Gniewkowskiej ze słabą widocznością.
Być może się zmieniło. Pismo o taką zmianę wysłałem z 10 lat temu, kiedy ZTM planował uruchomienie autobusu 206 z pętli Nowe Włochy do Os. Wolska. Taką otrzymałem odpowiedź. Tam jest wiele przejazdów, więc nawet nie wiem o który chodziło. Przypuszczam, że o ten za ostrym zakrętem i kilkoma torami.
1. Potrzebna - tam gdzie jeździ 228Georg pisze: ↑03 kwie 2025, 20:16Być może się zmieniło. Pismo o taką zmianę wysłałem z 10 lat temu, kiedy ZTM planował uruchomienie autobusu 206 z pętli Nowe Włochy do Os. Wolska. Taką otrzymałem odpowiedź. Tam jest wiele przejazdów, więc nawet nie wiem o który chodziło. Przypuszczam, że o ten za ostrym zakrętem i kilkoma torami.
2. Gniewkowska - ostre zakręty, jest teraz strzeżony, monitorowany itp.
Pozostałe są zalane asfaltem (wyjazd z lokomotywowni w kierunku WZS) lub przekracza się nieczynny tor (ul. Mszczonowska). Stan nawierzchni bardzo dobry, bo wszędzie jest nowa nakładka. Może warto jednak odświeżyć temat?
A Ordona już po remoncie?
"Objazd autobusów tak się spodobał pasażerom, że nie chcą już ich powrotu na dawną trasę. Petycja do ZTM"
https://warszawa.wyborcza.pl/warszawa/7 ... M4LjAuMC4w
"Odpowiedź urzędników jest jednak negatywna"
Natomiast tak jak było przewidywane, nie zrobili żadnego pomieszczenia socjalnego na wyremontowanej pętli.
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Zaplecze socjalne dla 127 powinno raczej powstać na Browarnej gdzie jest ogólnie więcej miejsca i dłuższe postoje