Ciepły guzik

Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam

Awatar użytkownika
Jamnik

Post autor: Jamnik » 04 lis 2007, 20:47

ZTM pisze:ZTM wprowadza zasadę, że podczas postoju na pętli, prowadzący pojazd zostawia otwarte tylko jedne, dowolnie wybrane drzwi. Przewoźnicy, którzy nie będą stosowali się do naszych wytycznych odnośnie otwierania drzwi przez pasażerów i postojów na pętlach z otwartymi tylko jednymi drzwiami, poniosą konsekwencje finansowe.
O ja... ](*,) Co za idiotyzm. Ciekawe w jaki sposób ma wejść do ikarusa osoba z wózkiem, jeżeli kierowca otworzy tylko pierwsze drzwi.

Piwor

Post autor: Piwor » 04 lis 2007, 20:48

Kierowca nie otworzy pierwszych drzwi. :) Wiesz, co roku jest akcja "guzik" i jakoś to się toczy...
"Maszeruj albo giń!"

Awatar użytkownika
Jamnik

Post autor: Jamnik » 04 lis 2007, 20:50

Piwor pisze:Kierowca nie otworzy pierwszych drzwi. :)
Dlaczego nie? A jeżeli ma osobną kabinę, to wózka już za Chiny nie wstawisz.
Piwor pisze:Wiesz, co roku jest akcja "guzik" i jakoś to się toczy...
Ale takiego idiotycznego zarządzenia chyba wcześniej nie było... :>

Awatar użytkownika
Solaris

Post autor: Solaris » 04 lis 2007, 20:56

Już czuję przez skórę, te awantury o otwieranie drzwi guzikiem. Do tej pory naciskali je bez potrzeby, a teraz nagle przestaną umieć obsługiwać ten system. Dziwne to może, ale niestety prawdziwe. I co roku tak jest.

Awatar użytkownika
ziomal

Post autor: ziomal » 04 lis 2007, 21:11

Solaris pisze:Już czuję przez skórę, te awantury o otwieranie drzwi guzikiem. Do tej pory naciskali je bez potrzeby, a teraz nagle przestaną umieć obsługiwać ten system. Dziwne to może, ale niestety prawdziwe. I co roku tak jest.
Dokładnie się zgodzę, bo często obserwuje w lato taką chęć wciśnienięcia, a zimą zapomnienie o tejże czynności, szczególnie u starszych ludzi... :-$
Ale z moich obserwacji w ostatnich dniach wynika, że jednak się sprawdza i dobrze funkcjonuje. ;-) Jakoś nie zauważyłem jakichś problemów szczególnych... :-k
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney

Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie ;-) To tylko efekt uboczny.

Zły chłopiec i troll pozdrawia

Awatar użytkownika
Solaris

Post autor: Solaris » 04 lis 2007, 21:19

ziomal pisze:... szczególnie u starszych ludzi... :-$
Z tym się nie zgodzę. Z moich obserwacji w październiku (testowałem sprawność systemu ciepły guzik w swoim autobusie), że przeważali w tym młodzi ludzie, którym wydaje się, że wszystko im się należy od świata i nie muszą używać mózgów. Niestety przykre to, ale prawdziwe. Wydawać by się mogło, że młodzi ludzie są bardziej zaznajomieni z techniką i nie powinni mieć żadnych problemów z dostosowaniem się do nowinek technicznych (a przecież ciepły guzik nie jest nowinką).

Tm

Post autor: Tm » 04 lis 2007, 21:41

O ja... ](*,) Co za idiotyzm. Ciekawe w jaki sposób ma wejść do ikarusa osoba z wózkiem, jeżeli kierowca otworzy tylko pierwsze drzwi.
a po co miałby sobie kuku robić? jak otworzy pierwsze drzwi to kabina mu się wyziębi niezależnie od jej typu, już bardziej bym narzekał, że w gniotach będą otwierać tylne drzwi z naprawdę wysoką podłogą
აბგდევზთიკლმნოპჟრსტუფქღყშჩცძწჭხჯჰ
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى

Awatar użytkownika
Plesim

Post autor: Plesim » 04 lis 2007, 21:42

Solaris pisze:...przeważali w tym młodzi ludzie, którym wydaje się, że wszystko im się należy od świata i nie muszą używać mózgów.
Ty jako kierowca ja jako pasażer a wnioski te same. Przy wprowadzanie ciepłego guzika wydawało mi się , że z młodymi nie będzie problemu. Za to starsi będą narzekać i mieć problemy z wejściem i opuszczeniem środka transportu. Niestety (poza nielicznymi wyjątkami ;-) ) jest dokładnie jak piszesz.

Awatar użytkownika
Jamnik

Post autor: Jamnik » 04 lis 2007, 21:44

Tm pisze:
a po co miałby sobie kuku robić? jak otworzy pierwsze drzwi to kabina mu się wyziębi niezależnie od jej typu, już bardziej bym narzekał, że w gniotach będą otwierać tylne drzwi z naprawdę wysoką podłogą
W przypadku tzw. "dużych kabin", otwarcie pierwszych drzwi raczej nie powoduje żadnej różnicy temperaturowej w kabinie kierowcy.
Poza tym zarządzenie jest o tyle debilne, że jeżeli kierowca nie wyrazi dobrej woli, to osoba z wózkiem po prostu nie wsiądzie.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 04 lis 2007, 21:52

Solaris pisze:Już czuję przez skórę, te awantury o otwieranie drzwi guzikiem. Do tej pory naciskali je bez potrzeby, a teraz nagle przestaną umieć obsługiwać ten system. Dziwne to może, ale niestety prawdziwe. I co roku tak jest.
Ja tam się boję zdezelowanych autobusów z niedziałającymi przyciskami i kierowcami wciskającymi kit w rodzaju "nic nie nacisnąłeś" :p
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
Jamnik

Post autor: Jamnik » 04 lis 2007, 21:57

A ja się boję ikarusów z zamontowanymi przyciskami do awaryjnego otwierania drzwi od zewnątrz. :/

dzidek

Post autor: dzidek » 04 lis 2007, 22:06

Widać , że masz na codzień doczynienia z pasażerami i wiesz co piszesz =D>

Awatar użytkownika
Jamnik

Post autor: Jamnik » 04 lis 2007, 22:07

dzidek pisze:
Widać , że masz na codzień doczynienia z pasażerami i wiesz co piszesz =D>
Ja nie widzę tu żadnego problemu. Jak ktoś nie raczy nacisnąć przycisku, to nie wsiądzie albo nie wysiądzie i to już jego problem. ;)

Awatar użytkownika
Solaris U10

Post autor: Solaris U10 » 04 lis 2007, 22:08

Jamnik pisze:Jak ktoś nie raczy nacisnąć przycisku, to nie wsiądzie albo nie wysiądzie
Nie wysiądzie i zapewne zrobi awanturę ...

A jeśli chodzi o moje poglądy, to zawsze byłem i nadal jestem za całorocznym guzikiem.

Awatar użytkownika
Jamnik

Post autor: Jamnik » 04 lis 2007, 22:12

Solaris U10 pisze:
Jamnik pisze:Jak ktoś nie raczy nacisnąć przycisku, to nie wsiądzie albo nie wysiądzie
Nie wysiądzie i zapewne zrobi awanturę ...
To również tylko i wyłącznie jego problem. ;)

ODPOWIEDZ