Objazdy i inne okresowe zmiany tras tramwajów - 2025
Moderator: Wiliam
ZTM opublikował komunikat o zmianach tras tramwajów na Mokotowie od 26 kwietnia - w związku z budową tramwaju na Rakowieckiej.
https://www.wtp.waw.pl/newsy/2025/04/08 ... dleglosci/
Wystarczy dwukierunków na 17? Prędzej bym się spodziewał, że do Metra Pole Mokotowskie dojedzie 33, przynajmniej do czasu przywrócenia ruchu na wiadukcie w al. JPII.
https://www.wtp.waw.pl/newsy/2025/04/08 ... dleglosci/
Wystarczy dwukierunków na 17? Prędzej bym się spodziewał, że do Metra Pole Mokotowskie dojedzie 33, przynajmniej do czasu przywrócenia ruchu na wiadukcie w al. JPII.
Naprawdę lepsze od tych wypracowań byłoby wymienienie poszczególnych tras ulicami + mapa.
Zastanawiam się czemu nie zastosowano manewru ze zmianą numeru na Nowowiejskiej? Trochę mniej zamieszania z nowym numerkiem na Wilanowie i wieszaniem tarczek.
I mniejsze zdziwienie dla pasażera.
I mniejsze zdziwienie dla pasażera.
Wilanów tak szybko i chętnie tramwaju na Centralny nie odda

Dokładnie, stąd wysłanie 17 pod numerem 17 na Wilanów uważam za dość nierozważne. To musi obudzić demony, Pandorę i jej puszkę 
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Mieszkańcy Miasteczka i tak tego faktu nie zarejestrują, bo w długi weekend będą gdzieś między wypadem na Sycylię a wizytą u rodziny pod Przasnyszem.
Nawet gdyby przypadkiem wrócili pociągiem i nawet gdyby poszli na przystanek 17, to nie zrozumieją, co jest na wyświetlaczu.Autobus Czerwon pisze:Mieszkańcy Miasteczka i tak tego faktu nie zarejestrują, bo w długi weekend będą gdzieś między wypadem na Sycylię a wizytą u rodziny pod Przasnyszem.
Btw bezpieczniej 17 niż 33
ŁK
Ale bardziej upierdliwe w produkcji. A dużo tego będzie do zrobienia w tym roku.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Ok, to rozsądny argument. Pewnie zatrudnienie osób/y, która to ogarnia* będzie droższe niż naklejanie i zrywanie tarczek. Proza życia...
* - takie rzeczy to po stronie TW czy ZTM leżą?
* - takie rzeczy to po stronie TW czy ZTM leżą?
-
Stary Pingwin
Ja bym się zastanowił, z jaką radością mieszkańcy Włoch i Ochoty oddadzą 1 z Okęcia.
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
A oddadzą?
Bo ja mam przeczucie, że to przymiarki pod nowy układ docelowy. Podobnie było z Puławską.

Ja bym o 7 pytał, nie o 1.Stary Pingwin pisze: ↑09 kwie 2025, 9:09Ja bym się zastanowił, z jaką radością mieszkańcy Włoch i Ochoty oddadzą 1 z Okęcia.
Numerek jest numerek. Przeciętny pasażer nie wiąże dołożenia 1 z odebraniem 7 i może nie chcieć takiej transakcji wiązanej, a tylko jednostronną.
- fik
- Naczelne Chamidło
A kiedyś zabranie jakiejś linii z Ochoty wzbudziło jakieś intensywniejsze protesty? Jedyne, co mi się przypomina, to panika moralna redaktora O. po skróceniu 20 z trasy, która obowiązywała od zawsze, a poza tym to wydaje mi się, że od zawsze wszelakie kombinacje z 35, 36, 47, 29 czy 32 przechodziły z grubsza bez echa, a jednak mieszkałem tam długo i raczej bym wzmożenie zauważył. Oczywiście zawsze może trafić się nadgorliwy radny, który zachęcony sukcesami koalicji wolsko-bemowskiej może próbować stawać okoniem, ale z grubsza bezbolesne wdrożenie układu wilanowskiego daje jednak nadzieję na pewne odwrócenie trendu.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!