Program moslo.com - do znalezienia w wielu miejscach w sieci.hafilip84 pisze:Macie pomysł jak ją spowolnić?
W związku z problemami technicznymi możliwe są utrudnienia w dostępie do forum w najbliższych dniach.
Kącik porad komputerowych
Moderatorzy: Tyrystor, Szeregowy_Równoległy
-
Jožin z bažin
- Kontakt:
- hafilip84
- Jego Gryząca Albumowość
Mam zaprojektować niewielką bazę danych w MS Accesie 2003... I pytanie czy tak się da:
W jednym z pól formularza użytkownik będzie mógł wskazać ścieżkę do pliku graficznego... Po zamknięciu formularza obrazek będzie ściągany na serwer na którym się znajduje baza albo, jeszcze lepiej, wciągany do pliku bazy... Nie będzie żadnego kryterium wyszukiwania według zawartości tego pola, czy nawet istnienia zawartości, a będzie jedynie możliwość wyświetlenia go jako raportu po znalezieniu rekordu wg innych danych.
W jednym z pól formularza użytkownik będzie mógł wskazać ścieżkę do pliku graficznego... Po zamknięciu formularza obrazek będzie ściągany na serwer na którym się znajduje baza albo, jeszcze lepiej, wciągany do pliku bazy... Nie będzie żadnego kryterium wyszukiwania według zawartości tego pola, czy nawet istnienia zawartości, a będzie jedynie możliwość wyświetlenia go jako raportu po znalezieniu rekordu wg innych danych.
- fik
- Naczelne Chamidło
JacekM pisze:A propos ^ , co byście polecili - darmowego i funkcjonalnego do tworzenia prostych baz danych?
Do jakich celów, to jest co chcesz w tym php pisać i jakie db tworzyć? Czy to ma być połączone ze sobą, czy też osobno jedno i drugie?JacekM pisze:Dobry podręcznik (np. w pdf) do nauki PHP?
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
- Bastian
- Sułtan Maroka
Do bazy danych to jest Access, a nie Excel...JacekM pisze:excel
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Może mnie ktoś uświadomi, co to oznacza:
Przez takie coś wczoraj wieczorem wogóle mi net nie chciał działać. O dziwo, poprzez Firefoxa jakoś tam było...
Kod: Zaznacz cały
Błąd HTTP 408 / 409 - Nie zaakceptowany / Konflikt zasobów
Internet Explorer S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
- Bastian
- Sułtan Maroka
A ten odtwarzacz miał przy sobie jakieś oprogramowanie? Bo niekiedy trzeba coś zainstalować, by móc korzystać...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Masz coś schrzanione z Windowsowskimi sterownikami USB. Każdy XPek widzi urządzenie USB jeśli jest ono przeznaczone jako pamięć przenośna. W innym wypadku jeśli np. producent danego odtwarzacza mp3 zastrzega sobie wykorzystywania swojego sprzętu jako pamięci przenośnej, wprowadza pewne blokady i wtedy korzystać z niego można tylko i wyłącznie za pośrednictwem oprogramowania producenta.Janeczek pisze:Czym może być spowodowany fakt, że żaden komputer nie odnajduje mojej empetrójki - tzn. że gdy wkładam ją do gniazda albo nic się nie pokazuje, albo wyskakuje okienko o nieznanym urządzeniu USB
. Czy już mam zacząć licytowanie następnej
![]()
Nic innego do głowy mi nie przychodzi jak otworzyć menadżer urządzeń i do każdego sprzętu USB użyć opcji przywróć sterownik.
Spróbuj się też zalogować jako admin i sprawdzić czy konto użytkownika ma odpowiednie prawa do korzystania z urządzeń przenośnych. Oczywiście pozostaje jeszcze spojrzeć do zasad zabezpieczeń lokalnych. Kombinować trzeba
M1 6 33 112 171 181 184 523 E-2 701