Nie chodziło mi o rozkłady tylko informację pasażerską na przystankach.pawcio pisze: ↑22 cze 2025, 14:35Przy takim natłoku objazdów nie można się spieszyć z informacjami. W piątek poszła informacja o remoncie Słomińskiego i już się ludziom zaczęły szczegóły młodych objazdów mieszać z obecnymi oraz poprzednimi.
PS. Zgodnie z przepisami rozkłady w komunikacji miejskiej należy publikować dzień przed.
Zmiany od czerwca 2025
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
-
bartoni722
No właśnie moje pytanie brzmi, ile osób realnie sobie planuje dziś przejazd do pracy w poniedziałek za tydzień. I ile z nich robi to na podstawie komunikatu o zmianie tras. Mam wrażenie, że nasza optyka jako osób siedzących w temacie i patrząca na sieć całościowo jest mimo wszystko zaburzona w stosunku do realnych zachowań ludzi.Autobus Czerwon pisze:Co roku ZTM zawiesza/tnie inne linie robiąc to chyba z pomocą maszyny losującej a nie jakiegoś sensownego klucza. Bo po co pasażerowie mają się przyzwyczajać. No i też po co mają sobie planować wcześniej dojazd do pracy czy gdziekolwiek. W ogóle to niech się nie interesują bo kociej mordy dostanąbartoni722 pisze: ↑22 cze 2025, 13:14Szczerze mówiąc tak po ludzku patrząc to nie wydaje mi się, żeby znaczna grupa osób pomyślała sobie w piątek "o, za 10 dni zaczynają się wakacje, może jedynka którą zawsze jeżdżę z Ochoty będzie miała teraz numerek 78. Wejdę na stronę i poszukam komunikatu na ten temat."
I już nie stały pasażer świetnej linii 527. 
Generalnie masz rację. Ale ci którzy najmniej się interesują, potem najgłośniej krzyczą.
Ale nawet jeśli 1% planuje podróże z tygodniowym wyprzedzeniem, to nie powód aby komunikaty wrzucać dzień-dwa przed. A i tak bywa.
Ale nawet jeśli 1% planuje podróże z tygodniowym wyprzedzeniem, to nie powód aby komunikaty wrzucać dzień-dwa przed. A i tak bywa.
A ja myślałem że podobnie jak w poprzednich latach i feriach zimowych. Spodziewam się, że kilka linii będzie miało zlikwidowane szczyty (106, 141, 172, 184, 197, 201), 122 zejdzie z 10/15/15 do 15/20/20, 154, 317 i 414 co 20, 186 co 10 zamiast co 8, 523 co 7,5 po południu zamiast co 6. Tyle na Woli. Ciekawe ile się sprawdzi. I 249 do zawieszenia.Autobus Czerwon pisze: ↑22 cze 2025, 15:20Co roku ZTM zawiesza/tnie inne linie robiąc to chyba z pomocą maszyny losującej a nie jakiegoś sensownego klucza. Bo po co pasażerowie mają się przyzwyczajać. No i też po co mają sobie planować wcześniej dojazd do pracy czy gdziekolwiek. W ogóle to niech się nie interesują bo kociej mordy dostaną
Myślę, że obecnie większość ludzi planujących podróże z tygodniowym wyprzedzeniem bardziej potrzebuje danych rozkładowych wgranych w np. jakdojade, niż komunikatu na stronie. Co z tego, że komunikat będzie i z miesięcznym wyprzedzeniem, jak ludzie sprawdzać będą dojazd w aplikacji w oparciu o stare rozkłady.
BTW, miłe zaskoczenie, bo rozkłady, przynajmniej niektóre, od 30.06 już dostępne
Miłe-niemiłe. Można się naciąć, nie wiedząc, że rozkłady publikowane są stopniowo.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Racja
Jeśli chodzi o autobusy, to chyba jest komplet zmian, bo generalnie pokrywają się one z tymi, które były w zeszłym roku. Ciekawostką jest 107: co drugi kurs zamiast do Dw. Południowego - to do ul. Władysława Hańczy oraz 105 i 167: cały dzień co 15 min. (to nowość).
- R-9 Chełmska
i 163 poza szczytem i weekendy o połowę rzadziej... Wilanów niech zasuwa już całkowicie samochodami.
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
- ZielonyJamnik
Może i niech nawet zasuwa, tylko niech dociągną linię tramwajową do S2 i zrobić duży P+R
Mkną po koleinach zielone jamniki... 
Dlatego i w DP powinni wszystkie skrócić. Utrzymywanie linii co 30' Dolinką do metra to absurd, ersatzbus i palenie wozokm.
Łatwo poddali się z tym 107. Linia miała potencjał.
Syta i okolice też ładnie dostają. Połowa kursów 163 - brak 263. Jak tu zachęcać klientów do podróży komunikacją.
Wczoraj na to 107 patrzyłem - na wysokości Toru Stegny w stronę Metra Wilanowska wszystkie miejsca siedzące zajęte i kilka osób stało. A to przed 19:00 było. W innych porach też to puste nie śmiga.
Dlaczego takie szkodliwe są skutki akurat tego losowania? Wszystko, żeby od zbiorkomu odzwyczaić ostatnich niedobitków
Dlaczego takie szkodliwe są skutki akurat tego losowania? Wszystko, żeby od zbiorkomu odzwyczaić ostatnich niedobitków