Remonty przystankĂłw
Moderator: Wiliam
-
Krzysiek_S
Nie pamiętam gdzie był temat o budowie zatok na Lucerny, więc piszę tu.
Właśnie zaczeło się stawianie przystanków tymczasowych w kierunku Międzylesia przed dotychczasowymi przystankami, a w kierunku Centrum za obecnymi przystankami.
Zakład modernizacji i naprawy dróg[ czy jakoś podobnie] zajął kawałek placu i chodnik na przeciwko przystanku PKP Anin dla 119, są nawet kibelki.Więc wkrótce będą zatoki na Lucerny, tak myśle?
Właśnie zaczeło się stawianie przystanków tymczasowych w kierunku Międzylesia przed dotychczasowymi przystankami, a w kierunku Centrum za obecnymi przystankami.
Zakład modernizacji i naprawy dróg[ czy jakoś podobnie] zajął kawałek placu i chodnik na przeciwko przystanku PKP Anin dla 119, są nawet kibelki.Więc wkrótce będą zatoki na Lucerny, tak myśle?
-
Krzysiek_S
-
Krzysiek_S
Dzisiaj zrobiłem sobie spacerek po ulicy Lucerny w tą i z powrotem.
Widzę że pracę przy budowie zatok potrwają jeszcze z dwa tygodnie.? Ale to co mnie zaciekawiło to długość zatok, dosyć duża jak na jedno solówkowę 119. Ile zmieści się tam autobusów za jednym razem.? Ja tak oceniam na dwa przeguby lub trzy solówki. Nie myle się.? No i gabloty na słupkach przystankowych tymczasowych są takie same jak na Trakcie Lubelskim, czyli na 5 linii.
Widzę że pracę przy budowie zatok potrwają jeszcze z dwa tygodnie.? Ale to co mnie zaciekawiło to długość zatok, dosyć duża jak na jedno solówkowę 119. Ile zmieści się tam autobusów za jednym razem.? Ja tak oceniam na dwa przeguby lub trzy solówki. Nie myle się.? No i gabloty na słupkach przystankowych tymczasowych są takie same jak na Trakcie Lubelskim, czyli na 5 linii.
-
Krzysiek_S
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
http://www.abc.com.pl/serwis/du/1999/0430.htm - tu masz treść, zapuść szukanie na artykuł 119.
-
Krzysiek_S
Dzięki, już wszystko jasne.inż. Glonojad pisze:http://www.abc.com.pl/serwis/du/1999/0430.htm - tu masz treść, zapuść szukanie na artykuł 119.
Ten komunikat mnie powalił.
 ](*,)](./images/smilies/eusa_wall.gif)
Przecież on jeszcze roku nie mają.ZTM pisze:
25.09.2007
Remont przystanków na ul. Marszałkowskiej
Od dnia 26.09.br. (środa) od ok. godz. 4:00 do odwołania (na ok. 3 tygodnie) zawieszeniu ulega funkcjonowanie przystanku LITEWSKA 02 obowiązującego dla linii: 117, 119, 131, N31, N37 i N81. W jego zastępstwie zostaje uruchomiony tymczasowy przystanek zastępczy LITEWSKA 52 zlokalizowany ok. 80 metrów przed obecną lokalizacją (w zatoce parkingowej).
Od dnia 27.09.br. (czwartek) od ok. godz. 4:00 do odwołania (na ok. 3 dni) zawieszeniu ulega funkcjonowanie przystanku PL. ZBAWICIELA 02 obowiązującego dla linii: 117, 119, 131, N31, N37 i N81. W jego zastępstwie zostaje uruchomiony tymczasowy przystanek zastępczy PL. ZBAWICIELA 52 zlokalizowany ok. 50 metrów przed obecną lokalizacją (w zatoce parkingowej).
Utrudnienia związane są z naprawą nawierzchni zatok przystankowych.