Problemy komunikacyjne Służewca
Moderator: Wiliam
-
Matt Cubis
Rondo Liczby π?
Ładnie by brzmiało, tylko nikt by nie wiedział, gdzie to jest. Btw, Racjonalizacji to Rondo Stanisława Lema a Pozytywny Mokotów Janusza Zajdla.Matt Cubis pisze:Rondo Liczby π?
ŁK
A dziś z tej okazji promocja metrowa na wszystkich (chyba) 218.
ŁK
-
Matt Cubis
Jak zmieniali nazwę przystanku z Rzymowskiego na RUE to też można było przeczytać, że nikt nie wie gdzie jest takie rondo. Nie wiem czy ktoś teraz pamięta starą nazwę.
A czy w planach jest jakakolwiek pętla autobusowa w rejonie Domaniewskiej?
Metro Wilanowskaman1956 pisze:A czy w planach jest jakakolwiek pętla autobusowa w rejonie Domaniewskiej?
Żadnej nowej nie, zresztą nie ma wielkiej potrzeby.
ŁK
218 wraca na Domaniewską. 4 miesiące („na okres około 3 tygodni”, a potem na trochę) podobno były zgodne z planem. Co prawda jeszcze stoją znaki, ale już ludzie jeżdżą.
Na Domaniewską 50 bodajże C jeżdżą niepełnosprawni, dla których od Suwaka czy tramwaju jest daleko. Ludzie z korpo chyba aż tak nie najeżdżali.
Logarytmiczną na razie nic nie pojedzie, bo są progi przy Cybernetyki.
Na Domaniewską 50 bodajże C jeżdżą niepełnosprawni, dla których od Suwaka czy tramwaju jest daleko. Ludzie z korpo chyba aż tak nie najeżdżali.
Logarytmiczną na razie nic nie pojedzie, bo są progi przy Cybernetyki.
ŁK
Tymczasem całe wakacje robili Spartańską, chyba nawet dłużej - a teraz będą robić skrzyżowanie.
Ciekawostką jest to, że 168 dojedzie do ronda przy Wyględowskiej a nie do Woronicza (toć przecie te 2 brygady na Z-1 by się z nim zmieściły). Drugą jest to, że 168 tylko a 118 nie.
A, i sobie na te pętlę 168 zaanektowali zatokę hotelową
Ciekawostką jest to, że 168 dojedzie do ronda przy Wyględowskiej a nie do Woronicza (toć przecie te 2 brygady na Z-1 by się z nim zmieściły). Drugą jest to, że 168 tylko a 118 nie.
A, i sobie na te pętlę 168 zaanektowali zatokę hotelową
ŁK
Solo na 118 przez Spartańską będzie mogło zawracać. Przegubowe 168 nie da rady.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
-
michael112
Dla mnie spoko trasa i powinna zostać na stałe.
„Uruchamia się funkcjonowanie przystanku WYGLĘDOWSKA 02”michael112 pisze:Dla mnie spoko trasa i powinna zostać na stałe.
Mogłaby, choć potrzeba linii do Wierzbna a nie do Pola Mokotowskiego
ŁK
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nikt, bo mało kto jej używał, to było i jest rondo przy Galmoku (którego też już nie ma)Matt Cubis pisze: ↑04 sty 2025, 12:11Jak zmieniali nazwę przystanku z Rzymowskiego na RUE to też można było przeczytać, że nikt nie wie gdzie jest takie rondo. Nie wiem czy ktoś teraz pamięta starą nazwę.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
168 od dziś na nowej trasie, ale mapa na stronie ZTM-u nieaktualna.
Oj to objazd wszak tylkoman1956 pisze:168 od dziś na nowej trasie, ale mapa na stronie ZTM-u nieaktualna.
A może już nigdy nie da się skręcić przegubem na Spartańska?
ŁK