SKM w Warszawie

Moderator: JacekM

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 31 mar 2008, 18:18

Premo pisze:
inż. Glonojad pisze: Mieszasz wozokilometry z pociągo-kilometrami.
Na kolei nie ma czegoś takiego jak wozo/km
W rozliczeniach ZTM - SKM, na które się powołujesz, jest.

Poczytaj uchwałę budżetową, skoro się na nią powołujesz:
budżet pisze:

Kod: Zaznacz cały

Szybka Kolej Miejska                                             31 920 000
stawka średnioroczna za wozokilometr                              9,12
planowane wozokilometry płatne                               3 500 000

[ Komentarz dodany przez: Bastian: 2008-04-01, 14:14 ]
Korekta tagów.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
Premo

Post autor: Premo » 31 mar 2008, 18:22

Co to za różnica. Chodzi o to że SKM bez umowy nie ma za co kupić jednostek.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 31 mar 2008, 18:24

Chodzi o to, że bierzesz liczby z kosmosu i jeszcze idziesz w zaparte?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
Premo

Post autor: Premo » 31 mar 2008, 18:29

Liczby z kosmosu?
Napisali na swojej stronie ilość niech ci będzie wozo/km. Z tej stawki trzeba pokryć opłaty za prąd, dostęp do torów i obsługę pociągów. Czy może za prąd i tory ZTM płaci oddzielnie?

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 31 mar 2008, 18:33

Przecież Ty wszystko wiesz, czemu takie pytania zadajesz?

Awatar użytkownika
a/p TALENT

Post autor: a/p TALENT » 31 mar 2008, 18:42

Istny Bangladesz - po co pytasz skoro wiesz ? Premo na p.w. termin wycieczki - bols się mrozi zamiast szampana :dance:
Idiokracja nas otacza

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 31 mar 2008, 19:10

Premo pisze:Liczby z kosmosu?
Napisali na swojej stronie ilość niech ci będzie wozo/km. Z tej stawki trzeba pokryć opłaty za prąd, dostęp do torów i obsługę pociągów. Czy może za prąd i tory ZTM płaci oddzielnie?
a jak sobie radzą inne spółki - TW, Metro? Prąd i obsługę pojazdów za darmo mają? Przyjęto, że zakup taboru jest inwestycją własną spółki, a umowa pozwolić ma na zaciągnięcie kredytu.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Awatar użytkownika
JotPeCet

Post autor: JotPeCet » 03 kwie 2008, 7:44

Premo pisze:Na kolei nie ma czegoś takiego jak wozo/km
Hehe. Czyżbyś słyszał to samo co ja? Kiedyś pasażerka spytała kierownika SKM czy może jechać na bilet kolejowy. "To nie jest kolej", usłyszała. :smile:

W KM (umowę mam przed sobą) występują pociągokilometry.
W SKM raczej wozokilometry.
Polityka złym doradcą w pracy!

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 03 kwie 2008, 8:10

W kontekście tej dyskusji istotne było, co jest podstawą rozliczeń zapisaną w Budżecie Warszawy na 2008.

Awatar użytkownika
JotPeCet

Post autor: JotPeCet » 03 kwie 2008, 12:48

Zgadza się :)
Polityka złym doradcą w pracy!

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 03 kwie 2008, 13:22

Nawiasem, skoro masz umowę z KM - w budżecie MStWwy jest wozokilometr - a w umowie pociągokilometr?

Awatar użytkownika
Premo

Post autor: Premo » 03 kwie 2008, 17:41

Dzisiaj rano byłem świadkiem dosyć dziwnej sytuacji. Rano do drugiej jednostki w SKM wsiadła dziewczyna ok.25 lat. Mimo wolnych miejsc stała i patrzyła się w drzwi kabiny maszynisty. Pociąg ruszył to zaczęła pukać do drzwi. No to powiedziałem że nie ma co pukać bo kierownik jest w pierwszej jednostce. Przytaknęła lecz stała dalej. Za 2 minuty zapukała ponownie. No to powiedziałem jej że trzeba iść do pierwszej jednostki. Wtedy zapytała mnie czy tych drzwi nie da się otworzyć. Odpowiedziałem że nie bo to kabina maszynisty. Wtedy odwróciła się i poszła na koniec jednostki pukać w tamte drzwi.

Awatar użytkownika
Sindbad

Post autor: Sindbad » 03 kwie 2008, 21:29

=D> I prawidłowo bo tam jes kierownik =D>
Nie daj się zepchnąć z twojej drogi nawet przez ludzi idących w tym samym kierunku.
S.J.Lec

Awatar użytkownika
Premo

Post autor: Premo » 04 kwie 2008, 6:37

=D> I prawidłowo bo tam jes kierownik =D>
W 2 jednostce?

przewoz

Post autor: przewoz » 04 kwie 2008, 10:12

Heh.. ludzie nie są przyzwyczajeni. Często się zdarza, że ktoś kto wsiadł bez biletu do drugiej jednostki "udaje się w kierunku czoła pociagu" napotyka zamknięte drzwi kabiny maszynisty, wraca, a potem musi się tłumaczyć. Pół biedy, jak trafi na kierownika KM, bo ci wypisują bilety po prostu (chyba KM woli wypisać bilet, niż mandat, którewgo moze nigdy nie ściągnąć)... Ale jak trafi na Renomę, to bywa gorzej.

ODPOWIEDZ