Obwodnica ekspresowa Warszawy: S2-S7/S8-S17
Moderator: Wiliam
- Bastian
- Sułtan Maroka
Prawo. Jak gdzieś jest zapisane, że ktoś ma tyle i tyle czasu na zaskarżenie, zapoznanie się itp., to nie możesz mu tego terminu skrócić. A że etapów jest wiele, to i czas się rozciąga. Tak więc jedyną drogą jest zmiana prawa.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- MeWa
- Cukiereczek
No i pytanie, czy nie należałoby tej procedury np. odwoławczej skrócić / uprościć? Jak pokazały niektóre warszawskie inwestycje, wykorzystanie całej procedury odwoławczej przez zdeterminowane firmy trwa. Odwołanie do zamawiającego, dezycja zamawiającego, odwołanie od decyzji zamawiającego do arbitrażu UZP, arbitraż UZP, odwołanie od arbitrażu UZP do sądu powszechnego, posiedzenie sądu powszechnego, wyrok sądu powszechnego, otrzymanie decyzji sądu powszechnego... Na pewno też można byłoby przyspieszyć np. działanie sądu, który potrzebował 3-4 miesiące na zebranie się...
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Za te pieniądze? Wolne żarty... już obecnie na każdego inżyniera czeka pięć posad, a że cztery z nich są po 1500 zł na rękę, to inna sprawa...Ryoga pisze:Czemu te przetargi TYLE trwają? TO jakiś obłęd. Naprawdę nie da sie zatrudnić więcej osób?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- tarantula01
- Kontakt:
Prawdopodobnie trzeba by zmienić terminy zapisane w kodeksie postępowania administracyjnego.Bastian pisze:Prawo. Jak gdzieś jest zapisane, że ktoś ma tyle i tyle czasu na zaskarżenie, zapoznanie się itp., to nie możesz mu tego terminu skrócić. A że etapów jest wiele, to i czas się rozciąga. Tak więc jedyną drogą jest zmiana prawa.
Może strajk drogowy?
bo to w tej chwili zakrawa o śmieszność. U nas sie wszystko przesuwa i przesuwa i przesuwa, przez 3 lata nic nie drgnęło w tej sprawie, nie zbudowano nawet 1m obwodnicy (nie licząc Trasy Siekierkowskiej)
Obawiam sie że jeśli Obwodnice warszawy nie zostaną zapisane priorytetowo z przetargiem w którym kryterium nie bedzie cena ale czas wykonania to będzie strasznie. Nawet nie chce wiedzieć co będzie się działo w poniedziałek 24 grudnia lub w weekendy przedświąteczne. Juz dziś korki na południu takie ze jedzie sie 30mint odcinek który przejeżdża się 3 minuty.
I Oni chcą organizować EURO2012? Kpiny i Żarty.
bo to w tej chwili zakrawa o śmieszność. U nas sie wszystko przesuwa i przesuwa i przesuwa, przez 3 lata nic nie drgnęło w tej sprawie, nie zbudowano nawet 1m obwodnicy (nie licząc Trasy Siekierkowskiej)
Obawiam sie że jeśli Obwodnice warszawy nie zostaną zapisane priorytetowo z przetargiem w którym kryterium nie bedzie cena ale czas wykonania to będzie strasznie. Nawet nie chce wiedzieć co będzie się działo w poniedziałek 24 grudnia lub w weekendy przedświąteczne. Juz dziś korki na południu takie ze jedzie sie 30mint odcinek który przejeżdża się 3 minuty.
I Oni chcą organizować EURO2012? Kpiny i Żarty.

- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Zwykła wymiana asfaltu i pewnie wzmocnienie - dziesiątki takich inwestycji wykonuje się obecnie w naszym kraju.Ryoga pisze:Na katowickiej od nadarzyna do janek kładą nowy asfalt. To w ramach remontu doraźnego czy planowa "duża" inwestycja?
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Nie był ogłoszony. Zostanie ogłoszony jak GDDKiA zdobędzie wszystkie potrzebne papierki - ale tutaj musi się wypowiedzieć ktoś bardziej kompetentny w tej sprawie - bo ja niestety nie orientuje się jak wygląda kwestia decyzji środowiskowej i lokalizacyjnej oraz ew. wykup działek.Ryoga pisze: Czy został już ogłoszony przetarg na Salomea Wolica? Jeśli nie to kiedy będzie?
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Zacznij rozglądać się za lokum w stolicy.Ryoga pisze:I ile jeszcze może potrwać? Bo to dla mnie dosc istotne. czy rozglądać sie za mieszkaniem do wynajęcia w wawie czy przetuac sie jeszcze mogę.Plesim pisze:Rozpoczął się jakieś 3-4 miesiące temu i na pewno nie jest zakończony.
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Mam nadzieję, że trasa powstanie jak najszybciej. Ale wystarczy spojrzeć na inne inwestycje i trudności z nimi związane (S8 Powązki - Konotopa, S3 Szczecin - Gorzów Wielkopolski, S7 Grójec - Białobrzegi czy węzeł Kielce Północ) by tą nadzieję stracić.Ryoga pisze:W ciągu 3 lat nie zbudują?
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"