Kibicujemy sportowcom zimowym...

Moderatorzy: Wiliam, Szeregowy_Równoległy

JacekM
Śnieżynka

Post autor: JacekM » 20 sty 2007, 19:46

e to już nie pierwszy taki figiel Hoffera, a kaska za transmisje leci...
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.

Awatar użytkownika
Piotrek

Post autor: Piotrek » 20 sty 2007, 19:52

No w Vikersund na 4 serie rozegrana była tylko 1, więc nie można na nich tylko psioczyć... ;) Nie mniej jeśli już chcieli ten wózek ciągnąć, to powinni do końca... Jak się mówi A, to się mówi B...

[ Dodano: 2007-01-20, 21:17 ]
Czeski skoczek, który miał wypadek podczas Pucharu Świata w Zakopanem jest w bardzo ciężkim stanie. Jak dowiaduje się Radio Zet - Jan Mazoch, dalej jest nieprzytomny. Lekarze podłączyli go do respiratora. Mówią, że życie zawodnika jest zagrożone.
:sad:
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 20 sty 2007, 22:40

Za wp.pl
Jeden z przedstawicieli szpitala powiatowego w Zakopanem udzielił informacji, że życie Jana Mazocha jest zagrożone. Zawodnik przechodzi szczegółowe badania, w tym tomografię mózgu. Po godzinie 22.00 telewizja TVN24 podała, że skoczek jest w stanie krytycznym.

Zawodnika postanowiono przetransportować do szpitala w Krakowie.

REKLAMA Czytaj dalej

Czeski skoczek nadal jest nieprzytomny - poinformowano w sobotę późnym wieczorem, w kilka godzin po wypadku zawodnika w drugiej serii konkursu Pucharu Świata, zastępca dyrektora szpitala w Zakopanem Sylweriusz Kosiński.

"Pacjent jest nieprzytomny. Jeżeli jego stan uległby pogorszeniu, i będzie taka konieczność, to spróbujemy go przetransportować do innego ośrodka. Opiekunowie zawodnika prosili nas, żeby nie udzielać już informacji na temat stanu jego zdrowia" - powiedział Kosiński.

Z wcześniejszych informacji, uzyskanych przez PAP w szpitalu wkrótce po przewiezieniu tam czeskiego skoczka wynikało, że lekarze nie wykluczają obrażeń wewnętrznych - urazów śródczaszkowych i krwotoku w jamie brzusznej. W celu zdiagnozowania wykonano m.in. USG oraz tomografię brzucha.

"Boimy się, że mogło dojść do obrażeń śródczaszkowych; w USG brzucha stwierdziliśmy ślad płynu, a to może oznaczać, że może być jakieś krwawienie" - mówił pół godziny po przyjęciu zawodnika do szpitala jeden z pracujących tam lekarzy.

U Czecha nie stwierdzono poważniejszych obrażeń zewnętrznych, górne i dolne kończyny są całe. Na skutek uderzenia o podłoże doznał obrzęku twarzy i otarć ciała. "Kask i kombinezon dość skutecznie osłoniły powłoki ciała przed uszkodzeniami" - ocenił lekarz.

Jan Mazoch uległ wpadkowi w drugiej serii konkursu Pucharu Świata na Wielkiej Krokwi. Tuż po wyjściu z progu spadł pionowo na zeskok, kilkakrotnie odbijając się od niego i stracił przytomność.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 20 sty 2007, 22:42

Cały czas mam nadzieję, że będzie dobrze. Nie takie upadki już skoczkowie przeżywali.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Grzesiek
Kontakt:

Post autor: Grzesiek » 20 sty 2007, 22:48

R-11 Kleszczowa pisze:Cały czas mam nadzieję, że będzie dobrze. Nie takie upadki już skoczkowie przeżywali.
Masz rację. Morgenstern, Widhoelzl, Pochwała... Możnaby ich tak długo wymieniać. Tymczasem w "Sporcie" w TVP2 podawali, że Mazocha przewożą do Krakowa.
Obrazek

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 20 sty 2007, 22:49

Grzesiek pisze:
R-11 Kleszczowa pisze:Cały czas mam nadzieję, że będzie dobrze. Nie takie upadki już skoczkowie przeżywali.
Masz rację. Morgenstern, Widhoelzl, Pochwała... Możnaby ich tak długo wymieniać. Tymczasem w "Sporcie" w TVP2 podawali, że Mazocha przewożą do Krakowa.
Pewnie helikopterem.... No cóz. Zobaczymy co przyniesie niedziela.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
Piotrek

Post autor: Piotrek » 20 sty 2007, 23:05

Pewnie helikopterem
Karetką. W nocy nie mogą latać helikoptery ratownicze :-s Tak podaje onet i skijumping. Jest kiepsko...
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.

Awatar użytkownika
Piotrek

Post autor: Piotrek » 21 sty 2007, 12:35

Jak na razie w kwalifikacjach :

Śliż - 76 m.
Żyła - 110m.
Skupień - 115.5m
Bachleda - 116m
Rutkowski - 116.5m.
Mateja - 123m.

[ Dodano: 2007-01-21, 12:47 ]
Hula 111m. No więc już Skupien, Bachleda, Rutkowski i Mateja są w konkursie. Do tego pewnie Stoch i Małysz więc dziś będzie naszych 6.
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.

Awatar użytkownika
Piotrek

Post autor: Piotrek » 27 sty 2007, 16:23

Małysz wygrał :dance: :dance: :dance: :D i Kowalczyk :D i Ligoccy złote medale na Uniwersjadzie :D
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 27 sty 2007, 22:20

Brawo brawo, ale te wyniki i tak tylko zacierają prawdziwe oblicze polskiego sportu :roll:
Albert Camus-"Dżuma"

Krzysiek_S

Post autor: Krzysiek_S » 27 sty 2007, 22:25

http://sport.gazeta.pl/reczna/1,78466,3880313.html
Oprócz wygranych Małysza i Kowalczyk ,dzisiejszego dnia Polska wygrała z Tunezją w Mistrzostwach świata w piłce ręcznej.

Awatar użytkownika
Piotrek

Post autor: Piotrek » 28 sty 2007, 0:01

R-11 Kleszczowa pisze:ale te wyniki i tak tylko zacierają prawdziwe oblicze polskiego sportu
Niby tak, ale wszystko ostatnio wychodzi nam nadzwyczaj nieźle. Rajd Dakar, Kubica, Małysz, Kowalczyk, Sikora, siatkarze, piłkarze ręczni i nożni, pływacy, snowboardziści i pewnie wiele innych dyscyplin o których na szybko zapomniałem. Koszykarze jeszcze powinni się trochę podciągnąć :D
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.

Ikarus 5780

Post autor: Ikarus 5780 » 28 sty 2007, 0:36

Małysz wygrał, zawsze go oglądam, a akurat dzisiaj po pierwszej serii chciało mi się spać i nie dotrwałem. Szkoda, ale czekam na jutro.
"Należy się zmieniać, by jakim jest się pozostać."

Marcovia Marki

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 28 sty 2007, 20:30

Piotrek pisze:
R-11 Kleszczowa pisze:ale te wyniki i tak tylko zacierają prawdziwe oblicze polskiego sportu
Niby tak, ale wszystko ostatnio wychodzi nam nadzwyczaj nieźle. Rajd Dakar, Kubica, Małysz, Kowalczyk, Sikora, siatkarze, piłkarze ręczni i nożni, pływacy, snowboardziści i pewnie wiele innych dyscyplin o których na szybko zapomniałem. Koszykarze jeszcze powinni się trochę podciągnąć :D
Z tej listy to koszykarze akurat zrobili więcej niż piłkarze :roll: Zresztą dawanie piłkarzy obok siatkarzy jest trochę nie na miejscu. Wygrać mecze w eliminacjach to sukces bardzo nierównomierny ze zdobyciem medalu na mistrzostwach świata.
Albert Camus-"Dżuma"

ODPOWIEDZ