Stacja A-19 Marymont

Moderator: JacekM

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 20 mar 2008, 22:19

MeWa pisze:
Bastian pisze:Dobrze, że nie dwie godziny...
dyżurni mają też inne obowiązki...
Żyjemy w XXI wieku, można automatycznie co x minut puszczać nagrany komunikat. W Tuluzie metro potrafi jechać bez człowieka, u nas bez niego nie da się odtworzyć komunikatu przez głośniki...
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
person
(geograf)

Post autor: person » 20 mar 2008, 22:20

MeWa pisze:jakbyś przeczytał jeszcze raz, to byś zrozumiał... Gdzie może być taka tablica?
przeczytałem, nie rozumiem.
chodzi o naklejkę nad drzwiami?
to przez te 10 dni była inna? nie zwróciłem uwagi.
uważasz, że zwykły pasażr, niespodziewający się otwarcia Marymontu dzisiaj zwrócił na to uwagę?
MeWa, przyznaj że informacja dzisiaj siadła, zamiast szamotać się w wynajdywaniu wytłumaczeń i łapaniu za słówka :/

mariow

Post autor: mariow » 20 mar 2008, 22:21

Gazeta Wyborcza pisze: Wydłużenie trasy spowoduje jednak, że w godzinach szczytu pociągi zaczną kursować o pół minuty rzadziej
Dziwne jest to rozrzedzenie częstotliwości kursowania. A co bedzie jak oddana zostanie za miesiąc stacja Słodowiec (i czas sie wydłuzy o wymiane pasazerów na tej stacji) a pozniej nastepne stacje? Bedzie nastepne rozrzedzanie kursów? czy tez Metro spodziewa się za chwile jakis dostaw wagonów?
PURA VIDA!

Maćkofff
Kontakt:

Post autor: Maćkofff » 20 mar 2008, 22:23

Dziś po 19:00 jechałem składem 13 na Marymont. Za Dw. Gdańskim komunikat - "Następna stacja, Plac Wilsona", natomiast za Pl. Wilsona - "Następna stacja... PLAC WILSONA", a na Marymoncie tradycyjne koniec trasy.

W Alstomach w kierunku Kabat maszyniści włączają sterownik na Pl. Wilsona.

Wyświetlacze na obu stacjach - czarne.

No i na Pl. Wilsona jeszcze tabliczki "KONIEC TRASY" ;-)
18 31 189 193 401 N01 M1 S2 S3 KML Veturilo
Poszukuję wozu #8754

>>> Parkingi rowerowe w Warszawie <<<

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 20 mar 2008, 22:23

geograf pisze:przeczytałem, nie rozumiem.
chodzi o naklejkę nad drzwiami?
to przez te 10 dni była inna? nie zwróciłem uwagi.
o tablicę z przodu pociągu.

Jak na sprawę wynikłą nagle, informację uważam za dobrą. Zwłaszcza komunikaty na A-17 i A-18.

[ Dodano: 2008-03-20, 22:24 ]
mariow pisze:Dziwne jest to rozrzedzenie częstotliwości kursowania. A co bedzie jak oddana zostanie za miesiąc stacja Słodowiec (i czas sie wydłuzy o wymiane pasazerów na tej stacji) a pozniej nastepne stacje? Bedzie nastepne rozrzedzanie kursów? czy tez Metro spodziewa się za chwile jakis dostaw wagonów?
pisałem coś o liczbie pociągów. W II poł przyjadą nowe pociągi.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

mariow

Post autor: mariow » 20 mar 2008, 22:31

MeWa pisze:W II poł przyjadą nowe pociągi.
W II połowie czyli moze byc juz po oddaniu Starych Bielan i Wawrzyszewa (OIP była opcja oddania ich przed Młocinami) Same te dwie stacje mają byc przeciez gotowe w czerwcu i liczmy że oddane w wakacje.

Czy nie ma tu jakiegos niezgrania w terminach? tzn czy nie za pozno te nowe składy?
PURA VIDA!

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 20 mar 2008, 22:32

w wakacje ruch jest mniejszy i w związku z tym mniej pociągów potrzeba do ruchu.

mariow

Post autor: mariow » 20 mar 2008, 22:37

MeWa pisze:w wakacje ruch jest mniejszy i w związku z tym mniej pociągów potrzeba do ruchu.
ale wakacjach ruch juz na pewno nie bedzie mniejszy :/.

żeby się nie okazało że Młociny będą gotowe we wrzesniu a metro bedzie musiało okresowo kursowac co 5 min w szczycie bo składy nie dotarły w ciagu wakacji, stad pytanie czy aby nie za pozno ....
PURA VIDA!

Awatar użytkownika
person
(geograf)

Post autor: person » 20 mar 2008, 22:46

MeWa pisze:o tablicę z przodu pociągu.
Chyba nie mam więcej pytań.... ](*,)

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 20 mar 2008, 22:57

mariow pisze:żeby się nie okazało że Młociny będą gotowe we wrzesniu a metro bedzie musiało okresowo kursowac co 5 min w szczycie bo składy nie dotarły w ciagu wakacji, stad pytanie czy aby nie za pozno
gdyby się dało szybciej, to by szybciej powstały, ale jakoś po rosyjskim producencie nie spodziewałbym się opóźnień

mariow

Post autor: mariow » 20 mar 2008, 23:38

może byc niewesoło przez pewien czas .... :-"
PURA VIDA!

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 20 mar 2008, 23:40

pożyjemy, zobaczymy

alojzy

Post autor: alojzy » 21 mar 2008, 8:35

Żenada z tym otwarciem Marymontu w sensie informacyjnym - w moim pociągu, którym jechałem ok. 17 maszynista nie poinformował o wydłużeniu trasy, nie było też żadnych komunikatów na stacji pl.Wilsona, w wagonie zostało dwóch uświadomionych pasażerów.
W cywilizowanym świecie taki standard informacji jest nie do pomyślenia.
I jeszcze TKW się nie popisał - w wydaniu o 18 zero informacji, a myślałem że to będzie główny news.

EMU 6011

Post autor: EMU 6011 » 21 mar 2008, 8:45

Jeśłi chodzi o oddanie następnych stacji, to bez obaw nie spodziewajcie się Starych Bielan i Wawrzyszewa w czerwcu. Tam naprawdę zostało jeszcze wiele do zrobienia i potrząc jak był budowany Słodowiec na czerwiec nie liczyłbym. Obstawiam przełom sierpnia i września. Do tego trzeba jeszcze dodać czas na odbiory. Czyli podróż na odcinku Słodowiec - Wawrzyszew, jeśli taka będzie bo to oznacza nowe wahadło, możliwa jest najwcześniej w październiku. Młociny będą otwarte w I kwartale przyszłego roku. A więc pociągi napewno zdążą.
Jeden lud! Jeden wawkom! Jeden MeWa!

fraktal

Post autor: fraktal » 21 mar 2008, 9:18

geograf pisze:Byłem o 7:40 na Wilsonie. Czekałem ponad 4 minuty na pociąg (sic!), nie usłyszałem żadnego komunikatu.
O 7.40 nie mogłeś usłyszeć komunikatu, bowiem o tej porze stacja Marymont była zamknięta i nie wiadomo było dokładnie, kiedy zostanie otwarta (czy wczoraj po południu, czy dziś rano). Stąd też to informacyjne zamieszanie. Metro chciało jak najszybciej uruchomić nową stację. A moim zdaniem, powinni poczekać do piątku i pozmieniać tabliczki, dać info do ZTM-u i mediów, że stacja będzie otwarta w piątek od rana, pozmieniać tablice i sterowniki w wagonach. itp. itd. Po prostu się na to lepiej przygotować.
geograf pisze:Wygodnie. Dużo wygodniej niż na Wilsonie
Zależy dla kogo. Ja nadal będę wysiadał na pl. Wilsona, bo w kierunku północnym jest dużo wygodniej niż na Marymoncie. Ale cieszę się też z otwarcia nowej stacji, bo te tłumy, które dotąd oczekiwały na przystanku pl. Wilsona 02 teraz przeniosą się na przystanek Metro Marymont 02 i skończy się bieganie prawie na oślep do autobusów, nie będzie tłoku, nie będzie wpychania się do pojazdów KM itd. itp. :dance:
alojzy pisze:Żenada z tym otwarciem Marymontu w sensie informacyjnym - w moim pociągu, którym jechałem ok. 17 maszynista nie poinformował o wydłużeniu trasy,
Około 14.30 ludzie wiedzieli, bo na przystanku na pl. Wilsona nie było prawie nikogo, a przy Metrze Marymont spora grupka pasażerów. Pewnie informowali tylko na początku, potem im się znudziło. :razz:
alojzy pisze:I jeszcze TKW się nie popisał - w wydaniu o 18 zero informacji, a myślałem że to będzie główny news.
Może nie główny, ale powinni o tym powiedzieć - wystarczy, że prowadzący odczytałby krótką informację ze studia zilustrowaną odpowiednim obrazkiem ze stacji Marymont.
EMU 6011 pisze:Jeśłi chodzi o oddanie następnych stacji, to bez obaw nie spodziewajcie się Starych Bielan i Wawrzyszewa w czerwcu. Tam naprawdę zostało jeszcze wiele do zrobienia i potrząc jak był budowany Słodowiec na czerwiec nie liczyłbym. Obstawiam przełom sierpnia i września. Do tego trzeba jeszcze dodać czas na odbiory. Czyli podróż na odcinku Słodowiec - Wawrzyszew, jeśli taka będzie bo to oznacza nowe wahadło, możliwa jest najwcześniej w październiku. Młociny będą otwarte w I kwartale przyszłego roku. A więc pociągi napewno zdążą.
Miasto liczy, że na jesieni zostanie otwarta cała linia metra - wraz z węzłem Młociny - nie wiem, czy to realny termin, w każdym razie takie są zapowiedzi.

ODPOWIEDZ