Tramwaje dla Warszawy-plany, przetargi, zamówienia, dyskusje
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Na razie, to może być co najwyżej najlepszy tramwaj podmiejski, akurat na trasę Kolonia - Bohn, bo nawet na podmiejski do Łomianek czy Piaseczna układ siedzeń 2+2, czy drzwi 1+2+2+2+1 jest zbyt ciasny...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Albo do Muzeum Powstania Warszawskiego 
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
do Janek trasa jest miarę zabudowana, dodatkowo linia byłaby dość krótka lub też tramwaj uczestniczyłby w normalnym ruchu na Grójeckiej, tak czy siak układ siedzeń, albo drzwi nieprzydatnyPiotrek pisze:Ale już do Janek?![]()
jeśli już to pasowałoby do tras okołołódzkich
აბგდევზთიკლმნოპჟრსტუფქღყშჩცძწჭხჯჰ
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Tak czy siak przedłużanie "9" czy innej miejskiej do Janek byłoby raczej kiepskim pomysłem. Zwłaszcza, gdyby konieczny okazał się tabor dwukierunkowy (ze względu na brak mijsca na dwa tory i przystanki dwustronne chociażby).
A poza tym, do Janek ma jeździć WKD
A poza tym, do Janek ma jeździć WKD
Jak ktoś o wozie którego jeszcze praktycznie nie ma mówi że jest najlepszy to raczej nic dobrego nie wróży.Piotrek pisze:Nie ma co skreślać tramwaju od razu, nie mniej nie chciałbym aby Wawa miała do czynienia znów z tą firmą.
A co ma się źle sprawować jak najważniejsza część czyli aparatura jest dobrze sprawdzona (patrz N2k). O napędzie nowego tramwaju jeszcze nigdzie nie znalazłem nawet słowa. O podmiejskości tego prototypu napisał już Glonojad. Od siebie dodam tylko, że HCP wyliczyło ilość zabieranych pasażerów na minimalnie niższe niż poznańskie Combino.Piotrek pisze:Choć nasze 2 FPSy chyba nawet nieźle się sprawują.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Przy czym Combino ma mniej durny układ siedzeń. Ciekawe, czy zgodnie z PN Cegielski to liczył, czy może 6,7 pasażera na metr... a może od razu 8?
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Ale z innymi rzeczami z tego co słyszałem bywały problemy, zresztą wózek od któregoś egzemplarza będzie miał zmienioną konstrukcję... zanim go dopracują, będzie 123NaPlesim pisze: A co ma się źle sprawować jak najważniejsza część czyli aparatura jest dobrze sprawdzona (patrz N2k).
Yyyy... A czemu cała dyskusja o 118N jest w wątku "Nowe tramwaje dla Warszawy"? Czyżby coś było wiadome o następnych przetargach?
Jeśli ktokolwiek wypowiada się o komunikacji w Pruszkowie, niech nie zapomina, że na północ od torów (Gąsin, Żbików, Bąki) też mieszkają ludzie.
Śp. 714 Ożarów - os. Staszica = to były piękne dni...
Śp. 714 Ożarów - os. Staszica = to były piękne dni...
Pozwolisz, że ja o tym zdecyduje. Jak na razie nie widzę specjalnego odstępstwa. Chyba, że masz jakieś lepsze pomysłyJaBaal pisze:A czemu cała dyskusja o 118N jest w wątku "Nowe tramwaje dla Warszawy"?
Od dawna wiadomo, że będzie przetarg na tramwaje dla tras tarchomińskich.JaBaal pisze:Czyżby coś było wiadome o następnych przetargach?
15/12/2005-12/7/2019
Ale ześ walnął.JaBaal pisze:A czemu cała dyskusja o 118N jest w wątku "Nowe tramwaje dla Warszawy"? Czyżby coś było wiadome o następnych przetargach?
Szukałem tej informacji wszędzie. Było tylko o pudle, wózkach, rozplanowaniu wnętrza. O napędzie cisza. A i tak jestem ciekawy czyje to będą elementy (bo raczej swoich nie stworzą).TLG pisze:ZTCW tak, będą asynchrony+falownik.