Obwodnica ekspresowa Warszawy: S2-S7/S8-S17

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 05 gru 2007, 0:38

Prawo. Jak gdzieś jest zapisane, że ktoś ma tyle i tyle czasu na zaskarżenie, zapoznanie się itp., to nie możesz mu tego terminu skrócić. A że etapów jest wiele, to i czas się rozciąga. Tak więc jedyną drogą jest zmiana prawa.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 05 gru 2007, 0:50

No i pytanie, czy nie należałoby tej procedury np. odwoławczej skrócić / uprościć? Jak pokazały niektóre warszawskie inwestycje, wykorzystanie całej procedury odwoławczej przez zdeterminowane firmy trwa. Odwołanie do zamawiającego, dezycja zamawiającego, odwołanie od decyzji zamawiającego do arbitrażu UZP, arbitraż UZP, odwołanie od arbitrażu UZP do sądu powszechnego, posiedzenie sądu powszechnego, wyrok sądu powszechnego, otrzymanie decyzji sądu powszechnego... Na pewno też można byłoby przyspieszyć np. działanie sądu, który potrzebował 3-4 miesiące na zebranie się...
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 05 gru 2007, 7:54

Ryoga pisze:Czemu te przetargi TYLE trwają? TO jakiś obłęd. Naprawdę nie da sie zatrudnić więcej osób?
Za te pieniądze? Wolne żarty... już obecnie na każdego inżyniera czeka pięć posad, a że cztery z nich są po 1500 zł na rękę, to inna sprawa... ;)
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
tarantula01
Kontakt:

Post autor: tarantula01 » 05 gru 2007, 10:03

Bastian pisze:Prawo. Jak gdzieś jest zapisane, że ktoś ma tyle i tyle czasu na zaskarżenie, zapoznanie się itp., to nie możesz mu tego terminu skrócić. A że etapów jest wiele, to i czas się rozciąga. Tak więc jedyną drogą jest zmiana prawa.
Prawdopodobnie trzeba by zmienić terminy zapisane w kodeksie postępowania administracyjnego.

robert-c
Kontakt:

Post autor: robert-c » 08 gru 2007, 18:14

Nie zdążymy z obwodnicą na Euro 2012

http://siskom.waw.pl/artykuly/071208-polska.jpg

Teokryt

Post autor: Teokryt » 08 gru 2007, 21:14

Może strajk drogowy?
bo to w tej chwili zakrawa o śmieszność. U nas sie wszystko przesuwa i przesuwa i przesuwa, przez 3 lata nic nie drgnęło w tej sprawie, nie zbudowano nawet 1m obwodnicy (nie licząc Trasy Siekierkowskiej)

Obawiam sie że jeśli Obwodnice warszawy nie zostaną zapisane priorytetowo z przetargiem w którym kryterium nie bedzie cena ale czas wykonania to będzie strasznie. Nawet nie chce wiedzieć co będzie się działo w poniedziałek 24 grudnia lub w weekendy przedświąteczne. Juz dziś korki na południu takie ze jedzie sie 30mint odcinek który przejeżdża się 3 minuty.
I Oni chcą organizować EURO2012? Kpiny i Żarty.
Obrazek

Teokryt

Post autor: Teokryt » 10 gru 2007, 7:23

Na katowickiej od nadarzyna do janek kładą nowy asfalt. To w ramach remontu doraźnego czy planowa "duża" inwestycja?
Obrazek

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 10 gru 2007, 9:37

Ryoga pisze:Na katowickiej od nadarzyna do janek kładą nowy asfalt. To w ramach remontu doraźnego czy planowa "duża" inwestycja?
Zwykła wymiana asfaltu i pewnie wzmocnienie - dziesiątki takich inwestycji wykonuje się obecnie w naszym kraju.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Teokryt

Post autor: Teokryt » 10 gru 2007, 16:45

Nie no spoko, po prostu myślałem ze ten odcinek idzie w jakimś stopniu do modernizacji planowej(bo jest zaznaczony na lata 2011 - 2014), lub w ramach przygotowywania pod przebudowę skrzyżowania w Paszkowie.

Czy został już ogłoszony przetarg na Salomea Wolica? Jeśli nie to kiedy będzie?
Obrazek

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 10 gru 2007, 18:50

Ryoga pisze: Czy został już ogłoszony przetarg na Salomea Wolica? Jeśli nie to kiedy będzie?
Nie był ogłoszony. Zostanie ogłoszony jak GDDKiA zdobędzie wszystkie potrzebne papierki - ale tutaj musi się wypowiedzieć ktoś bardziej kompetentny w tej sprawie - bo ja niestety nie orientuje się jak wygląda kwestia decyzji środowiskowej i lokalizacyjnej oraz ew. wykup działek.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
Plesim

Post autor: Plesim » 10 gru 2007, 21:28

Wykup działek jest w trakcie. Rozpoczął się jakieś 3-4 miesiące temu i na pewno nie jest zakończony. Co do reszty niestety nie wiem.

Teokryt

Post autor: Teokryt » 10 gru 2007, 22:54

Plesim pisze:Rozpoczął się jakieś 3-4 miesiące temu i na pewno nie jest zakończony.
I ile jeszcze może potrwać? Bo to dla mnie dosc istotne. czy rozglądać sie za mieszkaniem do wynajęcia w wawie czy przetuac sie jeszcze mogę.
Obrazek

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 10 gru 2007, 22:59

Ryoga pisze:
Plesim pisze:Rozpoczął się jakieś 3-4 miesiące temu i na pewno nie jest zakończony.
I ile jeszcze może potrwać? Bo to dla mnie dosc istotne. czy rozglądać sie za mieszkaniem do wynajęcia w wawie czy przetuac sie jeszcze mogę.
Zacznij rozglądać się za lokum w stolicy.
Albert Camus-"Dżuma"

Teokryt

Post autor: Teokryt » 11 gru 2007, 11:20

W ciągu 3 lat nie zbudują?
Obrazek

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 11 gru 2007, 11:23

Ryoga pisze:W ciągu 3 lat nie zbudują?
Mam nadzieję, że trasa powstanie jak najszybciej. Ale wystarczy spojrzeć na inne inwestycje i trudności z nimi związane (S8 Powązki - Konotopa, S3 Szczecin - Gorzów Wielkopolski, S7 Grójec - Białobrzegi czy węzeł Kielce Północ) by tą nadzieję stracić.
Albert Camus-"Dżuma"

ODPOWIEDZ