Wysepki przy przejściach jestem jeszcze w stanie zrozumieć. Pozostałych - nie. Okropna głupotamariow pisze:Coż mam podobne zdanie. nie rozumiem w ogóle co oni tam wyprawiają. Budują rozdzielacze ale zostawiają bardzo mało miejsca na pasy ruchu. W dodatku tuż przed Solipska powstaje coś jakby parking??Nie mówicie przy mnie nic o robotach na Chrobrego
Korki i zatory
Moderatorzy: Poc Vocem, Dantte
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Pewnie po to jest budowanych więcej wysepek, by ludzi tam bardziej zwolnili.R-11 Kleszczowa pisze:Wysepki przy przejściach jestem jeszcze w stanie zrozumieć. Pozostałych - nie. Okropna głupota![]()
A ogólnie na Chrobrego pier.......k jest niezły. Dlatego też ostatnio, jak wracam z Centrum, wysiadam w Ursusie, a nie we Włochach.
Pozdrawiam
Co bezpośrednio,to bezpośrednio....Bastian pisze:No i niech mi ktoś wytłumaczy, czemu woleli czekać, zamiast podjechać 17 do Marymontu lub nawet 16 do Żerania. Ludzie są dziwni...Bernard pisze:Ruszyłem 510 z centrala o 18:52 a na przystanek przy Arkadii podjechałem 19:35i tyle ludzi się wbiło, że ledwo drzwi się domknęły.
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9
Tu czekaja na 510, tam by pojechali jakąś parówką na Zerań stawając po drodze na nastu przystankach po czym musieliby skorzystać z "dogodnej" przesiadki na autobus na który i tak by musieli poczekać.
Tak czy inaczej gdzieś muszą czekać więc lepiej czekac na bezpośredni autobus który ma tylko kilka przystanków na trasie.
Tak czy inaczej gdzieś muszą czekać więc lepiej czekac na bezpośredni autobus który ma tylko kilka przystanków na trasie.
-
desert_eag
- Bastian
- Sułtan Maroka
Tylko że 16, a tym bardziej 17, nie spóźnia się 40 minut.Rosa pisze:Nie mieszkasz to nie wiesz że na AK to nie jest wcale tak strasznie, autobusy sobie z tymi korkami całkiem nieźle radzą i na AK są szybsze od samochodów.desert_eag pisze:Nie mieszkam wprawdzie na Tarchominie ale jeśli miałbym wizję zapchanego 510 i korków na AK to wybrałbym 16 + 516, naprawde.
I co z tego, że jedzie się tym 510 nawet dość szybko, skoro z przesiadką byłoby się już pewnie na Modlińskiej w chwili, gdy się doń w końcu wsiadło...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Dziś rano około 7:20 korek tramwajowy na Niepodległości
DWC. Ujechałem tylko pół przystanku do Batorego, po czym wróciłem i przesiadłem się na 174. Co było przyczyną zatrzymania nie wiem, bo tramwaje ruszyły gdy jechałem autobusem, ale pewnie coś przy Nowowiejskiej bo dalej nie spotkałem żadnego tramwaju.
Bodajże 063/17 odmówiło posłuszeńtwa, zapchnięte na Narutowicza przez 10-kęctl83 pisze:Dziś rano około 7:20 korek tramwajowy na NiepodległościDWC. Ujechałem tylko pół przystanku do Batorego, po czym wróciłem i przesiadłem się na 174. Co było przyczyną zatrzymania nie wiem, bo tramwaje ruszyły gdy jechałem autobusem, ale pewnie coś przy Nowowiejskiej bo dalej nie spotkałem żadnego tramwaju.
- Petroniusz
Ale teoretycznie 510 jeździ w szczycie co 12 min więc pasażer nie może zakładac że będzie czekał aż 40, potem to już czym dłużej czeka tym większa jest szansa że 510 za chwile przyjedzie i przechodzenie na inny przystanek byłoby głupie. Pakowanie się w 17 tez nie jest rozwiązaniem (pomijając kolejną dogodną przesiadkę na Marymoncie) bo 510 może przecież w każdej chwili tą 17 wyprzedzić.Bastian pisze: Tylko że 16, a tym bardziej 17, nie spóźnia się 40 minut.
I co z tego, że jedzie się tym 510 nawet dość szybko, skoro z przesiadką byłoby się już pewnie na Modlińskiej w chwili, gdy się doń w końcu wsiadło...![]()
- Bastian
- Sułtan Maroka
Racja, ale następnym razem - widząc korek - może pójdzie po rozum do głowy.
A przesiadka 17
508 na Marymoncie nie jest zła, a w przyszłości przy Parku Kaskada będzie jeszcze lepsza.
Tak. Autobusy, stojąc w korku, wyjątkowo sprawnie wyprzedzają wlokące się tramwaje.Rosa pisze:Pakowanie się w 17 tez nie jest rozwiązaniem (pomijając kolejną dogodną przesiadkę na Marymoncie) bo 510 może przecież w każdej chwili tą 17 wyprzedzić.
A przesiadka 17
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Byłaby lepsza gdyby nie było konieczne chodzenie pod ziemiąBastian pisze: A przesiadka 17508 na Marymoncie nie jest zła, a w przyszłości przy Parku Kaskada będzie jeszcze lepsza.
Hm, ma powstać przystanek dla 508 na zjeździe ze Słowackiego ? Jeśli tak to dlaczego go teraz nie ma ?