Pl. Wilsona

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 30 sty 2008, 9:54

Perez pisze:A to niby czemu trzeba się pilnować ??
Zeby nie ściąć doczepą sygnalizatora a z drugiej strony nie zawadzić o innych uczestników ruchu - ta inteligentnie jest wyprofilowany ten zakręt.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

JacekM
Śnieżynka

Post autor: JacekM » 30 sty 2008, 9:55

Adam West pisze:To rozbija się trochę o przystanek Pl. Wilsona 07. Nie dość, że teraz traci się czas czekając w busie przed światłami to dla linii ze Słowackiego też, moim zdaniem, nie ma on teraz zbyt dużej racji istnienia (co więcej, uważam, że te 116 i 195 zatrzymują się tam na zasadzie "Bo jest przystanek"). Może lepiej byłoby przesunąć go na Krasińskiego przed światła i zatrzymywać tam tylko tamtejsze linie.
No nie wiem - raczej potrzebny jest wspólny przystanek dla linii jadących na trakt. A mi się rozchodzi o to, że nowe światła na placu Wilsona są zupełnie niepotrzebne i szkodliwe! :[
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.

Adam West

Post autor: Adam West » 30 sty 2008, 10:09

JacekM pisze:No nie wiem - raczej potrzebny jest wspólny przystanek dla linii jadących na trakt. A mi się rozchodzi o to, że nowe światła na placu Wilsona są zupełnie niepotrzebne i szkodliwe! :[
Linie jadące na TK mają wspólne przystanki od Pl. Inwalidów. A wymiany na Pl.Wilsona 07 są naprawdę na poziomie kilku osób tylko (zapewne z 132 i 520 na TK), nic się im nie stanie jak się przejdą ten kawałek do przystanku obok metra.

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 30 sty 2008, 16:08

MisiekK pisze:
Perez pisze:A to niby czemu trzeba się pilnować ??
Zeby nie ściąć doczepą sygnalizatora a z drugiej strony nie zawadzić o innych uczestników ruchu - ta inteligentnie jest wyprofilowany ten zakręt.
albo w wejście do stacji metra :D takie rzeczy też przecież tam były...
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Perez

Post autor: Perez » 31 sty 2008, 0:44

MisiekK pisze:Zeby nie ściąć doczepą sygnalizatora a z drugiej strony nie zawadzić o innych uczestników ruchu - ta inteligentnie jest wyprofilowany ten zakręt.
Ja jeżdżę na 508 i na 114 i nigdy nie miałem problemu ze skrętem. Poprostu trzeba wyciągnąć go na lewy skrajny pas i wszystko co jest teraz ułatwione bo skręt w prawo w Słowackiego może odbywać się tylko z jednego pasa a nie jak było kiedyś z dwóch. A ci co tego nie przestrzegają tylko skręcają w prawo z pasa do jazdy na wprost niech się lepiej pilnują.

Flash8222

Post autor: Flash8222 » 31 sty 2008, 11:33

Wczoraj przejeżdżając kilka razy przez ten plac na linii 132 udało mi się jednym kursem w stronę Skarbka złapać 6 minut opóźnienia! Bo światełeczka nie przypasowały, bo ktoś durny wymyślił, że trzeba zatrzymać się na przystanku Pl. Wilsona 09 a następnie przebić się przez trzy pasy by móc skręcić w lewo w stronę Krasińskiego (Naprawdę zastanawiam się, co za idiota wymyślił by tam się zatrzymywać!) po czym znowu złapały mnie światła przy ekspedycji tylko po to by przepuścić świeże powietrze na przejściu dla pieszych... Jak wjechałem na przystanek Pl. Wilsona 05 to na sterowniku pięknie się wyświetlało -6 no i zapomniałem dodać, że dojeżdżając do Wilsona byłem punktualnie...

desert_eag

Post autor: desert_eag » 31 sty 2008, 11:44

Adam West pisze: Linie jadące na TK mają wspólne przystanki od Pl. Inwalidów.
Dobrze się czujesz? #-o
A wymiany na Pl.Wilsona 07 są naprawdę na poziomie kilku osób tylko
Mylisz się.
[...] nic się im nie stanie jak się przejdą ten kawałek do przystanku obok metra.
I gdzie będą w końcu czekać na wszystkie trzy linie? #-o

Adam West

Post autor: Adam West » 31 sty 2008, 13:09

desert_eag pisze:Dobrze się czujesz? #-o
Pytanie było o wspólny przystanek linii na TK. Nie o wspólny przystanek 132 i linii na TK. I tak, czuje się całkiem dobrze, ale z reszty twojej odpowiedzi widzę, że u ciebie mogą być pewne problemy np. ze wzrokiem.
Mylisz się.
Ciekawe, bo jeżdżę 116 niemal w każdy DP. Zdarza się nawet tak, że liczba wsiadających (bo nie wysiada już praktycznie nikt) jest mniejsza niż na Bonfraterskiej, a tą ostatnio przekwalifikowano na DP. Ale nie wiem czy mogę walczyć z siłą twoich merytorycznych argumentów.
I gdzie będą w końcu czekać na wszystkie trzy linie? #-o
Albo niech sprawdzą rozkład i się zdecydują na jedną.
Albo niech się przejdą kawałek od przystanku 520 na Gdańskim do miejsca gdzie stają wszystkie 3.
Albo niech się przejdą kawałek od przystanku 121 i 132 do miejsca gdzie stają 116 i 195 / poczekają na 122.

Możliwości jest co nie miara.

Awatar użytkownika
person
(geograf)

Post autor: person » 31 sty 2008, 14:23

Adam West pisze:Albo niech sprawdzą rozkład i się zdecydują na jedną.
Ja bym proponował rzut kośćmi (ewentualnie szybkie postawienie tarota). Bo może okazać się, że biegając między przystankami ucieknie i jedno, i drugie
Adam West pisze:Albo niech się przejdą kawałek od przystanku 520 na Gdańskim do miejsca gdzie stają wszystkie 3
...

Tak, masz rację. To jest pomysł dla dojeżdzających z os. Marymont-Ruda, czy mieszkańców okolic Pl. Wilsona. Jak to szło? Przyjazna komunikacja? ](*,)

Adam G.

Post autor: Adam G. » 31 sty 2008, 17:18

Zbiorczy (Pl. Wilsona 07) jest jak najbardziej potrzebny. Co innego światła. Wczoraj stałem dwie minuty w tramwaju, jadącym od strony Słowackiego, bo "inteligentna" sygnalizacja przepuszcza ledwie jeden skład w jednym cyklu.
Dodatkowo śmieszą mnie światła na środku placu dla tramwajów, jadących z centrum. Ok - mają zapobiegać sytuacji, w której 6 czy 15, mające "czerwone" do zjazdu z placu, blokują drugim wagonem wyjeżdżające z Mickiewicza 36. Ale, na litość boską, dlaczego obowiązują też dla 36 w relacji Centrum -> Marymont?
noidea

Adam West

Post autor: Adam West » 31 sty 2008, 20:18

geograf pisze:Tak, masz rację. To jest pomysł dla dojeżdzających z os. Marymont-Ruda, czy mieszkańców okolic Pl. Wilsona. Jak to szło? Przyjazna komunikacja? ](*,)
Co to niby ma do rzeczy. Owszem, niektórzy mieszkańcy pl. Wilsona będą mieli przystanek jakieś 50 metrów dalej jeżeli mieszkają w bloku przy 07. Nie do przeżycia.

Natomiast co do linii z Potoku... 157 - zbiorczy przystanek zaledwie minutę/dwie jazdy dalej. 181 i 185 i tak na 07 się nie zatrzymują.

Skoro ma być tak przyjazna komunikacja to może uruchomimy przystanek Mierosławskiego w stronę centrum bo tam jest jakaś taka duża luka, może mieszkańcy mają za daleko. Nie mówiąc już o przystanku dla tramów w za placem w tym samym kierunku...

Kra

Post autor: Kra » 01 lut 2008, 14:44

Litości :!:
Pojazdy komunikacji miejskiej jadące w jednym kierunku powinny mieć wspólny przystanek. To KM jest dla pasażera a nie pasażer dla KM.
116, 122 i 195 muszą mieć przystanek razem na pl.Wilsona. To nie są linie ani o super częstotliwości przez cały dzień ani o super punktualności (powody znamy). W Warszawie jest wystarczająco dużo takich przykładów rozrzuconych przystanków - na tymże samym Pl. Wilsona w kierunku Chomików mamy 116 i 520 (i musisz wybierać). Znane wszystkim tramy przy Reymonta/Broniewskiego (teraz problem znikł bo nie ma linii 13).
Na pl.Wilsona to nie przystanki powinny przestać obowiązywać tylko po uruchmieniu Słodowca należy natychmiast przywrócić poprzednią sygnalizację :!: (wraz z dopuszczeniem do skrętu w lewo w kierunku Krasińskiego).

JacekM
Śnieżynka

Post autor: JacekM » 01 lut 2008, 14:47

Kra pisze:na tymże samym Pl. Wilsona w kierunku Chomików mamy 116 i 520 (i musisz wybierać)
wcale nie.
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.

Kra

Post autor: Kra » 01 lut 2008, 15:30

JacekM pisze:
Kra pisze:na tymże samym Pl. Wilsona w kierunku Chomików mamy 116 i 520 (i musisz wybierać)
wcale nie.
No fakt :D nie muszę, chcę ;-) Rzeczywiście jak pocięli 520 wieczorem to i alternatywy już nie ma za bardzo.

JacekM
Śnieżynka

Post autor: JacekM » 01 lut 2008, 15:33

chodzi mi o to, że masz przed placem wspólny przystanek dla 116 i 520

ODPOWIEDZ