Prawie w Powsinieinż. Glonojad pisze:Jakim Powsinie, gdzie Pałacowa, gdzie Powsin?
Komunikacja miejska w Wilanowie i Powsinie
Moderator: Wiliam
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Prawie i tak dalej
Równie dobrze, to prawie na Ursynowie - nawet zajezdnia dla tramwajów na terenie STP Kabaty była kiedyś rozpatrywana
Równie dobrze, to prawie na Ursynowie - nawet zajezdnia dla tramwajów na terenie STP Kabaty była kiedyś rozpatrywana
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Wpadłem na pomysł, może nie jakiś genialny, ale dość prosty pod względem trasy. Nieco ułatwiło by to życie mieszkańcom Zawad, Siekierek i Al. Wilanowskiej. Otóż:
164 Kępa Okrzewska-...-Wilanów- Al. Wilanowska- Metro Wilanowska
Potrzebna byłaby + 1 brygada w DP, aby częstotliwość była ,,jakoś'' sensowna. Od razu mogłaby być ona za kilka miesięcy ew. ,,solinowa'' i w ten sposób linia mogłaby wykonywać podjazdy do Kępy Latoszkowej lub wydłużyć by można linię do ulicy, którą jedzie 725 ( było to w planach ZTM )
163 Wilanów-...-Sadyba- Powsińska-Św. Bonifacego-Sikorskiego-Al. Wilanowska-Metro Wilanowska Również +1 brygada.
Z pewnością liczę się z głosami krytyki pewnej, ale jest to ogólny, a nie szczegółowy projekt, nie wnoszący dużo, jednak dość znaczący.
164 Kępa Okrzewska-...-Wilanów- Al. Wilanowska- Metro Wilanowska
Potrzebna byłaby + 1 brygada w DP, aby częstotliwość była ,,jakoś'' sensowna. Od razu mogłaby być ona za kilka miesięcy ew. ,,solinowa'' i w ten sposób linia mogłaby wykonywać podjazdy do Kępy Latoszkowej lub wydłużyć by można linię do ulicy, którą jedzie 725 ( było to w planach ZTM )
163 Wilanów-...-Sadyba- Powsińska-Św. Bonifacego-Sikorskiego-Al. Wilanowska-Metro Wilanowska Również +1 brygada.
Z pewnością liczę się z głosami krytyki pewnej, ale jest to ogólny, a nie szczegółowy projekt, nie wnoszący dużo, jednak dość znaczący.
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
To tylko efekt uboczny.
Zły chłopiec i troll pozdrawia
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
Hehe. Rzadki to przypadek, by ciągnięcie kołderki w swoją stronę miało znamiona sensownej propozycji. Jest tylko jedno ale. Czy Zawady itp. nie mają jakiegoś wrażliwego socjala wzdłuż Wiertniczej?
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Eh, to zupełnie inna historia, a ZTM najwidoczniej za to się nie zabiera...Wolfchen pisze:Ja bym zamiast kierowania tych linii do <M> Wilanowska pomyślał nad poprawą dojazdu z Wilanowa do Centrum...
Głównym problemem są korki- gdyby nie one, można by ostatecznie uruchomić linię z Wilanowa na M. Wilanowska. O tym była już dyskusja. Jednak w ten sposób zyskaliby mieszkańcy Zawad i czasowo mieszkańcy Al. Wilanowskiej częściowo- zawsze coś...
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
To tylko efekt uboczny.
Paweł Ney
A sens to ma? Ze Stegien mają być 4 busy na Wilanowską, a Rabarbarowa ma mieć nadal bagno?TGM pisze:Raczej obie powinny Powsińską i Bonifacego do Wilanowskiej.
[ Dodano: 2007-11-19, 19:05 ]
Możesz bardziej po polsku?pawcio pisze:Hehe. Rzadki to przypadek, by ciągnięcie kołderki w swoją stronę miało znamiona sensownej propozycji. Jest tylko jedno ale. Czy Zawady itp. nie mają jakiegoś wrażliwego socjala wzdłuż Wiertniczej?
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
To tylko efekt uboczny.
Paweł Ney
ziomal pisze:A sens to ma? Ze Stegien mają być 4 busy na Wilanowską, a Rabarbarowa ma mieć nadal bagno?TGM pisze:Raczej obie powinny Powsińską i Bonifacego do Wilanowskiej.![]()
700, 710, 724, 139, 725... Co tu pomoże samo jeszcze 164 które i tak nie będzie z resztą skoordynowane?
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
1. Lepsze to niż nic...TGM pisze:Przyklei się takie 164 do którejś z innych i nic to nie zmieni.
2. Wszystkie te busy jeżdżą naraz, w takcie 3naraz-15 min.-2 naraz-20 min.-3 naraz itp.
3. W DP korki, w DŚ jeżdżą naraz, a potem duże odstępy i często przyjeżdżają wcześniej
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
To tylko efekt uboczny.
Paweł Ney