O ja...ZTM pisze:ZTM wprowadza zasadę, że podczas postoju na pętli, prowadzący pojazd zostawia otwarte tylko jedne, dowolnie wybrane drzwi. Przewoźnicy, którzy nie będą stosowali się do naszych wytycznych odnośnie otwierania drzwi przez pasażerów i postojów na pętlach z otwartymi tylko jednymi drzwiami, poniosą konsekwencje finansowe.
Ciepły guzik
Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam
Dokładnie się zgodzę, bo często obserwuje w lato taką chęć wciśnienięcia, a zimą zapomnienie o tejże czynności, szczególnie u starszych ludzi...Solaris pisze:Już czuję przez skórę, te awantury o otwieranie drzwi guzikiem. Do tej pory naciskali je bez potrzeby, a teraz nagle przestaną umieć obsługiwać ten system. Dziwne to może, ale niestety prawdziwe. I co roku tak jest.
Ale z moich obserwacji w ostatnich dniach wynika, że jednak się sprawdza i dobrze funkcjonuje.
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
To tylko efekt uboczny.
Zły chłopiec i troll pozdrawia
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
Zły chłopiec i troll pozdrawia
- Solaris
Z tym się nie zgodzę. Z moich obserwacji w październiku (testowałem sprawność systemu ciepły guzik w swoim autobusie), że przeważali w tym młodzi ludzie, którym wydaje się, że wszystko im się należy od świata i nie muszą używać mózgów. Niestety przykre to, ale prawdziwe. Wydawać by się mogło, że młodzi ludzie są bardziej zaznajomieni z techniką i nie powinni mieć żadnych problemów z dostosowaniem się do nowinek technicznych (a przecież ciepły guzik nie jest nowinką).ziomal pisze:... szczególnie u starszych ludzi...![]()
a po co miałby sobie kuku robić? jak otworzy pierwsze drzwi to kabina mu się wyziębi niezależnie od jej typu, już bardziej bym narzekał, że w gniotach będą otwierać tylne drzwi z naprawdę wysoką podłogąO ja...Co za idiotyzm. Ciekawe w jaki sposób ma wejść do ikarusa osoba z wózkiem, jeżeli kierowca otworzy tylko pierwsze drzwi.
აბგდევზთიკლმნოპჟრსტუფქღყშჩცძწჭხჯჰ
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى
Ty jako kierowca ja jako pasażer a wnioski te same. Przy wprowadzanie ciepłego guzika wydawało mi się , że z młodymi nie będzie problemu. Za to starsi będą narzekać i mieć problemy z wejściem i opuszczeniem środka transportu. Niestety (poza nielicznymi wyjątkamiSolaris pisze:...przeważali w tym młodzi ludzie, którym wydaje się, że wszystko im się należy od świata i nie muszą używać mózgów.
W przypadku tzw. "dużych kabin", otwarcie pierwszych drzwi raczej nie powoduje żadnej różnicy temperaturowej w kabinie kierowcy.Tm pisze:a po co miałby sobie kuku robić? jak otworzy pierwsze drzwi to kabina mu się wyziębi niezależnie od jej typu, już bardziej bym narzekał, że w gniotach będą otwierać tylne drzwi z naprawdę wysoką podłogąO ja...Co za idiotyzm. Ciekawe w jaki sposób ma wejść do ikarusa osoba z wózkiem, jeżeli kierowca otworzy tylko pierwsze drzwi.
Poza tym zarządzenie jest o tyle debilne, że jeżeli kierowca nie wyrazi dobrej woli, to osoba z wózkiem po prostu nie wsiądzie.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Ja tam się boję zdezelowanych autobusów z niedziałającymi przyciskami i kierowcami wciskającymi kit w rodzaju "nic nie nacisnąłeś"Solaris pisze:Już czuję przez skórę, te awantury o otwieranie drzwi guzikiem. Do tej pory naciskali je bez potrzeby, a teraz nagle przestaną umieć obsługiwać ten system. Dziwne to może, ale niestety prawdziwe. I co roku tak jest.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Ja nie widzę tu żadnego problemu. Jak ktoś nie raczy nacisnąć przycisku, to nie wsiądzie albo nie wysiądzie i to już jego problem.dzidek pisze:Widać , że masz na codzień doczynienia z pasażerami i wiesz co piszeszSolaris pisze:Już czuję przez skórę, te awantury o otwieranie drzwi guzikiem. Do tej pory naciskali je bez potrzeby, a teraz nagle przestaną umieć obsługiwać ten system. Dziwne to może, ale niestety prawdziwe. I co roku tak jest.
- Solaris U10