102N i inne zabytkowe tramwaje

Moderatorzy: JacekM, Dantte

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 08 kwie 2008, 16:21

Premo pisze:Na razie TW woli ładować kasę w naprawy wysłużonych 13N.
A jak myślisz czemu to robią? Bo lubią 13N na mieście?
Premo pisze:W przypadku 102Na wystarczą tylko dobre chęci bo koszt uruchomienia można włączyć do bieżących napraw.
Znasz stan techniczny wagonu #42 i wiesz dokładnie czemu nie moze jeździć o własnych siłach?
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Awatar użytkownika
Premo

Post autor: Premo » 08 kwie 2008, 17:09

Znasz stan techniczny wagonu #42 i wiesz dokładnie czemu nie moze jeździć o własnych siłach?
Napisałem na podstawie wypowiedzi TLG.

Awatar użytkownika
KZR

Post autor: KZR » 08 kwie 2008, 18:28

No to może niech ktoś dokładnie poinformowany napisze co dolega 102'ce i będzie się można zastanowić czy jest naprawialna czy nie, a tak to dyskutujemy na podstawie niepełnych i niepotwierdzonych informacji, więc do żadnych wniosków nie dojdziemy... :neutral:
Poruszam się:
Zwykle - 105, 154, 523, 507
Czasem - każdym rzadkim busem i tramem który napotkam :)
Poza W-wa: Chrysler LeBaron Convertible '88

SławekM
(solaris8315)
Kontakt:

Post autor: SławekM » 08 kwie 2008, 18:32

TLG już napisał.
TLG pisze:otrafić to by potrafił, bo mechanicznie jest sprawny, konstrukcja jest nienaruszona, maszyny elektryczne są w całości do uruchomienia. Problemem jest jedynie sprarciała na amen instalacja.

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 09 kwie 2008, 10:39

KZR pisze:No to może niech ktoś dokładnie poinformowany napisze co dolega 102'ce i będzie się można zastanowić czy jest naprawialna czy nie, a tak to dyskutujemy na podstawie niepełnych i niepotwierdzonych informacji, więc do żadnych wniosków nie dojdziemy... :neutral:
Wagon 102Na jest do naprawy. Powinien przejsc naprawę typu NGII (elektryka + lifting pudła). Ponieważ nie jest to wagon liniowy, więc TW nie spieszy się z tą naprawą.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

ODPOWIEDZ