Zmiany obsługowe - luty 2007
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
-
jacek
- Zbanowany
Ta linia 410, a w zasadzie jej numer to trochę ciekawostka.
O połączeniu linii 310 i 403 od jakiegoś czasu sie mówiło, lecz nigdy nie wspomniano o nadaniu nowego numeru.
Pod uwage był na ogół brany nr:310, a 403 do piachu, zwłaszcza że linia 410 całkiem nie dawno została zlikwidowana
Na mój gust pozostawiono nr:403 w pogotowiu, gdyż po połączeniu 503 i 518, może się jednak okazać, że 503 to za mało nawet przy zwiększonej częstotliwości.Długośc tej linii (ursynów-Nowodwory), wskazuje na możliwości opóznień(przypuszczałem że połączenie te nastapi po wybudowaniu drugiej estakady nad rondem Starzynskiego) i to dosyć znacznych?
Dlategoż jest mozliwość ponownego utworzenia 403 z Ursynowa w okolice ciagu Ujazdowskie-Konwiktorska, numer ten zawsze związany był z Ursynowem, być może dlatego właśnie, pojawi się wkrótce 410, a nie 403 na przedłużonej trasie na Groty
9
O połączeniu linii 310 i 403 od jakiegoś czasu sie mówiło, lecz nigdy nie wspomniano o nadaniu nowego numeru.
Pod uwage był na ogół brany nr:310, a 403 do piachu, zwłaszcza że linia 410 całkiem nie dawno została zlikwidowana
Na mój gust pozostawiono nr:403 w pogotowiu, gdyż po połączeniu 503 i 518, może się jednak okazać, że 503 to za mało nawet przy zwiększonej częstotliwości.Długośc tej linii (ursynów-Nowodwory), wskazuje na możliwości opóznień(przypuszczałem że połączenie te nastapi po wybudowaniu drugiej estakady nad rondem Starzynskiego) i to dosyć znacznych?
Dlategoż jest mozliwość ponownego utworzenia 403 z Ursynowa w okolice ciagu Ujazdowskie-Konwiktorska, numer ten zawsze związany był z Ursynowem, być może dlatego właśnie, pojawi się wkrótce 410, a nie 403 na przedłużonej trasie na Groty
9
-
jacek
- Zbanowany
Może to być w sumie prawda, jeśli faktycznie na 407 wskoczy ITS?5556 pisze:Takie info dostałem od kolegi z ZTMu,choć zaznaczył że jak to u nich wsystko może się zmienić za kilka dni...
Jednak jesli brać pod uwage narzekania na PKS, to powinien on sam obsługiwać tą linię.
Linie spółkowe z PKSem, chyba wszystkim się kojarzą nie najlepiej.
PKS powinien miec kilka linii, ale bez spółki z innym przewoznikiem.
Zauwazyć chciałem, że linia 310 to chyba jedyna linia, którą PKS posiada w obsłudze od poczatku istnienia jej i nigdy nie obsługiwał jej inny przewoznik.
410 mogła by pozostać w obsłudze PKSu, jako że tak jak wczesniej wspominałem baza na Klementowickiej jest w zasiegu tej linii.
Podobnie powinno być w przypadku linii 138, która całkowicie powinna być obsługiwana przez PKS.Brygady bym zabrał z 505, a na ich miejsce dał Connex z su15, zabrany ze 138, gdzie piętnasto metrowe wozy się marnują, a na 505 były by idealne.