Zmiany od października 2025 r.
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
Podejrzewam, że 181 na 18 metrów skończy się 2 listopada to tylko na czas przed i świąteczny z okazji wszystkich świętych.
A jest potrzeba czegoś dłuższego na 181?
Kiedyś to i 181 jeździło co 10/15//20, a teraz co 30/30//30. 
I to mimo tego, że kierowcy na październik dostali papierowe grafiki nierzadko z ponad 200h (23 całki). Rekordzista miał ponad 220h. Do tego w ostatnich dniach poszła informacja, że Relobus zacznie podpisywać aneksy z umowy na czas określony (do grudnia 2026, końca kontraktów przegubów) na czas nieokreślony. Tylko przy stratach w kierowcach związanych najpierw z końcem kontraktu 94xx, potem przeniesieniem całości kontraktu na Estrady odbudowanie załogi zajmie sporo czasu.
RozumiemKron38 pisze: ↑10 paź 2025, 9:42I to mimo tego, że kierowcy na październik dostali papierowe grafiki nierzadko z ponad 200h (23 całki). Rekordzista miał ponad 220h. Do tego w ostatnich dniach poszła informacja, że Relobus zacznie podpisywać aneksy z umowy na czas określony (do grudnia 2026, końca kontraktów przegubów) na czas nieokreślony. Tylko przy stratach w kierowcach związanych najpierw z końcem kontraktu 94xx, potem przeniesieniem całości kontraktu na Estrady odbudowanie załogi zajmie sporo czasu.
Ale napisz co to dzisiaj za katastrofa i pogrom kierowców, że nagle tyle brygad nie wystawiła Arriva?
Przecież przelewy dopiero po południu wpłyną
Zdecydowanie ta częstotliwość obowiązywała po otwarciu Mostu Północnego. 
Generalnie przed pandemią.
Cytując: "nie wiem, choć się domyślam".
Tak na poważnie to już wczoraj po zaktualizowaniu wyjazdówki w aplikacji wiedziałem, że dzisiaj będzie grubo. Głównym powodem jest to, że kierowcy już odmawiają jazdy z wolnego. Ludzie są już zmęczeni. Drugim, że pomocnik planisty kombinuje w dłuższej perspektywie, typu pojedziesz w poniedziałek, a w czwartek masz wolne, żeby spiął Ci się grafik. Być może chciał wyjść z pełnym planem na weekend i kilku kierowców dzisiaj wysłali na dzień wolny.
Grzesio tak dalej kombinuje ?Kron38 pisze: ↑10 paź 2025, 11:21Cytując: "nie wiem, choć się domyślam".
Tak na poważnie to już wczoraj po zaktualizowaniu wyjazdówki w aplikacji wiedziałem, że dzisiaj będzie grubo. Głównym powodem jest to, że kierowcy już odmawiają jazdy z wolnego. Ludzie są już zmęczeni. Drugim, że pomocnik planisty kombinuje w dłuższej perspektywie, typu pojedziesz w poniedziałek, a w czwartek masz wolne, żeby spiął Ci się grafik. Być może chciał wyjść z pełnym planem na weekend i kilku kierowców dzisiaj wysłali na dzień wolny.
A co w DS większe kary za niezrealizowane kursy niż w DP?
Na 114 brygada 010 zmieniła się w całkę i pojawił się dodatkowo dodatek 012.
Czyżby MZA musiało mieć dłuższe przerwy niż Arriva?
Czyżby MZA musiało mieć dłuższe przerwy niż Arriva?