Pozostaje jeszcze kwestia ew. zgody Wojska Polskiego na inwestycję tamże.PiotrekP pisze:Garaże są przed przejazdem. Faktycznie, tam, gdzie Ty proponujesz jest sporo miejsca. W takim razie zgoda.
Komunikacja w Rembertowie
Moderator: Wiliam
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- R-9 Chełmska
- R-9 Chełmska
Na Chełmżyńską? Chodzi o zastąpienie relacji wykonywanej przez 168, które jest do przyspieszenia, bo linia jest takim niby obwodem, a kuleje w dalszych relacjach przez tego typu zawijasy...PiotrekP pisze:1) Ale po co na Wygodę 143, skoro jest tam już 145?
Po co zastępować linię lokalną przyśpiechem do Centrum? Zupełne inne zadanie, zupełnie inne założenia... A co do prędkości przejazdu - nie wiem, czy te "często jeżdżące pociągi" nie blokują przejazdu bardziej, niż korki na Żołnierskiej, które do tych beznadziejnych nie należą...PiotrekP pisze:2) Zastąpienie 196, oraz szybsze skomunikowanie niż przez Żołnierską.
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
401 miało jechać przez Żołnierską, Strażacką. Kiedy jest to spotkanie w ratuszu, na które się wybieraszPiotrekP pisze:Skoro stare 401 miało tak jechać, to czemu nie może to być 515?
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- Aleksander2560
- (Aleksander2634)
Hmm, a dlaczego Inż. Ruchu odrzucił to?? Przecież obecnie, wg mnie, autobus nawet przegubowy by się tam spokojnie zmieścił i zawrócił...JotPeCet pisze:Nici z zawrotki 199 przy PKP REMBERTÓW. Wykonany na zlecenie Urzędu Dzielnicy projekt zmiany organizacji ruchu (m.in. przesunięcie krawężnika, zmiana oznakowania poziomego - tak aby autobus mógł się wyrobić) został odrzucony przez Inżyniera Ruchu.
Miejskie Zakłady Autobusowe m. st. Warszawy
ul. Włościańska 52
01-710 Warszawa
ul. Włościańska 52
01-710 Warszawa
Niestety nie. Ulica Chruściela jest za wąska żeby autobus mógł zawrócić. Kiedyś solówka próbowała zawrócić przy Strażackiej - musiała cofać.
Jedynie ratuje nas lejkowaty wlot z ulicy Cyrulików, gdzie jednak aby autobus zdołał zawrócić, bez niebezpieczeństwa blokowania skrzyżowania podczas zamknięcia przejazdu kolejowego, konieczne było wykonanie zawrotki (a właściwie zlikwidowanie "dzioba" pasa dzielącego) bezpośrednio przed ul. Cyrulików.
Jedynie ratuje nas lejkowaty wlot z ulicy Cyrulików, gdzie jednak aby autobus zdołał zawrócić, bez niebezpieczeństwa blokowania skrzyżowania podczas zamknięcia przejazdu kolejowego, konieczne było wykonanie zawrotki (a właściwie zlikwidowanie "dzioba" pasa dzielącego) bezpośrednio przed ul. Cyrulików.
Polityka złym doradcą w pracy!
- Aleksander2560
- (Aleksander2634)
No właśnie o to miejsce mi chodziło...JotPeCet pisze:Niestety nie. Ulica Chruściela jest za wąska żeby autobus mógł zawrócić. Kiedyś solówka próbowała zawrócić przy Strażackiej - musiała cofać.
Miejskie Zakłady Autobusowe m. st. Warszawy
ul. Włościańska 52
01-710 Warszawa
ul. Włościańska 52
01-710 Warszawa
Chwila, jakoś przeguby dawały kiedyś radę na zakręcie przy Eskupalów, (jak było zamknięte rondo na aonie i 143/515 jeździł na mokry Ług) to przy pkp nie dalaby rady solowka?JotPeCet pisze:Niestety nie. Ulica Chruściela jest za wąska żeby autobus mógł zawrócić. Kiedyś solówka próbowała zawrócić przy Strażackiej - musiała cofać.
To kicha.JotPeCet pisze:Nici z zawrotki 199 przy PKP REMBERTÓW. Wykonany na zlecenie Urzędu Dzielnicy projekt zmiany organizacji ruchu (m.in. przesunięcie krawężnika, zmiana oznakowania poziomego - tak aby autobus mógł się wyrobić) został odrzucony przez Inżyniera Ruchu.
Na dojeżdzie w okolice PKP Rembertów jak cholera zależy Ząbkom.
Jeśli sprawa rozbija się o kase na budowe zawrotki to pewnie zasadne było by podjęcie rozmów z Ząbkami na temat dofinasowania ww. inwestycji.