http://www.youtube.com/watch?v=FVbf9tOGwnoTony pisze:Miałem wersje RC1R-9 Chełmska pisze:Lada dzień dostanę do testowania Vistę. Zastanawiam się tak, czy wszystkie programy robione pod XP będą tam bez problemu śmigać?
Na samiutkim początku wszystko ładnie działało, programy się instalowały, uruchamiały itp.
Niestety przy odpaleniu Visty za drugim razem wszystko zaczęło się sypać
Kącik porad komputerowych
Moderatorzy: Tyrystor, Szeregowy_Równoległy
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
- R-9 Chełmska
Razem z kumplem jedziemy w sobotę w podróż. Obaj mamy laptopy i obaj mamy te same gry - dasie jakimś krótkim kabelkiem połączyć nasze komputery, cobyśmy mogli stworzyć grę sieciową przez LAN? Ni cholery się na tym nie znam... Z gory dzięki za odpowiedź
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
- MeWa
- Cukiereczek
Potrzebuję:
programu do nagrywania dźwięku z "podsłuchem" tego, co się nagrywa (czyli np. jak puszczę coś przez mikrofon, to słyszę przez głośniki komputera to, co puszczam) oraz regulacją czyszczenia dźwięku, szumu itp.
Kiedyś służył mi Creative Media Source z konsolą EAX, ale teraz mam wersję bez tego i nie mogę zdobyć nowej ](*,)](./images/smilies/eusa_wall.gif)
programu do nagrywania dźwięku z "podsłuchem" tego, co się nagrywa (czyli np. jak puszczę coś przez mikrofon, to słyszę przez głośniki komputera to, co puszczam) oraz regulacją czyszczenia dźwięku, szumu itp.
Kiedyś służył mi Creative Media Source z konsolą EAX, ale teraz mam wersję bez tego i nie mogę zdobyć nowej
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
-
Jožin z bažin
- Kontakt:
Co zrobić, aby czcionka w przeglądarce rosła jak się są zmieni w ustawieniach. Bo po zmianie zrobiło mi się coś takiego: zmieniły się czcionki "podpowiedzi", a tekst został mały jak wcześniej.
[ Dodano: 2007-03-17, 19:35 ]
Co zrobić, aby czcionka w przeglądarce rosła jak się są zmieni w ustawieniach. Bo po zmianie zrobiło mi się coś takiego: zmieniły się czcionki "podpowiedzi", a tekst został mały jak wcześniej.
[ Dodano: 2007-03-17, 19:35 ]
xxx
-
Jožin z bažin
- Kontakt:
W Windows tak. Natomiast nie w linuxie, którego właśnie próbuję ujarzmić.Paweł_K pisze:We Firefox'ie ciekawe efekty z czcionką osiąga się przez kombinację klawisza CTRL i scrolla myszki
[ Dodano: 2007-03-17, 20:05 ]
Już znalazłem: trzeba było odznaczyć "pozwól stronom stosować inne czcionki" w ustawieniach zaawansowanych.
xxx
Właśnie zainstalowałem finalną wersję Visty. W porównaniu z wersją RC1 to jest sto razy lepsze. Nic już w zasadzie się nie sypie, ale jeśli już coś podskakuje to problem rozwiązuje się po włączeniu trybu zgodności z XP SP2 i ewentualnym zahaczeniem uruchom jako administrator. Jedyna wada to taka, że mało jest jak na razie antyvirusów i firewalli pod Viste, no ale cóż trzeba czekać, a Windowsowy firewalek jak na razie nieźle sobie radzi. Muszę sprawdzić czy ten ma możliwość blokowania na wychodzące (bo ten w XP niestety nie miał)
M1 6 33 112 171 181 184 523 E-2 701