Bilety, kontrole, taryfa
Moderator: JacekM
- Petroniusz
Korki to raz, ale poza tym największa ich wada to niedostępność (w kiosku raczej się ich nie spotka), przyzwyczajenie do jednorazówek (dlatego każdy chce mieć linię do kościoła, na bazarek, do szkoły, do centrum i tak dalej).
Chociaż ostatnio to miałem problem, żeby kupić nawet 24-godzinny u siebie.
tylko ze przez nie sie nie przesiądziesz bo juz ci nie starczy czasuBusmann pisze:Korki się nie liczą w czasówkach.
[ Dodano: 2007-08-22, 13:50 ]
no musialyby byc dostepne bo to byłby podstawowy bilet wowczasPetroniusz pisze:Korki to raz, ale poza tym największa ich wada to niedostępność
PURA VIDA!
- Petroniusz
A co się dziwisz, jak kioskarz zarabia 1 grosz na bilecie, to nie będzie zamrażał kapitału w mało popularne bilety.Petroniusz pisze:Korki to raz, ale poza tym największa ich wada to niedostępność (w kiosku raczej się ich nie spotka), przyzwyczajenie do jednorazówek (dlatego każdy chce mieć linię do kościoła, na bazarek, do szkoły, do centrum i tak dalej).
I cały czas zachęca. Ale bilety jednorazowe wg tego mają zdrożec o 25% a miesieczne tylko o 6%.MeWa pisze:Za mała miesięcznych? Komunikacja powinna zachęcać stałych pasażerów do kupowania biletód długookresowych...
A swoje zdanie na temat cen biletow miesiecznych juz pisałem
PURA VIDA!
Jeżeli mamy równać do średniej krajowej, to miesięczny powinien kosztować jakieś 80-90 zł...
[ Dodano: 2007-08-22, 18:20 ]
ja bym jeszcze dorzucił 15-minutowe (wg czasu rozkładowego, jeżeli nie robimy przesiadki)
[ Dodano: 2007-08-22, 18:22 ]
zaraz, co to jest bilet 10-przystankowy? Delikwent będzie wpisywał na jakim przystanku wsiadł?!
[ Dodano: 2007-08-22, 18:20 ]
ja bym jeszcze dorzucił 15-minutowe (wg czasu rozkładowego, jeżeli nie robimy przesiadki)
[ Dodano: 2007-08-22, 18:22 ]
zaraz, co to jest bilet 10-przystankowy? Delikwent będzie wpisywał na jakim przystanku wsiadł?!
- MeWa
- Cukiereczek
Wszystko zależy, czy obecny system kasowników pozwala na zakodowanie takiej informacji...jasiu pisze: zaraz, co to jest bilet 10-przystankowy? Delikwent będzie wpisywał na jakim przystanku wsiadł?!
Czasowe wg realnego czasu mi się nie widzą ze względu na słabe możliwości kontroli - kontrolerzy musieliby mieć obcykane jaka brygada o której godzinie z jakiego przystanku odjechała, a i pasażerowie mieliby dużo problemów - skąd wiedzieliby czyh ten autobus jest opóźniony, czy też może jest to już następny kurs, albo przy warszawskich różnych czasach przejazdów - kiedy jaki obowiązuje?
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
- MeWa
- Cukiereczek
Im dłuższy okresowo bilet tym mniejsza procentowo podwyżka powinna być. A porządny PR w przypadku podwyżek trudno jest zrobić - bo to takie dawanie obietnic bez pokrycia... Podniesiemy bilety, ale w zamian zrobimy to i to i to, pasażer otrzyma to i to i to.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"