Ale na warunkach wolnego rynku. Jeśli będzie w stanie się utrzymać, to jestem jak najbardziej za.Proboszcz pisze:Tak
Quo vadis, MZA?
-
Jožin z bažin
- Kontakt:
Jeśli tak to po co na przystankach wiszą rozkłady nocnych ?Ale z Ciebie aferzysta. Taki jest urok linii nocnych i tyle
Skoro urokiem jest ich spóźnianie to może niech urokiem będzie też brak rozkładów.
Informuję, że powyższa wypowiedź stanowi wyłącznie moje prywatne zdanie i nie jest dozwolonym ażeby była wiązana z nieoficjalnym lub oficjalnym stanowiskiem organizacji lub firmy, z którą byłem, jestem lub będę zawodowo lub prywatnie związany.
Aferzysta czy nie aferzysta, każdy, kto płaci za bilet ma prawo do poprawnie wyświadczonej usługi. Urok mogą sobie dostrzegać miłośnicy, a ja staram się także wczuwać w zwykłego pasażera.Proboszcz pisze:Ale z Ciebie aferzysta. Taki jest urok linii nocnych i tyle
[ Dodano: 2007-02-11, 15:16 ]
Jakieś argumenty? Ja podałem: zła obsługa pasażerów - i ten punkt można by rozbijać na wiele podpunktów.Proboszcz pisze:levar napisał/a:
Czy uważacie, że MZA powinno zostać na rynku przewozów w Warszawie?
Tak
[ Dodano: 2007-02-11, 15:17 ]
Na licznik nie patrzyłem, ale na oko ~30 - 40 km/h.Hieronim pisze:Z jaką prędkością jechał?levar pisze:Jechał sobie powoli
[ Dodano: 2007-02-11, 15:21 ]
Wczoraj dla odmiany jechałem mobilisowym 139. Na pętli ciepły guzik, w wozie ciepło. Kierowca uprzejmy dla pasażerów, schludnie ubrany. Zagadałem, pochwaliłem. W porównaniu z MZA – niebo a ziemia.levar pisze: (...) Sytuacja, jaka ma miejsce obecnie w tej firmie jest skandalem. „Skandal” to zdecydowanie zbyt eufemistyczne określenie, ale będę na razie cenzuralny. (...)
ooo z tym bym wolał nie przesadzać... jest kilku kierowców w Mobilisie wyglądających gorzej od menela spod monopolowego !!levar pisze:Wczoraj dla odmiany jechałem mobilisowym 139. Na pętli ciepły guzik, w wozie ciepło. Kierowca uprzejmy dla pasażerów, schludnie ubrany. Zagadałem, pochwaliłem. W porównaniu z MZA – niebo a ziemia.
Gdyby w Ikarusach były "ciepłe guziki" to pewnie kierowcy też by je stosowali.
-
Jožin z bažin
- Kontakt:
Szczerze mowiac, tak mnie zdenerwowal ten kierowca, że zapomniałem numeru. To był jakiś 4xx z R-7.Hieronim pisze:A jaki wóz? Bo może on po prostu nie jedzie szybciej niż 40 km/h....levar pisze:Na licznik nie patrzyłem, ale na oko ~30 - 40 km/h.
Ale powiem Ci jedno: znajomy teraz "testuje" sobie lewarki na nocach. I jakie wnioski (nie moje, tylko jego)? Że wozy wyjeżdżające na noce wcale nie są takie najgorsze. Nierzadko miały właścicieli, ergo są zadbane. Biegi chodzą całkiem całkiem, a i przynajmniej te 60 km/h każdy pojedzie.
[ Dodano: 2007-02-12, 13:34 ]
Exactly.Rosa pisze:No to jeszcze gorzej dla MZA bo wychodzi na to że wysyłany jest szrotowóz który MUSI się spóźniać.
[ Dodano: 2007-02-12, 13:39 ]
Tak tak dzidek, dobrze mówisz, wódki Ci daćdzidek pisze:ooo z tym bym wolał nie przesadzać... jest kilku kierowców w Mobilisie wyglądających gorzej od menela spod monopolowego !!
Nocne to jeszcze nic... Jak jedzie się nie-nocnym (całką), nie dość to kurs niskopodłogowy (zadbanie o niepełnosprawnych widoczne), a zakład posiada sprawne niskie brygady, "bo na 522 niski nieplanowo wyjechał, tylko dyspozytor się pomylił" to koniec świata! Akurat jechała pani na wózku inwalidzkim, i chciała wsiąść w 506 (oczywiście brygada niska) to oczywiście co przyjechało? nie, nie 7862 na 522, który wyjechał "przez błąd dyspozytora", tylko... 2327
. Autobus woła o pomstę do nieba! W środku zardzewiały, ludzie z zamkniętymi nosami, bo co- ŚMIERDZI JAK W TRAKTORZE! Nie dość to, koleżanka chce wysiąść z autobusu (pierwszymi drzwiami), stoi zaraz obok dwóch pierwszych siedzeń po prawej stronie w Ikarusie, i co?! Kierowca skręca z Kondratowicza w Łabiszyńską, już prawie podjeżdża na przystanek:
-Idź sobie stąd, bo widok mi zasłaniasz
-Ale ja tu wysiadam
-Gówno mnie to obchodzi!

-Idź sobie stąd, bo widok mi zasłaniasz
-Ale ja tu wysiadam
-Gówno mnie to obchodzi!
2 3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13 14
15 17
10 11 12
13 14
15 17
-
Jožin z bažin
- Kontakt:
Odnoszę wrażenie, że to powszechnie znana w środowisku miłośniczym osoba. Jednak nie jesteś w stanie zagwarantować, że autobus o którym mowa nie należy do grupy tych, dla których prędkość 40 km/h jest ledwo osiągalna.levar pisze:znajomy teraz "testuje" sobie lewarki na nocach
Bo Dannte to się nigdy nie pomylił. Zdarza się. Każdemu. Nawet saperowi. Choć w MZA ostatnio zbyt często.Dantte pisze:bo na 522 niski nieplanowo wyjechał, tylko dyspozytor się pomylił
Poprowadzisz może za 10 lat autobus, to zrozumiesz w czym przeszkadza pasażer stojący przy kabinie przy skręcie w lewo. Oczywiście sprawę można też załatwić kulturalniej.Dantte pisze:Idź sobie stąd, bo widok mi zasłaniasz
xxx
Na Redutowej zdarza się to bez przerwy, tylko nie wiem, czy przez błędy dyspozytora, czy przez niesprawne odkurzacze, ale tak, czy inaczej wina po stronie MZA i należy pisać skargi. Ja gdybym był na wózku, to na pewno bym napisał.Hieronim pisze:Bo Dannte to się nigdy nie pomylił. Zdarza się. Każdemu. Nawet saperowi. Choć w MZA ostatnio zbyt często.
[ Dodano: 2007-02-12, 16:20 ]
Choć do MZA nadal niewiele dociera i nadal chcą obstawać przy błędnym rozdysponowaniu taboru.
-
Jožin z bažin
- Kontakt:
Właśnie, dość często, a przez to cierpią niepełnosprawni. Akurat w Ikarusie 280.26 ciężko wprowadzić wózek na górę z powodu poręczy na schodkach.Hieronim pisze:Bo Dannte to się nigdy nie pomylił. Zdarza się. Każdemu. Nawet saperowi. Choć w MZA ostatnio zbyt często.
2 3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13 14
15 17
10 11 12
13 14
15 17