Pl. Wilsona
Moderator: Wiliam
- MeWa
- Cukiereczek
akurat jedno nie ma z drugim wiele wspólnego. Metro buduje tam, gdzie radni i władze Warszawy sobie zażyczą, zresztą zakładano wybudowane pasażu od stacji pod place, no ale widać, że nawet z placem nic nie zrobiono, choć była dobra ku temu okazja...inż. Glonojad pisze:Takie są skutki durnej lokalizacji stacji metra... no cóż, trzeba było oszczędzić na czymś, by walnąć "wysmakowany" wystrój
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Owszem, ma. Lokalizację Pl. Bankowego uzasadniano OIDP "100 milionami złotych taniej". Jakoś wystroju upraszczać nikt się nie decydował, żeby te parę(dziesiąt) milionów oszczędzić.MeWa pisze:akurat jedno nie ma z drugim wiele wspólnego..inż. Glonojad pisze:Takie są skutki durnej lokalizacji stacji metra... no cóż, trzeba było oszczędzić na czymś, by walnąć "wysmakowany" wystrój
Ergo: przy ograniczonych nakładach, z czegoś trzeba było zrezygnować, zrezygnowano z droższej lokalizacji.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- MeWa
- Cukiereczek
Nie tylko na lokalizacji, nie wybudowano planowanego układu przejść na Ratuszu. Mi się zresztą wydaje, że w tym przypadku zwyciężyła obawa o rozkopanie "głównego placu miasta". Ale z drogim wystrojem Ratusza to bym nie przesadzał.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Fakt, Wilson rzeczywiście był bardziej jako perełka reklamowany. Niemniej argument o grubych milionach oszczędzonych ze względu na warunki geologiczne w środowiskach fachowych się przewijał.
Natomiast strach przed rozkopaniem to też jest pewna oszczędność - na kosztach społecznych. Kosztem wygenerowania innych kosztów społecznych przy okazji.
Natomiast strach przed rozkopaniem to też jest pewna oszczędność - na kosztach społecznych. Kosztem wygenerowania innych kosztów społecznych przy okazji.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Może odniosłem mylne wrażenie, bo autobus, w którym jechałem od strony Mickiewicza prosto w Słowackiego, musiał się gwałtownie zatrzymać, bo pani kierowca jednej z osobówek jadąca akurat od strony kina Wisła po rondzie, za bardzo wyjechała swoim autem - po obtrąbieniu skorzystała w końcu z biegu wstecznego, dzięki czemu mogliśmy dalej pojechać bez przeszkód.
- tarantula01
- Kontakt:
Lub nie zabierać, tylko skierować E-4 jak w uchwale Rady Dzielnicy:Jarek pisze:Wystarczy zabrać linie tarchomińskie i wszystko będzie git.
viewtopic.php?p=261077#261077
30.11 godz. 9.10 - tylko migające i ... taksówkarz blokujący prawy pas na Słowackiego przez placem (nie mieścił się w zatoczce dla taksówek). Dlaczego nikt z tym nie walczy? To się powtarza nagminnie w tym miejscufraktal pisze:Po południu nie lepiej.Kra pisze:Dziś rano (29.11) wszystko było "na żółto" i niezła partyzantka.