No chyba ma być zjazd z Wisłostrady?Kra pisze:Może masz rację ale musi pozostać sposób wjazdu dla służb, nie bardzo mam pomysł jak to rozwiązać.Dennis pisze:Obawiam się, że przy naszym poziomie korupcji i kumoterstwa, grono wybranych rosłoby w tempie geometrycznym i po roku mielibyśmy to samo, co i teraz. Ja tam bym zamknął na stałe, zabetonowanym szlabanem
Dojazd do UKSW
Moderator: Wiliam
- MeWa
- Cukiereczek
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
Normalny dojazd na Uczelnię nie powinien być w "za i przeciw". Tego rodzaju problem w innych krajach już dawno byłby rozwiązany, ale nie tu.Kra pisze:(...)Reasumując - oczywiście problem dotarcia do UKSW jest. Niemniej, powiem tak, skoro ktoś wybiera tę uczelnię to powinien brać pod uwagę wszystkie za i przeciw studiowaniu tam.
Często mam wrażenie, że mniejszość ma rację.Kra pisze: Powyżej wzmiankowany list z LOP do Woj.Konserwatora Przyrody powinien sprawę zamykać jeżeli mienimy się, iż żyjemy w tzw. państwie prawa a nie państwie gdzie większość ma rację (taka większość może czasem podjąć "dziwne" wybory).
[ Dodano: 2007-05-14, 20:24 ]
A jutro będzie po staremu.MisiekK pisze:Wystarczyloby dobre wymandatowanie cwaniackiej bandy. Dzis na Modlinskiej byl spokoj, bo niebiescy bezlitosnie mandatowali az milo.Kra pisze:Uważam, że Dewajtis należy jak najszybciej zamknąć dla ruchu motorowego i to w sposób blokady stacjonarnej, znaki drogowe (przy braku weryfikacji przestrzegania przez policję) nie spełniają swojej roli.
Trzeba ciągle i konsekwetnie (i wszędzie)
[ Dodano: 2007-05-14, 20:26 ]
Gdyby wprowadzono to np. rok temu, to Marcinkiewicz, Szczygło, Giertych, Prymas jako goście specjalni, mieliby iść na piechotę albo autobusem?Dennis pisze:Obawiam się, że przy naszym poziomie korupcji i kumoterstwa, grono wybranych rosłoby w tempie geometrycznym i po roku mielibyśmy to samo, co i teraz. Ja tam bym zamknął na stałe, zabetonowanym szlabanem
Ograniczenie powinno być takie, jak na Nowym Świecie.
R1+R2
R3+R7
R8+R9
R3+R7
R8+R9
Mniejszość, czy większość... Co za różnica, oczywiście nie przyznasz racji, że ten list powinien zamykać dyskusję na temat poprowadzenia komunikacji miejskiej przez ul. Dewajtis?Andrzej pisze:Często mam wrażenie, że mniejszość ma rację.Kra pisze: Powyżej wzmiankowany list z LOP do Woj.Konserwatora Przyrody powinien sprawę zamykać jeżeli mienimy się, iż żyjemy w tzw. państwie prawa a nie państwie gdzie większość ma rację (taka większość może czasem podjąć "dziwne" wybory).
Jestem ciekaw, czy Samorząd Studentów zbierając podpisy na Dewajtis w sprawie uruchomienia linii autobusowej poinformował o tym warunku podpisujących? Na pewno nie.
Z resztą treść apelu znam i nie było w nim nawet wzmianki o tym, a szkoda.
Tak chyba nie powinni postępować studenci uczelni katolickiej ani jej Władze.
Jeszcze niedawno byłem dumny, że studiuję na tej uczelni, chociaż wiele w niej niedoskonałości. Jest to młoda uczelnia, więc trzeba jej wiele wybaczać, ale na pewno nie brak poszanowania dla przyrody, środowiska. Ciekaw jestem, co powiedziałby na to patron naszej uczelni Kardynał Wyszyński?
- Bastian
- Sułtan Maroka
Tak. Choć to marzenie ściętej głowy.Andrzej pisze:Gdyby wprowadzono to np. rok temu, to Marcinkiewicz, Szczygło, Giertych, Prymas jako goście specjalni, mieliby iść na piechotę albo autobusem?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Gdybyś śledził ten temat na bierząco, to byś zauważył, ale zmieszczę odnośnik do listu:Fikander pisze:Oczywiście nie przyznam, bo nie widzę żadnego źródła tej informacji.Robson pisze:Co za różnica, oczywiście nie przyznasz racji, że ten list powinien zamykać dyskusję na temat poprowadzenia komunikacji miejskiej przez ul. Dewajtis?
List z LOP do WKP
Chociaż o przyznanie racji (bądź nie) akurat prosiłem Andrzeja, ale nieważne.
Podejrzewam jednak, że Ty z założenia nie przyznasz racji.
Mam, w szczególności dla Ciebie, propozycję. Nie wiem, czy lubisz czytać, czy nie, ale przeczytaj sobie książkę o Lesie Bielańskim:
"Las Bielański w Warszawie. Rezerwat przyrody" pod redakcją Tadeusza Bauma i Przemysława Trojana. Państwowe Wydawnictwo Naukowe, Warszawa 1982.
Żeby ułatwić poszukiwania, książka znajduje się w księgozbiorze:
1. Biblioteki Narodowej,
2. Bibliotece Uniwersytetu Warszawskiego,
3. Centralnej Biblioteki Rolniczej w Warszawie,
4. Instytututu Filozofii i Socjologii PAN/Wydz. Filozofii i Socjologii UW
Można także poszukać w Bibliotekach Publicznych.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Jak to nie jest bicie piany, to nie wiem, co nim jest... Mamy tu forum dyskusyjne, a nie sąd cywilny 
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
- fik
- Naczelne Chamidło
Co nie znaczy, że każde stwierdzenie organizacji ekologicznej należy z góry przyjmować za prawdziwe.Bastian pisze:Mamy tu forum dyskusyjne, a nie sąd cywilny
W dodatku nawet prawdziwość tego stwierdzenia nie musi zamykać dyskusji nad jego mocą prawną i słusznością.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
- Bastian
- Sułtan Maroka
Co nie zmienia faktu, że dyskutujemy tu nad sensem lub jego brakiem różnych rozwiązań, a nie wydajemy decyzje administracyjne. Zaraz gotowyś rozpocząć wzywanie świadków... 
Kogo bym nie wymienił, to Ty i tak będziesz mądrzejszy, ale nie raczysz zapoznać się z literaturą dotyczącą Lasu Bielańskiego, bo masz to gdzieś. Masz ten las gdzieś. Założyłeś sobie, że najlepszym rozwiązaniem będzie puszczenie linii autobusowej przez środek rezerwatu i tkwisz w tym założeniu. Nie obchodzi Cię ani opinia mieszkańców, ani ekologów. Nie obchodzi Cię także opinia WKP. Może się mylę, ale wydaje mi się, że dla Ciebie z założenia ekolog = osoba blokująca wszelkie inwestycje w celu wymuszenia zapłaty w zamian za rezygnację blokad.Fikander pisze:A jeżeli LOP w liście do klubu piłkarskiego Chelsea F.C. napisze, że piętnaście lat temu Roman Abramowicz obiecał wpłacenie na ich konto siedemnastu milionów funtów, to automatycznie oznacza to prawdziwość tych informacji?
Założyłeś sobie również, że LOP w liście do WKP kłamie. Na jakiej podstawie? Kim Ty człowieku jesteś, że wszystkim naokoło zarzucasz kłamstwo? Może udaj się do LOP i porozmawiaj z tymi ludźmi. Powiedz im prosto w oczy, że kłamią.
Mam dla Ciebie jeszcze jedną propozycję.
Skoro żadne organizacje ekologiczne nie przekonują Cię, to wybierz się na wykład z dyskusją "Berlin - miasto, w którym zieleń jest przyjazna przyrodzie".
Wykład poprowadzi wielokrotnie wymieniany przeze mnie prof. dr hab. Maciej Lubiak (Muzeum i Instytut Zoologii PAN). Wykład odbędzie się o 19:00 w Herbaciarni Herba Thea przy ul. Bruna 20. Po wykładzie zapewne będziesz się mógł spytać profesora, co o tym wszystkim sądzi...
Ten wykład, to część "Warszawskich Ekospotkań". Oto program:
18.00 "GMO? Na razie dziękujemy!"
wykład z dyskusją poprowadzi prof. dr hab. Jan Narkiewicz-Jodko (Instytut Warzywnictwa w Skierniewicach)
19.00 "Berlin - miasto, w którym zieleń jest przyjazna przyrodzie"
wykład z dyskusją poprowadzi prof. dr hab. Maciej Luniak (Muzeum i Instytut Zoologii PAN)
20.00 Pola elektromagnetyczne - oddziaływanie na człowieka i środowisko. Mity i fakty"
wykład z dyskusją poprowadzi Grzegorz Przeniosło (Nexel Polska Sp. z o.o.)
Wykładom będą towarzyszyć prezentacje multimedialne.
Wstęp wolny, konsumpcja nieobowiązkowa.
Przypominam: Herbaciarnia Herba Thea przy ul. Bruna 20, wtorek 15 maja od godziny 18:00
Pozdrawiam Cię serdecznie
- fik
- Naczelne Chamidło
Udowodnij, albo przeproś, bo mam dość twojego histerycznego tonu i nadinterpretacji. NIGDZIE nie podałem w wątpliwość prawdziwości stwierdzenia z tego listu - ale też sam ten list nie jest w stanie PRZEKONAĆ mnie o tejże, zatem zajmuję stanowisko NEUTRALNE, nie będąc przekonanym ani o PRAWDZIWOŚCI ani o NIEPRAWDZIWOŚCI tej tezy i stwierdzam, że bez konkretniejszych źródeł nie poczuję się przekonany.Robson pisze:Kim Ty człowieku jesteś, że wszystkim naokoło zarzucasz kłamstwo?
Wyjątkowo głęboko się mylisz. Mógłbym tu napisać w Twoim tonie, że sobie założyłeś, że jesteś uprzedzony w stosunku do mojej osoby, że to, że tamto, ale nie chce mi się. Zakładam, że albo uwierzysz mi na słowo, albo żadne moje przekonywanie Cię, że nie jestem wielbłądem nie odniesie skutku.Robson pisze:Może się mylę, ale wydaje mi się, że dla Ciebie z założenia ekolog = osoba blokująca wszelkie inwestycje w celu wymuszenia zapłaty w zamian za rezygnację blokad.
Natomiast nadal nie rozumiem Twojej polityki, polegającej na przekonaniu nas, że Las Bielański jest [wstawić odpowiednią ilość przysłówków] cenny, podczas gdy decydująca powinna być analiza ZMIAN, jakie może przynieść każdy możliwy tok postępowania (a widzę ich co najmniej kilka).
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
- Bastian
- Sułtan Maroka
Za takie teksty będę banowałFikander pisze:Udowodnij, albo przeproś
Więc poprosimy o ich przedstawienie. Cała reszta postu nie była do niczego potrzebna.Fikander pisze:decydująca powinna być analiza ZMIAN, jakie może przynieść każdy możliwy tok postępowania (a widzę ich co najmniej kilka).