Czyli autobus do Kolonii a wyznaczone kursy do Mokrego Ługu....R-11 Kleszczowa pisze:Wystarczy oznaczenie kursów do jednego z krańców.djmc100 pisze: Oznaczeniami? Np. x - kurs do Mokrego Ługu a z - Kurs do Kolonii?
Komunikacja w Rembertowie
Moderator: Wiliam
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Coś w tym rodzaju. Trasa do Kolonii będzie stała więc oznaczamy tylko co drugi kurs- relaizowany do pętli Mokry Ług.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
a nie lepiej zrobic po prostu dwie linie? tak samo mozna rozgraniczyć przeciwne krańce lepiej dopasowując je do potokówCoś w tym rodzaju. Trasa do Kolonii będzie stała więc oznaczamy tylko co drugi kurs- relaizowany do pętli Mokry Ług.
აბგდევზთიკლმნოპჟრსტუფქღყშჩცძწჭხჯჰ
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Na Trasę Łazienkowską i tak jak 408.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- R-9 Chełmska
Ależ można stworzyć coś bardziej ZTMowego na tej zasadzie, 2 linie pokrywająće się w 95% trasy, 516 na Kolonię, 526 na Mokry Ług, pełna koordynacjaFikander pisze:No, to jest dobry pomysł, taki nie-ZTMowyBastian pisze:Przypominam o moim pomyśle, by czerwonak do Rembertowa obsługiwał i Mokry Ług, i Kolonię kursami naprzemiennymi...
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Tylko że koordynacje szczególnie na długich trasach i szczególnie w godzinach szczytu są złym pomysłem. Dlatego mi się wydaje że pomysł oznaczeń jest dobry.R-9 Chełmska pisze:Ależ można stworzyć coś bardziej ZTMowego na tej zasadzie, 2 linie pokrywająće się w 95% trasy, 516 na Kolonię, 526 na Mokry Ług, pełna koordynacjaFikander pisze: No, to jest dobry pomysł, taki nie-ZTMowy
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Bardzo dobry pomysłR-9 Chełmska pisze:Ależ można stworzyć coś bardziej ZTMowego na tej zasadzie, 2 linie pokrywająće się w 95% trasy, 516 na Kolonię, 526 na Mokry Ług, pełna koordynacjaFikander pisze: No, to jest dobry pomysł, taki nie-ZTMowy
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
i oczywiście zmiana jednej linii z kursami wariantowymi na dwie z osobnymi numerami to znacząco zmieni?djmc100 pisze:Tylko że koordynacje szczególnie na długich trasach i szczególnie w godzinach szczytu są złym pomysłem. Dlatego mi się wydaje że pomysł oznaczeń jest dobry.
აბგდევზთიკლმნოპჟრსტუფქღყშჩცძწჭხჯჰ
Może w takcie naprzemiennie:R-11 Kleszczowa pisze:No i zmieniliśmy zdanie. JasneZamiast jednej linii co 10 minut będą dwie co 20. I będzie pięknie (+ jakiś wtyczki bo to 20 minut na Stary Rembertów może być za mało
)
516 - 00 20 40
526 - 10 30 50
Dodatkowo w godzinach szczytu:
516 - 00 05 15 20 25 35 40 45 55
526 - 10 30 50
Przyjmując że 516 będzie jeździło na Stary Rembertów.
Tyle że czy wtedy nie za dużo będzie wtyczek
Wy chyba nie rozumiecie jednego, że tereny od Rembertów Ratusza do Kolonii generują jakieś 3 razy więcej potoków niż tereny od Ratusza na Mokry Ług, więc pomysł jednej linii z wyznaczonymi kursami na Mokry Ług i Kolonię jest absurdalny, bo na Mokry Ług musiałby jechać co czwarty autobus, co jest już bzdurą kompletną. Nie da się w ten sposób rozwiązać sytuacji w Rembertowie.
Wg mnie najlepszym sposobem byłoby 515 przez Ostrobramską po trasie 408 z Kolonii, 143 z Mokregu Ługu na Wiatraczną i dalej na TŁ i po trasie 141. Z Kolonii musiałoby być całodzienne 327 do Wiatraka zapewniające dojazd uczniów do szkół na Grochowie. I oczywiście 408 do kasacji. 141 na TS przez Gocław.
Wg mnie najlepszym sposobem byłoby 515 przez Ostrobramską po trasie 408 z Kolonii, 143 z Mokregu Ługu na Wiatraczną i dalej na TŁ i po trasie 141. Z Kolonii musiałoby być całodzienne 327 do Wiatraka zapewniające dojazd uczniów do szkół na Grochowie. I oczywiście 408 do kasacji. 141 na TS przez Gocław.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Dlatego chcemy zrobić dwie linie, które trasą rózniłyby się tylko w Rembertowie, a na reszcie trasy byłyby skoordynowane. Wtedy można ułożyć rozkład tak aby na Mokry Ług linia jechała rzadziej niż na Kolonię.Nazgul pisze:Wy chyba nie rozumiecie jednego, że tereny od Rembertów Ratusza do Kolonii generują jakieś 3 razy więcej potoków niż tereny od Ratusza na Mokry Ług, więc pomysł jednej linii z wyznaczonymi kursami na Mokry Ług i Kolonię jest absurdalny, bo na Mokry Ług musiałby jechać co czwarty autobus, co jest już bzdurą kompletną. Nie da się w ten sposób rozwiązać sytuacji w Rembertowie.
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"