Plany remontowe Tramwajów Warszawskich
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Odcięcei tramwajów w wakacyjny weekend od Centralnego to naprawdę ktoś bez wyobraźni mógł zaproponować tylko.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Co za awaria infrastruktury na Stawkach i ile to potrwa?
ŁK
-
michael112
Pięć linii skręca na Bankowym... grubo, bardzo grubo.
Dzisiaj to jest co 3 minuty, czyli co 2 cykl. 2 linie co 8 minut to tylko trochę rzadziej.michael112 pisze:Pięć linii skręca na Bankowym... grubo, bardzo grubo.
ŁK
Zatem mija kolejny miesiąc, a tramwaje jak się wlokły, tak się toczą.
Biorąc też pod uwagę jak niewielka jest skala prac na Winnicy, a na jak długo wyłączyli ten odcinek z ruchu, to nic innego niż sabotowanie własnej sieci tramwajowej nie przychodzi do głowy…
No i co w związku z tym? Jeżdżą w rozkładzie.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Poraz kolejny zapadło się torowisko na Stawkach, tym razem ruch wstrzymany do środy, chyba że coś jeszcze odkryją 
No słabo wyszło, nie spodziewałem się tego po Miśku. Zresztą zgodnie z rozkładem to one tam nie jeżdżą, co najwyżej w tolerancji do -3.
W ciągu miesiąca zapadły się 2 najgorsze fragmenty jakie były na tej ulicy od dawna. Więcej tak poważnych awarii raczej nie powinno być, pozostałe płyty całkiem nieźle się trzymają.

Jest jeszcze podejrzany odcinek na wysokości Umschlagplatzu.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Też już go naprawiali ostatnio bo szyny się wybrzuszyły ale wstrzymanie ruchu trwało tylko jakieś 2h więc mogło to umknąć
A i była jeszcze wtedy Femina czynna więc objazdy dla 16 nie były skomplikowane.

Stawki dziś to jest ruina. Płyta węgierska dzielnie i bezawaryjnie służyła 30 lat i jej kres po prostu nadszedł.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
Tylko czy ta ruina wytrzyma dwa lata do zaplanowanego remontu? I pewnie od Dzikiej do Pokornej będzie {2}, o ile nie {1}.