Komunikacja miejska we Włochach
Moderator: Wiliam
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Zaplecze socjalne dla 127 powinno raczej powstać na Browarnej gdzie jest ogólnie więcej miejsca i dłuższe postoje
A gdzie jest ten kibel za miliony wybudowany? Można by tam go przenieść?Autobus Czerwon pisze: ↑24 kwie 2025, 16:13Zaplecze socjalne dla 127 powinno raczej powstać na Browarnej gdzie jest ogólnie więcej miejsca i dłuższe postoje
Ten z Parku Skaryszewskiego ? Jakby budowali w tym samym tempie to 127 zdążyłoby w międzyczasie 10 razy zmienić trasę.
Ale właśnie, może zacząć zgłaszać te pomieszczenia socjalne do budżetu obywatelskiego ?
Można 127 wydłużyć w kursach wariantowych (albo nawet zrobić z tego 327 ku radości niektórych; rozkład jazdy tego wynalazku byłby rodem z GZM-u
4,5 miliarda rocznie i wielki (wewnętrzny) projekt doposażania krańców w zaplecza socjalne, a kierowcy wciąż są traktowani jak niewolnicy w najbogatszym mieście kraju.
-
Warsopolis5253
Nie wiedziałem na który wątek wrzucić, ale, że pralka jest na Włochach to niech będzie. Jutro z pralki ruszy autobus testowy do Tarczyna który chce swojej linii.
Jak Tarczyn, to chyba tutaj
https://tarczyn.pl/wiadomosci/113426/wi ... a-tarczynaWarsopolis5253 pisze: ↑27 maja 2025, 17:12Nie wiedziałem na który wątek wrzucić, ale, że pralka jest na Włochach to niech będzie. Jutro z pralki ruszy autobus testowy do Tarczyna który chce swojej linii.
Wielka chwila dla Tarczyna!
Niech mają, tylko mam nadzieję, że poprowadzą trasę przez to skrzyżowanie ze światłami, a nie przez ten wjazd od strony północnej, bo od jest dość niebezpieczny. Niby tam mniejszy ruch teraz po otwarciu S7, ale tak czy inaczej.
Chociaż tak zwiedzając na streetview to jednak trasa przez tą ich Warszawską, zawrotka na rondzie i postój na rynku wydaje się bardziej naturalna. Nawet sporo bloków tam mają jak na tej wielkości miejscowość.
Jak ten autobus chce swojej linii, to może niech się zapisze do MZA czy MobilisuWarsopolis5253 pisze:Nie wiedziałem na który wątek wrzucić, ale, że pralka jest na Włochach to niech będzie. Jutro z pralki ruszy autobus testowy do Tarczyna który chce swojej linii.
ŁK
Będzie konkurencja dla PKS Grójec
1069, 7722
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
-
Stary Pingwin
Linie z Pralki mają dedykowany wątek: viewtopic.php?t=6044&start=525