Babice i okolice
Moderator: Wiliam
- Bastian
- Sułtan Maroka
Choćby takie 28 musiałoby pojechać z powrotem do centrum.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Przy likwidacji by trzeba było wjazd na Cm.Wolski zrobić z obu stron. Ale już lepiej zlikwidować Cm.Wolski, przynajmniej 11 by tam nie kończyła.Bastian pisze:Choćby takie 28 musiałoby pojechać z powrotem do centrum.
Może teżkiedyś komuś przyjdzie do głowy zrobić takie krótsze 28 jako dowozówke do M.Bemowo.
ŁK
Już myślałem, że masz zamiar chwalić rozwiązania drogowo-transportowe Polski międzywojnia
Gmina wiejska Zgierz też sobie nie poradziła, więc Ozorków spadł z rowerka i już nigdy nie wróci.
BTW - Czesi są na dobrej drodze do budowy tramwaju podmiejskiego na północ od Pragi, ale raz, że tam są inne potoki, a dwa że - najpewniej - inne ustawodastwo. U nas nie tylko gminy musiałyby same wydatkować $$$ na budowę, to jeszcze musiałyby to utrzymać.
(Tymczasem jak nie było, tak wciąż nie ma ustawy o metropolii warszawskiej, hehe)
I prawdopodobnie nie będzie. Jeśli będzie, to trzecia ustawa metropolitalna (po śląskiej i trójmiejskiej) będzie ogólna dla metropolii monocentrycznych. Jeśli.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Paryż ma powierzchnię 5 razy mniejszą od Warszawy. Warszawa w granicach dekretowych też by miała same tramwaje podmiejskie
Mam natomiast wątpliwości czy tramwaj jest tym środkiem transportu któego potrzebuje gmina Stare Babice.
Mam natomiast wątpliwości czy tramwaj jest tym środkiem transportu któego potrzebuje gmina Stare Babice.
Abstrahując od odpowiedzi BrdzJkb - i tu widzimy jak różnice w prawie/przepisach mogą wpływać na... dosyć podstawowe kwestie jak transport.
W świecie idealnym taki tramwaj do Leszna to powinna być normalna kolej rzeczy. Gęsta zabudowa na bardzo dlugim odcinku, wąska ulica bez mozliwosci poszerzenia, duze korki.A ludzi z roku na rok tam przybywa. Z drugiej strony, za zabudowaniami płasko, same pola, także pięknie taka lekka kolej/tramwaj by się tam wpasowała. I za s8 w tunel i przesiadka na podziemnej stacji Lazurowa. Ach. A potem można sie budzić.
Co do likwidowania krótkiego odcinka linii tramwajowej to pomysł średnio mądry. Stacja Lazurowa będzie mocno przesiadkowa to raz a dwa idealne miejsce na ewentualne krańcowanie awaryjne itp.
Co do likwidowania krótkiego odcinka linii tramwajowej to pomysł średnio mądry. Stacja Lazurowa będzie mocno przesiadkowa to raz a dwa idealne miejsce na ewentualne krańcowanie awaryjne itp.
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.
Pozdrawiam, Szafran.
Potrzeba szyny na wczoraj, a jak Warszawa ma się rozwijać to na przedwczoraj.
Może nowa zajednia coś tu by zmieniła.
Przegubowce ,to sól tej ziemi .
W gminie Stare Babice mamy do czynienia z ekstensywną zabudową jednorodzinną. Zabudowa wcale nie jest skoncentrowana wzdłuż głównej drogi (choć usługi niewątpliwie tak).
Czyli idziemy w model przesiadkowo - przesiadkowy. Najpierw przesiadź się do tramwaju, a potem przesiądź się do innego tramwaju lub metra. Nie zapewniejąc przy tym skrócenia czasu podróży. Mało to atrakcyjne.
Czyli idziemy w model przesiadkowo - przesiadkowy. Najpierw przesiadź się do tramwaju, a potem przesiądź się do innego tramwaju lub metra. Nie zapewniejąc przy tym skrócenia czasu podróży. Mało to atrakcyjne.
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
[sarkazm]Patrząc na częstotliwość 719 to istotnie autobusy na tej trasie są na skraju przepustowości i tramwaj jest potrzebny na wczoraj...[/sarkazm]
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Było studium lekkiej kolejki, które "niezależny ekspert" zatrudniony przez gminy zmanipulował tak, żeby wyszło BRT.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Czemu gminy miałyby być zainteresowane zmanipulowaniem studium? Bo w mieście, to rozumiem, układy kolesiowe.
Może pojechać na Koło jak przy byle zamknięciu. Że bez sensu? Za to łatwo!
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!