Praga i Wola mają jednak zdecydowanie bliżej.
Tramwaje dla Warszawy-plany, przetargi, zamówienia, dyskusje
-
Stary Pingwin
Historia pamięta solówkę z 6 gnającą z Gocławka na Służewiec, żeby machnąć dwa koła na 31. Organizator miał też ciekawsze pomysły pomysły-potrójna 10 przebierająca się na 26 w ciągu trzech minut. Miejsce akcji- Osiedle Górczewska.
miłośnik 13N
-
Stary Pingwin
Rozmawiamy o najdłuższych Hultajach na 17.
miłośnik 13N
Ale jak mówiłem mogą jeździć też na 9 i 24. Zawsze długie Hyundaie można przenieść na Wolę w zamian za 128N lub Swingi.
Ale to już było i nie wróci więcej...Stary Pingwin pisze: ↑21 sty 2026, 16:21Historia pamięta solówkę z 6 gnającą z Gocławka na Służewiec, żeby machnąć dwa koła na 31. Organizator miał też ciekawsze pomysły pomysły-potrójna 10 przebierająca się na 26 w ciągu trzech minut. Miejsce akcji- Osiedle Górczewska.
-
Stary Pingwin
Gdyby długie Hyundaie stacjonowały na R-1 mogłyby obsługiwać 9, 10, 17, 19, 24, 26, 33....
- ZielonyJamnik
No ale chyba kiedyś coś było, że na R-1 nie mogą stacjonować, ze względu na tonaż?
Mkną po koleinach zielone jamniki... 
No to na Pradze się tym bardziej nie zmieszczą. Trzeba było je zostawić na R-4.
4101 był na samym początku przez moment na Pradze i jeździł na 24, ale wyszło jak wyszło.
Eeee tam. Regularnie jakiś sobie tam stoi.
Zajezdnia broniła się przed tymi tramwajami kijami wekslowymi i piachem z piasecznic. Jak się onegdaj rodzynek wykoleił na polu tak go zabrano.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
W ogóle polityka taborowa spółki jest ciekawa. Nie tak dawno ktoś napisał (bodajże przy okazji dyskusji o utworzeniu linii 12 z Sielc na Kielecką), że brakuje tramwajów dwukierunkowych. Chwilę później R-4 wraz z obsługą kilku brygad na linii 18 oddała na R-5 Jazzy.
"Ale ty jesteś mądry, Bonifacy!"
Przekazywanie wozów dwukierunkowych pomiędzy zajezdniami ani nie zwiększa, ani nie zmniejsza zasobów do dyspozycji w skali sieci.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
O ile mi wiadomo, to R-5 nie obsługuje żadnej linii wymagającej dwukierunkowych pojazdów. Znaczy że wolne dwukierunkowe wozy są.
"Ale ty jesteś mądry, Bonifacy!"